Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700683 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Culmea hocheiului ...   :-O

In ce limba s-a cantat imnul?

• Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline NicNic

Nu-i chiar asa..

S-a intonat (ma rog, un play-back instrumental) imnul Romaniei.
Apoi, spectatorii si jucatorii au cantat pentru intrajutorarea minoritatii din Tinutul Secuiesc.

Frumoasa atitudine! Plina de intelegere din partea romanilor!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bogdanzarnescu

Care erau în fața televizoarelor  :-))

Pentru că merg destul de des în Harghita (job), pot spune că nu am întâlnit în nicio situație vreo urmă de răutate din partea cuiva. De la hotel, clienți sau potențiali clienți, la vânzătoarele de la butic sau la spălătoria auto, au fost extrem de drăguți și prietenoși. În ciuda barierei lingvistice. Mă duc mereu cu drag. Nu pot spune același lucru despre alte județe din imediata apropiere.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Ce de scuze trebuie ca-si gasesc astia din Elvetia, sunt doar sapte oameni pentru tot ce misca.  :-))
Elvetia la o populatie de 8,081 au sapte membri ai guvernului
84.815,41 USD ‎(2013)PIB pe cap de locuitor   
Norvegia la 5,084 au numai 18 membri ai guvernului???
100.818,50 USD ‎(2013) PIB pe cap de locuitor   
deci unde sunt mai multi puterea creste???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline NicNic

Si eu am avut cateva drumuri prin zona, tot cu job.
La un moment dat, a trebuit sa traversez muntii, de la vest la est. Diferentele au fost uriase, intre atitudinea celor din vest fata de cei din est.
In drumul respectiv, m-am ratacit prin munti si am rugat niste copii ce se intorceau de la scoala, sa ma indrume. Nu stiau romaneste aproape deloc. Au incercat sa ma ajute. S-au suit la mine in masina, am mers vreo 3 kilometri, cat a fost drumul comun. Nu au avut nicio problema ca i-ar certa cineva, ca sunt strain, si roman pe deasupra!

Cu totul alta era situatia inainte de 1990. Am fost intr-o tabara prin zona. Norocul nostru a fost ca  o colega avea bunici secui. Si stia si limba lor. Altfel, muream de foame in restaurantul hotelului.

Alta poveste, ceva mai veche, de prin 1980, cu cei din zona Bretcu-Mereni, e si mai neplacuta. Am asisat la o scena:  un sat intreg i-a reprosat unui localnic (cel la care am mers noi), ca le-a adus straini in sat. Si romani pe deasupra.
Acel localnic era un om in varsta, pe la vreo 75 de ani. mos Toma. Simpatic tare. Nascut, crescut si trait in acel sat.
Dar dupa ce am fost noi acolo nu mai vroiau vecinii sa vrobeasca cu el!

Prin comparatie, cred ca inainte de 1990 reactia secuilor fata de romani era mult mai dura. Probabil si pentru ca atunci nu aveau alte forme de manifestare sau refulare. Ori erau persecutati, de adevaratelea.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Lerua07

Va spun si eu o intamplare din toamna lui '92 : am intrat in tara cu masina pe la Satu Mare si intr-un sat la cca 20 km de vama am facut pana prostului. Era noaptea cam pe la 24,30 si burnita, iar strada nu era deloc luminata. Prin curtile oamenilor am vazut tractoare si am incercat sa cumparam de la ei vreo 10-15 l de motorina. La primele 4 case ne-au refuzat categoric ( desi le spusesem ca le dam pret dublu pe litru, numai sa ne ajute) si cred ca erau romani ptr ca vorbeau perfect romana. La a 5-a casa a iesit unul care abia intelegea ce-i spuneam. Cand , in fine, a priceput ce vrem ne-a spus intr-o romana stricata rau :Intrati in curte, si asteptati putin. Peste 15 min a iesit dintr-o magazie cu un bidon de 20 l plin cu motorina, a mers cu noi la masina, ne-a pus el motorina in rezervor ca sa nu ne murdarim noi (ptr ca era murdar bidonul ) si nu a vrut sa ne ia nici un ban !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

Adica acest reportaj, cred: http://stirileprotv.ro/partii-de-milioane/lectia-austriaca-in-turism-cum-reusesc-sa-aiba-partii-bune-si-statiuni-luxoase-in-timp-ce-romanii-se-inghesuie-la-telescaun.html
Frumoasa mentalitate, frumoasa comunitate care a invatat sa fie unita!
             Daa, am confundat, sa pare, tarile, dar(ce mai conteaza!) intre cele doua cea mai mare diferenta este ...denumirea.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14539
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sfichiu

Nu ce zice BNR-ul ci Guvernul!..Revin la unguri,acolo nu exista ajutor social in bani!.Celor care nu au serviciu sau cei cu probleme sociale deosebite ,statul (sau primariile) le acorda gratis o parcela de teren +unelte si sa-si lucreze pamantul pentru a avea d-ale gurii pentru toata familia.Muncesti la pamant ai mancare! E un mod corect de ajutorare,in Romania ar avea succes o astfel de inititiva? :-?
  • VITARA S ,Matiz

The following users thanked this post: BrSx4

Offline rexkrokiDAU

Muncesti la pamant ai mancare! E un mod corect de ajutorare,in Romania ar avea succes o astfel de inititiva? :-?

Nu, pentru ca in zona de munte nu ai ce pamant sa lucrezi.