Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 663374 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.


Offline Laurentiu

http://stirileprotv.ro/divers/la-targoviste-cei-care-dau-examenul-de-permis-platesc-o-taxa-bisericii.html

  ''examenul are loc într-o sală a Seminarul Teologic Târgoviște" - daca politia nu e in stare sa aiba o sala de examinare, nu vad unde e problema. Fiecare institutie poate inchiria legal sali sau efectua servicii pt a se putea finanta.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline dAlex

''examenul are loc într-o sală a Seminarul Teologic Târgoviște" - daca politia nu e in stare sa aiba o sala de examinare, nu vad unde e problema.

Problema e ca sunt luati bani (si) de la cursanti. Ca prefectura a inchiriat sala e una, dar sa bagi mana in buzunarul omului a doua oara, dupa ce si-a platit taxele si impozitele si sa profiti de faptul ca vrea permis de conducere e altceva. Nu cred ca o asemenea taxa e specificata in lege pe undeva.

Ca o face prefectura sau biserica, nu stiu, dar inclin sa cred varianta a doua(doar intuitia mea). Cand am citit stirea tare rau mi-a parut ca nu sunt din Targoviste. Ii dadeam in judecata doar ca sa ma amuz si probabil sa mai si castig cate ceva de pe urma lor.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT
 

Offline NicNic


Problema este la Biserica ce emite chitante cu antetul Seminarului Ortodox din oras.
Adica, aceasta Biserica in loc sa ajute oamenii, cere bani de la cei aflati intr-o situatie  nepotrivita.
Apoi, aceeasi Biserica nu plateste impozite la ceea ce incaseaza. Poate ca nu are profit ...  :fluier:
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 
The following users thanked this post: Relisis

Offline Silfax

Am citit cele scrise aici despre taberele de culegatori. Pe drumurile de munte pe care le-am strabatut, am intalnit adesea asemenea locatii (inclusiv cea de pe Strategica) si pot spune urmatoarele:
1. Da, lasa mizerie dupa ei, indiferent din ce regiune sunt.
2. In buna parte sunt o amestecatura de tigani si oameni nevoiasi, cu specificatia ca la tigani culeg in general femeile si copii.
3. Cele mai multe tabere sunt iau nastere in jurul punctelor de colectare. Daca as fi autoritate, pe acestia din urma i-as face parte responsabila de curatenia din zona.
4. In mod particular, la urcarea dinspre Lacul Galbenu spre Strategica, am observat doua corturi dichisite, cu doua masini (un BMW seria 5 si un X5 sau 7) asezate la ceva distanta de tabara propriu-zisa si ascunse ochilor celor care ar fi trecut pe Strategica. Mi-am adus aminte ca ceva asemanator am intalnit in muntii Rodnei, unde culegatorii "cuiva", aveau facuta o campare separata, iar respectivul, posesor de VW Amarok tocmai tinea sedinta operativa cand ne-am nimerit pe acolo. Deci parte din acesti culegatori vin cu tot cu seful de trib.
5. Educarea se face prin instruire si coercitie. Buna parte din cei mentionati mai sus duc lipsa de ambele, iar vina nu este a lor.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2
 
The following users thanked this post: gabineg, toma

Offline rexkrokiDAU

De ce să fie simplu dacă poate să fie complicat  :dknw:


Esenta procedurii se prezinta in urmatorul exemplu: Societatea ABC SRL este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal. Aceasta vinde marfuri clientului CLIENTUL SRL, persoana inregistrata in scopuri de TVA, la pretul de 1.000 lei + TVA 19% (190 lei), total factura 1.190 lei. Marfurile au fost achizitionate de la furnizorul FURNIZORUL SRL, persoana inregistrata in scopuri de TVA la pretul de 800 lei + TVA 19% (152 lei), total factura 952 lei. Toate aceste trei societati isi vor deschide un cont bancar exclusiv pentru plati de TVA, iar decontarile se vor face astfel:
societatea CLIENTUL SRL achita suma de 1.000 lei catre societatea ABC SRL in contul uzual al acesteia;
societatea CLIENTUL SRL achita suma de 190 lei reprezentand TVA, in contul de TVA deschis al societatii ABC SRL;
societatea ABC SRL achita suma de 800 lei catre societatea FURNIZORUL SRL in contul uzual al acesteia, din alt cont decat cel de TVA;
societatea ABC SRL achita suma de 152 lei reprezentand TVA in contul de TVA deschis al societatii FURNIZORUL SRL. Aceasta plata poate fi facuta atat din contul sau de TVA, cat si din contul curent.
Observam ca daca se achita suma de catre societatea ABC SRL din contul de TVA al acesteia catre contul de TVA al societatii furnizoare, soldul contului sau de TVA va fi suma de 190 lei - 152 lei = 38 lei, adica exact TVA de plata catre buget.


http://m.hotnews.ro/stire/21980435

Offline toma

Din nou despre educatie si nu numai:

EDUCAȚIE ȘI LIPSA EI. ȘOMERII COOL AI ZILELOR NOASTRE

Cititi tot articolul, consider ca merita - pune tare bine in cuvinte niste lucruri pe care le tot vad in jurul meu

Citat
[...]
Munca necalificată părea să îi fi învățat câteva lucruri pe adolescenții finlandezi pe care îi cunoscusem eu:

Că a câștiga bani e al dracului de greu.
[...]
Că a munci e extrem de necesar.
[...]
Că nicio muncă nu e prea grea sau umilitoare.
[...]
Trăim în capitalism, dar în mod ironic, nu există meritocrație. Comunismul a căzut, dar nomenclatura a supraviețuit. În imensul aparat de stat, pentru că unul din patru români angajat cu normă întreagă lucrează la stat, mulți și-au primit locul de muncă datorită unei conjuncturi favorabile, o pilă, ca să zicem pe limba tuturor.
[...]
Părinții care nu-și trimit odraslele la muncă sunt cei care nu iau învățămîntul în serios.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: shpeedy, ecodrive

Offline shpeedy

Trist de adevarat...

Cu o mica observatie: asta de la noi e o forma de capitalism (salbatic) specific multora dintre fostele tari comuniste, acolo unde n-a existat o lustratie corespunzatoare, care sa reseteze fundamental (si ireversibil)  parghiile puterii...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline ariciul

Un anunt proaspat pe facebook cules de pe un grup cu produse locale:

"Buna seara! Imi pare rau dar trebue sa va anunt ca trebuie sa vindem vacile si nu putem sa va mai onoram cu produsele lactate din cauza ca de 2 luni cautam oameni la lucru sa mearga cu vacile si nu gasim, nu mai vor sa lucreze . Precum stim cu totii ca au foarte multi ajutoare sociale si nu vor sa mai lucreze. Noi suntem tineri si cred ca vom putea sa facem si altceva... nu ne vom abate de la munca. Va multumesc din suflet celor care au cumparat produse de la noi si cu bune, cu rele dar le-am rezolvat inpreuna si pana la urma a fost toata lumea cred ..... ( multumita).. va rog sa ma intelegeti ca asta o facem ca nu mai putem...... Va multumesc!"
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 

Offline toma

trist...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain