Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 663368 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miaunica

Tot legea spune că orice câine peste 20 kg se plimbă obligatoriu doar în lesă.
Legea nu are cum sa acopere toate situatiile, pt ca de multe ori sunt facute de persoane care nu au nicio tangenta cu subiectul!
Ca detinator de caine, indiferent de rasa/talie, trebuie sa gandesti putin mai incolo de ce e scris, trebuie sa te gandesti la implicatii, sa ti le asumi si sa incetezi cu "nu e cazul", "nu mi se aplica" etc. De multe ori am intalnit in spatiul public, nu mai zic de locurile de joaca, catei de talie mica foarte agresivi, lasati liberi, care se repezeau la copii si nu numai! Daca iesi intr-un parc , stii ca patrupedul are toane ( nu-i plac copiii-cei de talie mica au obiceiul asta...e ceva mai mic decat ei si incearca sa-i domine, sa stabileasca ierarhia, ca e agresiv), tine-l in lesa, pt ca vina e de ambele parti: si a parintelui, ca a scapat din ochi copilul si s-a apropiat de catel, dar si a posesorului de caine, dar, avand lesa, cel putin te asiguri ca nu se mai repede/fuge dupa copil!
Iar faptul ca nu este intersiz accesul patrupedelor in spatiile special amenajate pt copii, mi se pare nesimtire! Nu trebuie sa scrie, e de bun simt! Catelul e animal, are nevoi fiziologice! Poate ca excrementele le iei tu frumos, cu punguta, dar cand ridica cracul si face pipi pe un tobogan, ce mai faci?! Tie ti-ar placea ca al tau copil sa se joace in locuri irigate de catei?! Sau tu sa te asezi pe o banca impregnata cu urina?!
De partea cealalta, oricat ai fi de iubitor de animale si ai vrea sa-ti interactioneze copilul cu animalele, la fel mi se pare de bun simt, ca inainte sa iei la flocait animalul omului, tu sau copilul, sa ceri permisiunea!
cainii au stapan...pisicile au anturaj
 

Offline bogdanzarnescu

Cred că am spus amândoi același lucru, dar cu alte cuvinte.
În cazul meu particular, câinele nu poartă botniță nu pentru că nu e obligatoriu, ci pentru că este blând și cuminte. Dacă nu ar fi, ar avea botniță, indiferent de ce spune legea. Sau, pentru a nu chinui animalul, nu l-aș duce niciodată în locuri publice.
În multe parcuri cu locuri special amenajate, trebuie să traversezi parcul, locul fiind în mijloc, acum, parcurile noi le au în extremități, de aceea am spus că am trecut pe lângă locuri de joacă, nu prin ele sau să mă proptesc între copii, sfidând orice regulă de elementar bun simț.
A avea un animal in proprietate implică mult, mult mai mult decât asigurarea hranei și a serviciilor veterinare la nevoie.
Are, deși greu de crezut pentru unii, o viață socială, are nevoie de educație, de intimitate, de antrenament al simțurilor, a instinctelor. Dacă vrei un animal echilibrat.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308
 

Offline dAlex

Nu luati in calcul aici parazitii, in special capusele si boala Lyme. Chiar daca iti speli cainele acasa, se muta usor de la un animal la altul mai ales in parcuri.

Si mai sunt puricii. Stiu ca nu stau pe om, dar unui copil de 1 an, nici bine nu-i e.

Stiu ca ne plac animalele, dar merita riscul de a imbolnavi un copil mic cu Lyme, chiar daca nu e al tau? Pentru ce? Ca ti-e lene sa il duci la locul pentru caini si te duci in schimb la cel de joaca pentru copii mici si mai ai si pretentia sa nu iti fie atins cainele? E prostie mare.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT
 

Offline bogdanzarnescu

Câinii se mai și vaccinează anual, se deparazitează la 3 - 6 luni. Dacă cineva crede că aș lăsa să doarmă în patul meu un animal cu paraziți sau boli, se înșeală.
Bănuiesc totuși că nu cu mine vorbeai, ci la modul general.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308
 

Offline dAlex

Grav mi se pare obiceiul in sine. Ca daca e o practica frecventa sa stai cu cainele la locul de joaca al copiilor, la fel o sa faca si altul, care n-are asa multa grija ca tine, si tot asa. Si evident cresterea numarului de paraziti.

Traind in societate avem tendinta de a ne lua unii dupa altii si a folosi retorica "pai tu de ce poti si eu nu?" de la cele mai fragede varste.
« Ultima Modificare: 24.Aug.2017, 10:52:22 a.m. de dAlex »
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT
 

Offline bogdanzarnescu

Repet, discuția este cu mine?
Nu de alta, dar am specificat clar că nu am mers niciodată cu câinele la un loc de joacă pentru copii.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308
 

Offline dAlex

E o discutie generala despre societate.

Daca vorbeam cu tine numai, iti ziceam in privat, daca te cunosteam personal.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT
 

Offline miaunica

 
Nu inteleg generalizarea astea caine=lyme=pureci=sursa de boli...
Da, poate mai vezi cate un cersetor cu cate un catel puricos dupa el, dar pe ala sigur n-o sa-l vezi plimbandu-l prin parcuri..sau vreun batran cu patruped cu dermatite, la fel de batran ca proprietarul, dar nici acela nu sta pe la locurile de joaca...
Cainele e gazda, saracul , atat pt purice cat si pt capusa. Pe ambele le culegi de n ori mai usor din iarba decat de la un caine...iar intre noi fie vorba, din moment ce-ti rupi din timp sa-l scoti afara ( lipsa timpului e un factor decisiv care-i impiedica pe multi sa-si ia un caine), e clar ca te ocupi sa-l deparazitezi, vaccinezi...

@bogdanzarnescu , eu nu aratam spre tine!  Cum spuneam, tu stii cel mai bine cum se comporta catelul tau in societate  :D. Sunt convinsa ca de ne-am intalni in parc, pitica ti l-ar cauta putin printre dinti! ...Cu mici exceptii, sunt mai mult decat toleranta cu cateii mari si mai calcata pe coada de cei mici  :D...poate unde sunt o mare iubitoare de molosi (batranica mea e cane corso )
cainii au stapan...pisicile au anturaj
 

Offline hugbear

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline toma

Trebuie sa ai unde te ruga sa scapi cu bine din spitalele noastre.

Nu raportul asta ma deranjeaza. Ma deranjeaza ca in conditiile in care spitalele sunt in halul in care sunt se duc bani de la bugetul de stat catre religie.  Cata vreme sanatatea e praf si un leu cheltuit de stat cu biserica (de orice religie) e prea mult. Toate cultele ar trebui sa se autosubventioneze. Daca ar fi doar la mana credinciosilor poate s-ar mai reforma si biserica - e dificil sa mergi la cersit cu cutia milei in Mercedes si imbracat in aur. Poate s-ar apropia mai mult de smerenia propovaduita de Christos...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: Relisis, Emilian Sohterus