0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.
.... Un singur sens giratoriu insa pe traseu l-ar fi oprit.
si eu am crezut ca e altfel pana am petrecut concediul la neptun - si m-am simstit dezgustat de cum se scuipau semintele pe plaja..... merg cu masina cam zilnic prin bucuresti si vad cum o gramada arunca chistoacele pe geam, ba chiar si gunoaie mai mari.... vad cum mereu sunt "jmecheri" ce fenteaza coloane intrand pe contrasens si tu daca iti vezi de drumul tau si il intrebi risti sa ti-o iei in barba.... vad zilnic lipsa de cultura si limbaj suburban.... si toate astea sa stii ca nu le regasim in mediul nostru apropiat care presupun ca la fiecare din noi este unul superior atat intelectual cat si cultural.... dar va rog sa va uitati in imediata vecinatate si o sa observati defapt catre ce ne indreptam si defapt ce suntem noi acuma..... nu cred ca altii sunt mai "breji", dar pe unde am umblat nu am vazut atata delasare, dezinteres si nesimtire..... nu vreau sa se simta nimeni jugnit ci doar sa deschidem ochii si sa privim dincolo de mediul in care ne desfasuram serviciul si cercul de prieteni.
Romania se afla pe ultimele locuri in ceea ce priveste siguranta rutiera in Uniunea Europeana, cu 97 de decese raportate la un milion de locuitori in 2016 (in urma tarii noastre fiind doar Bulgaria cu 99), arata noile date statistice publicate marti de catre Comisia Europeana. Per total, insa, fata de 2010, decesele pe sosele in Romania au scazut cu 19%, exact cat media UE in toti acesti ani. Drumurile din Uniune raman, conform datelor, cele mai sigure din lume, dar rezultatele inregistrate sunt inca departe de ce isi propun autoritatile europene: sa reduca la jumatate numarul de decese cauzate de accidente rutiere intre 2010 si 2020.
In 2016, in medie, doar 8% din accidentele mortale au avut loc pe autostrazi. Restul s-au intamplat fie in zone urbane (37%), fie pe drumuri secundare (55%).Romania are in prezent putin peste 700 de km de autostrada, fiind pe ultimul loc in UE la numarul de km de autostrada raportat la numarul de locuitori.