Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700732 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Analiza este interesanta din punct de vedere istoric,  dar pana in momentul cand incepe pupincureala.
   Chiar daca erau in opozitia psd sau pdsr(cum dracu se mai numea) totusi Emil Constantinescu NU poate fi bagat in aceeasi oala cu basescu sub nicio forma !!
   Nu putem asocia, fie chiar si politic, un intelectual, om de stiinta, autor a numeroase carti, cu un golan, un escroc ordinar, care n-a facut cinste nici macar marinarilor.
   Daca o asemenea persoana a fost aleasa/votata de doua ori, inseamna ca ne meritam soarta. :pardon:

Apropos de soarta : ieri am fost la farmacia Tei si Mega situate in aceeasi curte. Nu este prima data cand mergem aici, exista o parcare mare, de fiecare data aproximativ jumatate ocupata. De obicei caut primul sau ultimul loc de parcare din sir, asta de cand am incasat 2 lovituri din usi deschise de "vecinii" de parcare. Locul gasit era cel mai departat de magazine asa ca am strabatut pe jos toata parcarea.
  Prima constatare(fara sa vreau) a fost ca jumatate din masini nu se aflau intre liniile albe de marcaj.
  A doua contatare : aici exista un punct de incarcare gratuita cu energie electrica a automobilelor electrice pus la dispozitie si bine semnalizat de Mega Image. N-ai fi putut sa alimentezi intru-cat locul era ocupat de un opel tigra !
  Prima data am injurat, apoi am inceput sa rad : nu suntem capabili sa fim civilizati pe o suprafata de de 800 m2 si ne dorim ca Romania sa prospere, sa fie civilizata, puternica ! Pai nu suntem noi Romania ?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Laurentiu, Meltdown, gelum

Offline Laurentiu

...Emil Constantinescu NU poate fi bagat in aceeasi oala cu basescu sub nicio forma !!
   Nu putem asocia, fie chiar si politic, un intelectual, om de stiinta, autor a numeroase carti, cu un golan, un escroc ordinar, care n-a facut cinste nici macar marinarilor.
   Daca o asemenea persoana a fost aleasa/votata de doua ori, inseamna ca ne meritam soarta. :pardon:

... nu suntem capabili sa fim civilizati pe o suprafata de de 800 m2 si ne dorim ca Romania sa prospere, sa fie civilizata, puternica ! Pai nu suntem noi Romania ?!
:good:   :clap:
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: gelum

Offline shpeedy

Analiza este interesanta din punct de vedere istoric,  dar pana in momentul cand incepe pupincureala.

Chiar daca erau in opozitia psd sau pdsr(cum dracu se mai numea) totusi Emil Constantinescu NU poate fi bagat in aceeasi oala cu basescu sub nicio forma !!

Mda, am recitit articolul postat si recunosc ca mi-a scapat - inca o data - asa-zisa "pupincureala"... Deh, cum am spus si cu alte ocazii - exista riscul de a ne raporta la sisteme de valori diferite...

Dar ai dreptate - Constantinescu nu poate fi bagat in aceeasi oala cu Basescu; imi pare rau ca spun asta, dar consider ca a fost un presedinte slab si un om politic total lipsit de anvergura. Despre coloana vertebrala nu mai spun nimic - dupa ce politica de defaimare a dus PDSR-ul la adresa lui, a CDR-ului si a Seniorului, peste ani sa ajungi sa fraternizezi cu respectivii, spune cate ceva despre verticalitatea fostului presedinte. CDR-ul (si implicit Constantinescu) erau nimic fara forta/energia/verticalitatea Seniorului si asta s-a vazut - au castigat alegerile, dar cam atat...

Se pare ca a fi o persoana educata nu este suficient pentru a deveni un lider si in mod clar nu este suficient pentru a razbi prin politica. In antiteza, ne place sau nu ne place, Basescu este un animal politic; asa controversate cum au fost, mandatele lui au incercat sa lase ceva semnificativ in urma (inceperea luptei anti-coruptie, condamnarea regimului comunist ca ilegitim si criminal samd), de care se cam alege praful vazand directia in care ne duce PSD-ul.

Apropos de soarta : ieri am fost la farmacia Tei si Mega situate in aceeasi curte. Nu este prima data cand mergem aici, exista o parcare mare, de fiecare data aproximativ jumatate ocupata. De obicei caut primul sau ultimul loc de parcare din sir, asta de cand am incasat 2 lovituri din usi deschise de "vecinii" de parcare. Locul gasit era cel mai departat de magazine asa ca am strabatut pe jos toata parcarea.
  Prima constatare(fara sa vreau) a fost ca jumatate din masini nu se aflau intre liniile albe de marcaj.
  A doua contatare : aici exista un punct de incarcare gratuita cu energie electrica a automobilelor electrice pus la dispozitie si bine semnalizat de Mega Image. N-ai fi putut sa alimentezi intru-cat locul era ocupat de un opel tigra !
  Prima data am injurat, apoi am inceput sa rad : nu suntem capabili sa fim civilizati pe o suprafata de de 800 m2 si ne dorim ca Romania sa prospere, sa fie civilizata, puternica ! Pai nu suntem noi Romania ?!

E crunta realitate de care ne lovim cu totii - mai important mi se pare cum reactionam...

Oarecum cu referire la asta, recomand articolul asta si o carte foarte interesanta pe care o citesc zilele astea.
« Ultima Modificare: 23.Iul.2017, 09:18:12 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: gelum

Offline enicky

Dar ai dreptate - Constantinescu nu poate fi bagat in aceeasi oala cu Basescu;

Se pare ca a fi o persoana educata nu este suficient pentru a deveni un lider si in mod clar nu este suficient pentru a razbi prin politica.
     Este corecta constatarea ta, sunt intru totul de acord, nu orice intelectual, om de stiinta poate fi si lider politic.
    Problema este ca ceilalti "lideri" politici din partid(coalitie)care n-au suficienta "priza" se folosesc de asemenea persoane cu notorietate pt. a mari valoarea politica a gruparii respective. Vezi cazul medicului Leon Danaila.
    Calitatea de lider, dupa cum am vazut cu totii de-a lungul vietii, o au doar anumite persoane, persoane carora le place si-si doresc aceasta postura, evident intrunind un cumul de atribute, pregatirea educationala nefiind obligatorie : Gruparile politice au lideri, gruparile de romi au lideri, hotii au lideri, cersetorii/oamenii strazii au si ei lideri. Lideri ii putem numi si pe sefii de birou, de departament sau de directive dintr-o companie sau organizatie.
    Calitatea principala a unui lider, in opinia mea, ar fi aceea de a sti sa lucreze cu omul. Concret : sa-l inteleaga si sa stie sa-l manevreze cu subtilitate incat sa obtina maximum de la el.
    Aceasta a fost trasatura principala a fostului presedinte actual senator(sau ce-o fi), suficienta pt a obtine doua mandate.
   Dar pentru a cunoaste mai bine acest personaj malefic trebuia sa fi trait o perioada printe interlopi, sau golani daca vreti. Atunci iti dai seama ca acesti oameni sunt ca niste hiene care nu fac altceva decat sa urmareasca ..prada/interesul personal.
Ar mai trebui sa cunoastem mai bine barbatii din zodia scorpion : acesti tipi nu suporta sa fie contrazisi(totdeauna au dreptate), iar cine a indraznit s-o faca mai devreme sau mai tarziu va avea de suferit. Ma rog, nu cred ca toti "scorpionii" sunt asa, dar cei 3-4 pe care ii stiu asa sunt.
   La final, cand te trezesti in primul palat al statului, tu jmecheras cu valuta-n buzunare, iti dai seama ca problemele nu se mai pot rezolva cu-n "cap in gura" sau cu forta pumnului, cum erai tu obisnuit, si atunci ce faci: infiintezi DNA, DIPI, ANI si alte institutii care sa-i anihileze pe adversari. Daca se mai gaseste si un corupt-doi autentici, cu atat mai bine, creste electoratul.
   Si cum afara de golanii, bautura si combinatii(cu terenuri, apartamente, mari companii) omului ii mai placeau si femeile, si-a gasit una blonda si una bruneta. Cu blonda i-a mers bine, in schimb cu bruneta s-a incurcat rau si mai zilele trecute spunea ca citez "trebuie sa fie arestata".
    Regimul comunist l-a facut bogat pe el. Cand esti mare sef la Anvers n-o sa te multumesti cu un cartus de kent si o sticla de Chivas, nu? Si cum asta nu s-a putut sterge din CV, ce s-a gandit omu' : hai sa-l fraieresc pe Tismaneanu, un intelecual usor de dus de nas(sau poate omul de legatura cu cei de peste ocean), si sa condamnam noi regimul comunist. Da' nu asa oricum, sa ma pun bine si cu americanii si cu evreii. Personal am oaresce rezerve fata de acest personaj...dar nu e in subiect.
     Trebuie sa recunosc si sa-i recunoastem aceasta unica si emblematica trastura de caracter / calitate : de a fi lider. Si fara multa "carte".

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Mda, vad ca facem cum facem si discutia tot la Base ajunge...

Daca s-a ajuns sa se discute pe baza zodiei si despre ce-i place omului Basescu, parerea mea e ca nu putem avea o discutie constructiva, cu un schimb echitabil de opinii bazate pe argumente logice (asta facand abstractie de faptul ca par paragrafe iesite din laboratorul unui binecunoscut trust media).

Sincer sa fiu, as fi preferat ca cei ce aveau drept de vot in '90 si '92 sa fi deschis mai bine ochii si sa acorde importanta cuvenita primelor alegeri libere si democratice a.i. azi Romania sa fi avut un alt parcurs, mai sanatos, posibil fara ca Basescu sa fi facut parte din el; de asta recomandam cartea De ce esueaza natiunile - pentru a vedea cum se modeleaza, in timp, caracterul unei natiuni prin alegerile pe care le face.

My two cents...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

Mda, vad ca facem cum facem si discutia tot la Base ajunge...

Daca s-a ajuns sa se discute pe baza zodiei si despre ce-i place omului Basescu, parerea mea e ca nu putem avea o discutie constructiva, cu un schimb echitabil de opinii bazate pe argumente logice

pentru a vedea cum se modeleaza, in timp, caracterul unei natiuni prin alegerile pe care le face.
            Da, multi ani am luat si eu in deradere aspectul zodiacal(dupa varsta ta mult timp), dar timpul iti mai schimba opiniile. Am observt ca zodia iti ilustreaza destul de corect caracterul, si de aici se genereaza toate actiunile individului.
     Ai spus bine, pentru ca pe baza zodiilor nu poti avea discutii cu argumente/contraargumente.
     Si am ajuns "tot la Base" intru-cat, in opinia mea, a  fost un personaj malefic. Este o parere pur personala, iar personajul chiar nu merita atata atentie incat sa avem discutii(mai mult sau mai putin constructive) pe tema lui.
     "as fi preferat ca cei ce aveau drept de vot in '90 si '92 sa fi deschis mai bine ochii"
            Aici ai spus un mare adevar, dar ce poti sa  ceri unei mase de oameni neinformata, care in ultimii 10ani ('80-'90) traise intr-o crunta saracie, cu ulei si zahar pe cartela ? Eu in '90 am trecut in privat, si toti ex colegii, prietenii, rudele se uitau cu ura sau invidie la mine, nici eu nu stiu cum s-o numesc("Ei, ala e privatizat", asa era expresia). Si atunci, ce asteptari sa avem...

Offline Lerua07

De o jumatate de an ma tot minunez de „perlele” debitate de parlamentari sau ministrii PSD : oaia si frunza, alta intrebare, deputatul-mitraliera, scoala e gratuita ptr ca nu o plateste copilul, autostrazile pot sa mai astepte, parle en franse-engleze deo tramvai, ragaliile din piata platite de Soros, cine foloseste FB e un tembel - nu mai are soare, nu mai are întuneric, nu mai are lumină, nu mai are nimica, stă cu ochii numai în televizorul acela si (#)dilibău scrie pe el, statul a oferit oamenilor din mediul privat prilejul să câştige atâţia bani, o fosta secretara de scoala e ministru la interne, o fosta prezentatoare de moda e secretar de stat in min Economiei, un inginer minier e director al Tarom, un fost ziarist e vcicepresedinte ASF, etc, etc … ce sa mai zicem… toti numai „unu si unu”, cu o inalta „competenta” profesionala si potriviti ptr functiile pe care le ocupa ca „nuca in perete” , alesi si in-teldrum-ati de tatucul-Dracnea si superprimarita-Firea. Ma doare sufletul cand vad pe ce maini, ale acestor tovarasi foarte „cultivati” si cu o gandire atat de „profunda”, a incaput viitorul acestei tari !  :(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: toma, chipson78

Offline rexkrokiDAU

Inca un tronson de autostrada e aproape finalizat dar nu se poate deschide circulatie (pentru cel putin un an de zile de acum inainte), multumita incompetentei autoritatilor in domeniu ce nu au fost in stare sa gaseasca o solutie pentru finalizarea unui viaduct de cateva sute de metri inceput inca de Bechtel, contractul cu acesta fiind reziliat in Mai 2013.  X-(

Tronsonul in cauza se afla pe autostrada A3 in continuarea portiunii Campia Turzii - Gilau si leaga doua drumuri nationale, DN1 Cluj-Napoca - Oradea de DN1F Cluj Napoca - Zalau.

PS. Stiu ca avem un topic "Informatii despre autostrazile din Romania" dar in opinia mea acolo trebuie postate informatii doar despre autostrazile functionale, fara subiecte ce pot da nastere la discutii off-topic.

Offline Leutz

Nu postez aici prea des, dar astazi m-am ofticat ... si n-am unde sa dau cu capul  :pardon:. Ideea e, pentru cei plecati in tari mai calde sau mai reci: faceti copiii cat sunteti in tara, ca dup-aia aveti de strabatut drumul lui Sisif daca vreti sa-i faceti romani.

Pana una-alta, pe Leul cel mic l-am facut pana acum australian si rus, unde procedurile au decurs foarte rapid si elegant. Fara costuri, fara eforturi deosebite, fara dificultati in a gasi informatiile necesare ... si tot asa.

- La australieni: a fost evident cel mai usor, pentru ca toate actele necesare (3 la numar) sunt deja in engleza. Procedura in sine insa e simpla. Unul din parinti merge la oficiul postal cu o cerere completata si cele 3 acte in original. Actele se vad si se verifica de catre functionar si apoi functionarul trimite cererea mai departe. Pasaportul vine apoi in 2-3 saptamni acasa prin posta. Totul a durat 10 minute.

- La rusi: au primit documentele in engleza si le-au facut copii. Unul din actele copiloatei necesita traducere in rusa, pe care a facut-o ea acasa. Functionarul de la consulat a verificat traducerile, a emis pe loc certificatul de nastere rusesc al copilului si a trimis mai departea cererea de pasaport. Pasaportul va sosi in curand acasa prin posta. Doar parintele rus era necesar sa fie prezent la consulat. Eu am avut doar de semnat o hartie, ca sunt de acord ca Leutzul sa devina cetatean rus. Intrucat erau ceva neclaritati din partea noastra, am fost si eu prezent la consulat si am semnat dupa ce mi-a explicat consulul. Totul a durat jumatate de ora.

Cand sa-l facem si roman ... e grele frate. Greuceanu era mic copil in comparatie cu functionarea statului ... care este. Prima data, trebuie facuta eliberarea certificatului de nastere romanesc. Pentru asta, TOATE documentele necesare (multe) trebuie traduse, legalizate si apostilate. Pentru asta parintele roman face cont pe un portal pe internet (care necesita introducere date de tot felul ... s.a.m.d.), face programarea prin portal si apoi merge la programare la consulat. Se depun actele, se asteapta pe termen aproximativ nedefinit ("depinde dom'le, se vedeti, e complicat, cam dureaza ..."). Se vine apoi personal la consulat pentru ridicarea certificatului.
Pentru pasaport, lista cu documente e infioratoare, in special pentru copil nascut in strainatate si un parinte strain. Evident, toate trebuie traduse din diversele limbi ... care este, legalizate si neaparat apostilate. Se face din nou programare online prin acel portal. Cu actele se prezinta la consulat TOTI: mama, tata si copil. Dupa acceptarea aplicatiei, dureaza 3 (TREI) luni pentru emiterea lui. Ridicarea se face din nou DOAR in persoana de la consulat.

Si apoi ... evident ca ambasada Romaniei din Canberra nu are sectie consulara; ca doar de-aia-i ambasada. Prin urmare toate aceste drumuri trebuie sa le fac catre Sydney sau Melbourne.

Acum, este evident ca vinovatul sunt eu (lucru pe care-l spun cu sinceritate). Prima data, m-a pus naiba sa stau in Canberra, unde nu e consulat. Si apoi, nu e vina nimanui altcuiva ca am venit eu in tarile calde si mi s-a nascut copilul acolo. Daca stateam pe c...l meu acasa, ma feream de neplaceri, la fel ca toata lumea.

In final, date fiind programul nostru de lucru si dificultatea de a ajunge la un consulat in afara Canberrei ... sper sa avem pasaportul romanesc pana prin mai-iunie anul viitor, cand vrem sa venim acasa. Daca nu, asta e ... venim ca straini.

Una peste alta, eu deja nu ma mai incadrez decat in partea a doua a titlului topicului; si chiar imi doresc sa ma incadrez. Dar semnalele dinspre kilometrul zero al vietii mele dau numai cu virgule, cu din ce in ce mai multe zecimale, cu cat trece timpul  :-)) :-((. Ma tot tem ca nic partea a doua n-o sa mai fie valabila in curand.
« Ultima Modificare: 26.Iul.2017, 08:32:44 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14541
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti

Nu postez aici prea des, dar astazi m-am ofticat ... si n-am unde sa dau cu capul  :pardon:.

Vezi ce bine e sa ai un topic in care sa-ti exprimi nemulțumirile față de disfunctionalitatile voite sau nevoite ale guvernantei naționale? Si te mai si intelege cineva...

Oricum, răbdare și tutun, pana la vara vine si aussweiss-ul.
Cat despre multi-nationalitatea tânărului Leutz, mi se pare senzationala: daca va fi sportiv, va putea reprezenta 3 naționale; daca va fi cântăreț se va putea duce la Eurovision  pentru mai multe tari; daca va fi James Bond, trei pașapoarte are deja...

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice