Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 663371 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2532
  • Thanked: 1296 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Imi pare rau dar eu am patit-o acum 10 ani. Dus am fost sa deschid un atelier de confectii metalice intr-un orasel in care nu mai functiona nimic. Am primit de la unul venit "sa se intereseze"  urmatorea remarca "Decat 6 milioane la tine mai bine stau acasa ca iau 3 jumate degeaba!". Habar nu aveam cat e ajutorul social. In momentul ala am inchis tot si am plecat, nu m-am mai uitat niciodata inapoi si n-am ami avut nici o idee de afacere.
Un tanar a lasat munca de salariat, a luat banii de compesatie de la Combinatul siderurgic din Galati si a deschis o fazanarie. Dupa vreo doi ani declara "daca nu iau ei ceva sa nu fie de furat, nu se simt bine, nu pot pleca acasa. Sunt in stare sa taie piciorul porcului de sub el!"...Omul zicea ca le dadea si un fazan pe zi acasa celor ce lucrau...
Un alt rezultat al introducerii ajutorului social a fost ca toti cei ce mai aveau un animal-ceva prin curte de care sa aiba grija l-au praduit caci trebuie sa nu ai nimic ca sa primesti banii. Astia sunt datori pe viata aluia de ii da bani degeaba caci nu cantitatea conteaza pentru ei ci faptul ca primesc ceva degeaba...Daca vrei bataie, du-te si incearca sa le explici ca ei de fapt fura munca altora, uneori platiti mai prost ca aia de stau acasa...
Ia uitati si aici:
http://www.zf.ro/companii/dramatic-cel-mai-mare-crescator-local-de-vaci-de-carne-din-romania-dutch-trading-spune-ca-romanii-nu-sunt-interesati-sa-lucreze-ca-ingrijitori-de-vite-pentru-2-500-de-lei-pe-luna-si-a-adus-nepalezi-16717299
« Ultima Modificare: 05.Sep.2017, 11:09:18 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: Silfax, toma, Relisis

Offline shpeedy

Si nu sunt cazuri singulare... :(

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14404
  • Thanked: 3400 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Sunt probleme si la angajatori...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 


Offline shpeedy

Zilele astea am dat peste o postare de FB a unui om destul de cunoscut in lumea gastronomica din Romania - Radu Popovici. Printre altele, restaurantul sau - Bistro GUXT - este cotat ca nr. 2 in Romania.

După ce am anunțat că doresc să părăsesc țara definitiv, mulți mi-au pus diverse întrebări. Cum câteva dintre ele s-au tot repetat și fiindcă îmi este greu să răspund fiecăruia în parte, o fac aici.
Întrebare: Și pleci așa, ca s-o iei de la zero?
Răspuns: Nu o iau deloc de la zero. De la zero o iau cei care au 18-20 de ani. Eu, dimpotrivă, la 61 de ani plec înarmat cu o bogată experiență de viață, cu o sumă de bani (nu cine știe ce, dar cât să mă ajute să deschid o mică afacere), plec ajutat de faptul că vorbesc binișor sau chiar bine patru limbi, plec știind câteva meserii, plec cu un plan bine conturat în cap.
Î: Păi, chiar și așa, să nu ai tu casa ta?
R: Nu înțeleg obsesia românilor de a poseda o casă. În tot Occidentul nu știu dacă, în medie, 25% dintre oameni au în proprietate locuința unde stau. Voi sta în chirie.
Î: Și dacă te dă afară proprietarul?
R: Cum să mă dea afară? Am un contract cu el, iar acolo contractele de genul acesta chiar înseamnă mai mult decât hârtia pe care sunt tipărite. Și dacă mă dă afară, închiriez în altă parte. Cel puțin în primii 2-3 ani nici nu vreau neapărat să fiu legat de vreun loc anume.
Doresc să mă pot mișca ușor. Voi decide ceva mai târziu unde să mă stabilesc definitiv și voi vedea atunci dacă se justifică și dacă am cu ce să-mi cumpăr o casă.
Î: Dar ai ceva aranjat acolo unde te duci?
R: Nu am nimic aranjat, nu-mi oferă nimeni nimic, nu mă ajută nimeni... mă voi descurca singur. Singur îmi voi găsi un mic apartament unde să locuiesc, singur voi închiria un spațiu pentru restaurant, sau poate voi prelua unul deja existent, și tot singur îmi voi aranja viața. Am încredere în mine și nici nu-mi trece prin minte că nu o să mă descurc.
Î: Și dacă nu reușești cu restaurantul?
R: Orice este posibil, dar acest lucru este foarte puțin probabil. Și chiar dacă ar fi așa, mă pot angaja ghid turistic, translator, vânzător la un magazin de băuturi, bucătar la vreo familie mai avută etc. Am deja o mulțime de posibilități de a mă întreține, dar îmi pot crea și mai multe odată ajuns acolo.
Nu mă deranjează nici să mă angajez chelner în restaurantul altuia, nu mă feresc de muncă și sunt atât de îndârjit încât sunt gata să fiu și gunoier decât să rămân aici, unde nu mă mai regăsesc în nimic și unde toate valorile în care cred sunt batjocorite continuu.
Am crezut că va fi de ajuns să muncesc cât pot de bine, să mă achit de îndatoriri, să plătesc taxe, să fiu corect cu partenerii, furnizorii și clienții.
Iată însă că nu a fost așa... ca să supraviețuiești trebuie să înghiți umilințe, sa fii la cheremul lor oricand si oriunde, să faci compromisuri, să furi, să minți, să mituiești, să te bați pe burtă cu persoane dezgustătoare, să accepți impostura.
Ca sa supravietuiesti trebuie să devii ca ei, să intri în rândul lor, să faci ce fac ei.
Ca sa fiu clar, acesti "ei" la care ma refer sunt cei care formeaza clasa politică, așa-zișii oameni de afaceri miliardari, camarila puterii, mafiile din politică, armată, biserică, educație, sănătate, economie etc.
Tot "ei" mai sunt si cei creati de acest sistem ticalosit: cei care isi fac de cap in trafic, vecinii zgomotosi si nesimtiti, clientii mitocani, cei mituiti cu pensii si salarii imense, toti cei prea orgoliosi ca sa accepte ca au fost inselati de cei pe care i-au votat, toti cei dezinteresati de ceea ce-i inconjoara, toate reziduurile unui sistem de invatamant falimentar si al unei societati lipsita de repere morale.
Iar eu nu vreau să fiu ca ei, vreau să raman eu însumi.
De aceea plec într-un loc unde acest lucru are mai multe șanse să se întâmple.


Ce spune omu' mi-a adus aminte de o discutie avuta cu ceva vreme in urma aici pe forum despre incapacitatea romanilor ce se apropie / au ajuns la varsta de pensionare  de a-si lua viata in maini. Dar uite ca se poate sa o iei de la capat la 61 de ani...  :clap:

La Street Food Festival am stat putin la taclale - in timp ce-mi asteptam portia de frigarui de berbecut :x - cu baietii de la Arrosticini. I-am intrebat de locatiile in care ii gasesc in afara festivalului si am ajuns sa vorbim si de planurile lor de viitor - au incercat sa porneasca cu 3 locatii, dar - "multumita" seriozitatii personalului angajat - au trebuit sa renunte la aceasta abordare dupa ce au investit ceva fonduri; acum se concentreaza pe o singura locatie de care sa se ocupe doar ei. Sper sa le iasa!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: Meltdown, Emilian Sohterus

Offline toma

Şi dacă mai bine nu se poate?

Citat
Deja vedem cum, voluntar, mai-marilor zilei li se dedică omagii în presa privată. Deja vedem cum întregi grupuri sociale se tem să ridice vocea chiar și cînd sînt călcate în picioare de guvernări incompetente sau nepăsătoare. Întrebați-vă în ce țară din lume frauda odioasă de la Casa de Asigurări de Sănătate nu ar fi ridicat chestiunea responsabilității politice. În ce țară din lumea liberă condamnații penal pentru atac la instituțiile democratice ar fi condus Parlamentul? În ce țară din lumea liberă atît de mulți oameni acceptă pasiv noua ordine națională a rețelelor de fraudă financiară, intelectuală și morală? În care țară o întreagă populație se mulțumește cu atît de puțin cînd ar avea atît de mult de cîștigat?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: hugbear, shpeedy, rexkrokiDAU, Relisis

Offline hugbear

Și dacă mai mult nu merităm?
Din dicționarul de sinonime:
Citat
INDOLÉNT adj., s. 1. adj. apatic, delăsător, indiferent, lăsător, nepăsător, pasiv, placid, tembel, (livr.) impasíbil, (reg.) nebriștít, (fig.) réce. (Om ~; atitudine ~.) 2. adj. bleg, lălîu, moale, molatic, molîu, mototol, (reg.) tofológ, (fig.) băligós, mălăiéț, mămăligós. (O ființă ~.) 3. adj., s. leneș, puturos, trîndav, trîntor, (rar) somnorós, (înv. și pop.) nehárnic, (reg.) cániv, lenós, zăcáș, (Mold.) duglán, dúgliș, láinic, (prin Olt.) sanchíu, (Transilv. și Bucov.) trînd, (înv.) lenevós, tanduríu. (Om ~.)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 
The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline shpeedy

Atunci cand startul unei natiuni ne-pregatite pe drumul spre democratie este manat de asemenea "etaloane de umanitate" (grija pentru niste bestii batause pornite spre violenta catre semenii lor), e oarecum logic sa ajungem unde am ajuns ca natie (si sa ne comportam la fel si dupa 27 de ani)...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: toma

Offline toma

Nu stiu daca toate afirmatiile sunt adevarate, presupun ca sunt:

Citat
România: ce ne ține în loc?
România:

Cea mai mare mortalitate infantilă din UE (7,6 la mie).

Cea mai mare rată de abandon școlar din UE (2 din 10).

Primul loc la analfabetism funcțional în UE (42% dintre elevi).

Cele mai mici cheltuieli pentru Sănătate (5,14%) și pentru Educație (2,99%) din UE (în 2014).

Penultimul loc din UE la cheltuieli pentru cercetare-dezvoltare.

Cei mai puțini km de autostradă din Europa, mai puțini chiar decât Bulgaria.

Suntem pe locul 2 în UE ca număr de morți în accidente rutiere la milionul de locuitori.

Rată dublă de mortalitate pe șosele față de media UE.

Capitala României este al 5-lea cel mai aglomerat oraș din lume dpdv al traficului auto și cel mai congestionat din Europa.

România este țara cu cele mai lente trenuri din Uniunea Europeană.

Una peste alta, Româna este țara din UE care se află la cea mai mare distanță față de standardele de referință ale Germaniei, cea mai performantă economie a Uniunii.

Locul 5 în lume la dependența de alcool.

Pe primul loc în UE la numărul femeilor ucise în urma consumului de alcool.

4 din 10 români se confruntă cu lipsuri. Unul din 4 trăiește în sărăcie.

O treime dintre dintre români nu au wc în locuință.

Aproape o treime nu au baie sau duș cu apă curentă.

Speranța de viață în România este cu 6 ani mai mică decât media Uniunii Europene.

Suntem țara cu cea mai mare emigrație în vreme de pace și pe locul 2 după Siria, dacă includem și țările aflate în război.

De 28 de ani, România nu reușește să reducă decalajele față de lumea civilizată în practic niciun domeniu important. Dacă trăim pe undeva mai confortabil, este pentru că standardul general de viață în lume a crescut. A crescut PIB-ul după căderea comunismului, dar a crescut și PIB-ul tuturor celorlalți. Avem mai multe telefoane mobile nu pentru că suntem mai bogați, ci pentru că toată lumea are mai multe telefoane mobile. Mașinile sunt mai sigure nu pentru că am fi avut noi, ca națiune, vreo contribuție la asta, ci pentru că standardele industriei au crescut. Speranța de viață a crescut în România, la fel ca în toată Europa, dar murim în continuare mai repede și mai bolnavi decât majoritatea europenilor.

Ceva, undeva, e foarte greșit. Mașinăria are un defect – de proiectare? De construcție? De utilizare?

Ce ne ține în loc?

Deci chiar asa: ce ne tine in loc?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline enicky

....e oarecum logic sa ajungem unde am ajuns ca natie (si sa ne comportam la fel si dupa 27 de ani)...
              Inainte de acest incident, ar trebui sa ne intrebam cum au ajuns aceste doua personaje in Parlament !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip