Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700737 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

• Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

The following users thanked this post: hugbear, shpeedy, toma

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
O poveste (poate) adevarata

Foarte instructivă istorioara!                 
Trec în fiecare dimineață prin intersecția de la Lujerului în drumul meu  către tramvaiul 41 și mai departe spre serviciu. De multe ori  întâlnesc în intersecție, aproape de Mega, un bătrân cu păr și barbă,  ninse, îmbrăcat mereu cu camașă albă și care cerșește fără  a privi trecătorii, așezat pe un scăunel cu trei picioare ca un arbust  înflorit cu rădăcinile ieșite din pământ.  Astăzi trec pe lângă el, îi pun 10 lei în cutia de carton din față și îl intreb amical fără să aștept neapărat un raspuns:                           
– Ce mai faceți?   
– Stau de șase! zice el șoptit, aproape conspirativ,  uitându-se repede în jur ca și cum s-ar teme să nu fie surprins. 
– Păi de ce? îl întreb curios să-i aflu jocul, pentru că nu pare  tocmai locul în care să se producă vreo infracțiune.   
– De prost! zice el.   
– … 
– Dacă nu știi, afli acum de la mine că, atunci când se iese la furat,  cel mai prost și mai mototol stă de șase iar ăia mai voinici și mai  sprinteni sar gardul și îndeasă în saci.  Mă grăbeam spre serviciu, dar e prima dată când ridică fruntea și mă privește în ochi așa că îl ascult mai departe: 
– Era la noi în sat un băiat cu doi ani mai mare ca mine, Liță Perniță îl strigam, un copil bolnăvicios, cu carnea moale, care  adormea și la școală și la joacă. Avea și picioarele rășchirate  uite-așa! (îmi arată cu degetele osoase cât de crăcănat era Liță). Ta-su avea o livadă bogată și când mergeam acolo la furat de pere ori de  gutui îl luam și pe Liță să stea de șase, să nu cumva să vie ta-su să  ne prinză. Când ieșeam cu traistele pline îi dădeam și lui o fructă că  ăla care stă de șase primește mai puțin. Așa de prost era că  se bucura de gutuia aia furată din curtea lui…  Aș pleca, dar mi-e clar că moșul mai are ceva de spus. Ba chiar se ridică pentru a da greutate cuvintelor lui:   
– Uită-te la mine, am aproape nouăzeci de ani… și n-am  știut până acum că eu sunt Liță Perniță. Mă bucur de pensia pe care mi-o dau din munca mea, de mersul gratis cu ITB-ul și de două buline la preț redus și stau de șase  să fure ei până nu mai pot căra! se așază din nou pe scaun.   
– Sănătate bunicule! zic eu… Și eu stau de șase, cred că stăm toți  de șase!   
– Mergi sănătos, Liță! spune el    Are dreptate bătrânul.: .....O țară întreagă stă de șase, ca să  se poată fura pe ea însăși!

Mi-a placut asa de mult ca am postat-o si la comentarii pe ziare.com si pe pagina mea de facebook !
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Lerua07

Madam Carmen Dan spunea in seara aceasta ca asistam la o lovitura de stat. Eu zic ca tatucul Dragnea (actual psd-ist - fost pdl-ist - deci un traseist loial doar intereselor lui) si-a dat singur cu tesla in oute. Lupii tineri din PSD au iesit la bataie contra talibanilor !  :-j
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline NicNic

O poveste (poate) adevarata
[...]

Oare cand isi va da seama "batranelul" ca isi fura sngur caciula?
Ce ii trebuie ca sa isi dea seama? ..........  :-?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Cosmin09

Guvernul a picat....sper sa ajungem la alegeri anticipate. Poate asa scapam de PSD.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline toma

Nu cred ca ajungem la anticipate si nici nu cred ca ar fi o solutie in momentul de fata.

Deocamdata PSD-ul reuseste o mare victorie: si-a daramat propriul Guvern. E o contraperformanta in politica romaneasca si indraznesc sa spun europeana, chiar mondiala!  >:)

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bogdanzarnescu

Dacă până la sfârșitul anului ajungem la 5 anticipate, tot PSD-ul iese. Nu cred că prindem niciunul de aici în viață o Românie fără psd, fără mafie, fără nesimțire, hoție și prost gust.
E în adn-ul nostru să fim exact așa cum suntem.
Sintagma "schimbarea începe cu tine" e un rahat. Eu nu am aruncat niciodată țigara pe geam iar pe drum până la serviciu zboară țigările pe geamuri zici că e ceva concurs. Iar ăsta e doar un simplu și banal exemplu nesemnificativ.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline dAlex

Mie mi se pare interesant de vazut ce mai ramane din justitie, din legi. Ma intreb peste cativa ani ce va mai fi ilegal. Cine mai ramane in "beci". Doar amaratii banuiesc.

Parca-i o piesa de-a lui Caragiale. Doar ca nu rad la ea fiindca mi se intampla mie. E de fapt o parodie pentru nimeni. De 27 de ani s-a saturat toata lumea de ras.

Ma uitam azi la Antena 3, si pana si ei criticau abrambureala creata, desigur aruncand cate o vorba de duh catre Basescu printre randuri.

Dar, pensiile cresc, salariile bugetarilor la fel.

Ma intreb cum e posibil ca in Franta Macron sa castige alegerile dupa ce promite in "programul de guvernare" disponibilizarea a 130.000 de bugetari, iar la noi pe dos, castiga ala care promite cresteri bugetare. Nu-i asa ca-i absurd, tragic-comic?
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline bogdanzarnescu

Nu. Francezii nu-s balcanici analfabeți.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308