fratilor am dat spagaaaaaaaaaaa
ieri veneam acasa din weekendul prelungit la munte. la o trecere de pietoni am oprit si am invitat-o pe tanti sa treaca. a trecut apoi am plecat mai departe in 1oo de metrii politia m-a oprit. nu ii vazusem din timp si am ramas uimit ca m-au oprit pentru ca chiar am lasat politicos tanti sa treaca strada. ma oprisera pentru ca am depasit cu o roata bumperul
. nici nu mi-am dat seama ca am facut lucrul asta, nici nu ma gandeam ca voi putea fi amendat pentru asa ceva.
povestea suna asa: la munte am plecat cu niste prieteni. soferului i-a fost luat carnetul la plecare pentru alt pieton care nu era inca pe bordura cand el era pe trecerea de pietoni cu 40 la ora la 3 benzi distanta de bordura(adica la mijlocul strazii). A hotarat sa conteste sa nu semneze procesul.. samd.
si eu am fost la fel de hotarat sa fac. l-am sunat pe prietenul meu sa il intreb daca el a dat carnetul sau cum se face treaba asta cu nesemnatul. cand m-am dus la masina politiei m-au intrebat cu cine am vorbit cu vre-un coleg de al lor..(se asteptau sa fi vorbit cu cineva sa rezolv) zic nu am vorbit cu un prieten carea patit-o acum 2 zile
- si ce a zis?
- a zis sa nu va dau carnetul si sa nu semnez procesul verbal.
- nu e nicio problema si mi-a returnat carnetul si asigurarea
nu era scris nimic pe procesul verbal cand am mers la masina politiei
am stat si m-am gandit si cum in mai putin de 2 saptamani tre sa plec in concediu.. am hotarat sa bag mana in buzunar sa dau spaga. cand m-a vazut politistul mi-a zis
- nu asa. v-am dat asigurarea, mergeti la masina dumneavoastra(intr-un fel m-am bucurat ca puteam rezolva mult mai usor decat pe calea legala) deci el imi daduse asigurarea special ca sa ii pun bani
si am cazut in plasa.
am umblat putin prin portmonee dupa 5o de lei in bancnote 10 i-am pus in asigurare si m-am intors la masina politiei i-am dat asigurarea, am intrebat daca e destul si el:
- nu pentru bani v-am oprit ci pentru ca ati incalcat legea... si am si o slabiciune pentru copii(vazuse bebele in masina) asa ca va lasam fara amenda
scriu aici ca o spovada. nu sunt mandru deloc cu asta.
aveti grija si voi caci salariile bugetarilor s-au micsorat. cei ce m-au oprit nu erau de la rutiera ci de la o sectie de cartier.