Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700651 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Revenind la cazul prezentat de ocoleanui, nici radarele fixe, nici semafoarele sincronizate, nici amenzile groaznice sau perspectiva inchisorii(care oricum il asteapta), nici chiar o masina de politie stand la panda, nu ar fi oprit un sofer beat care a omorat un alt om nevinovat, conducand masina cu 150 la ora in oras. Un singur sens giratoriu insa pe traseu l-ar fi oprit.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Este demonstrat ca sensurile giratorii fluidizeaza intersectiile si de aceea au fost introduse pe scara larga in toata lumea. Plus ca "dambul" din centru  ce limiteaza vizibilitatea arata ca ai si ditamai obstacolul in fata, la masini cu radar este vazut de la 200 de m daca mergi cu 150km/h. Semaforul nu-ti spune nimic de "meseriasii" de pe celelalte drumuri.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

@Costique inteleg ca te-ai angajat in primavera lui '95 cand era psdr si apoi a venit Conventia democrata la putere, de care nu spui nimic decat ceva de un "abonament", ceva alambicat din care n-am inteles.
  Perioada aia imi adduce aminte de graba cu care dl.Pantis(putin "ascuns" acum) a privatizat Romtelecom, care chiar "duduia" la vremea aia. Si-au vandut grecii la sedii....
  Nu stiu la care "privati" te referi, angajati sau angajatori, pt.ca si eu eram privat/angajator la vremea aia, eram total paralel cu politica(de romtelecom am aflat de la o ruda), iar in '96 stiu ca mi-am luat prima masina noua. Din cate imi amintesc zona '90-'96 a fost perioada in care Iliescu refuza cu incapatanare privatizarea.
  Cred ca mai depinde si de persoana, abilitati, pregatire, etc. Probabil ca acum, acolo unde te-ai stabilit, ai un job onest, suficient de bine platit incat sa-ti poti lua o masina noua si o "situatie" (sociala) buna.
.... Un singur sens giratoriu insa pe traseu l-ar fi oprit.
   Probabil ca at fi murit el si prietena ! Unui sofer beat la volan nu-i sta nimc in fata!(vezi zona "fantani" de la Unirii-Bucuresti)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Istoria descrisa este in perioada PDSR dar nici CD n-a facut nimic, s-au imbatat cu puterea si senilii PNTCD au cazut ca prostii in capcane, Tariceanu si PNL a demonstrat cat de versatil este. Ca si Ciorbea. Pe vremea aia "Conventia" era autobuzul de la regia de transport care facea curse speciale la ore fixe cu muncitorii fabricilor, ducandu-i si aducandu-i de la munca. Abonamentul era pretul platit pentru acest serviciu public. "Privat" inseamna ca nu eram in vreun sindicat si ca lucram la o firma cu 10 de angajati care depindea strict de contractele patronului si situatia generala. Care s-a prabusit continuu. Cat despre 1996, cum a luat puterea CDR sindicatul PSD-ist de la ROMAN Brasov a facut greva ca vor mai mult bani. Ciorbea a dat inapoi si le-a dat bani ( ca doar nu erau de la el) deschizand cutia Pandorei- toti bugetarii si marile sindicate au urmat la rand cu greve si blocari de strazi, exact ca azi, ducand la esecul guvernarii pentru ca de fapt n-au facut nici o reforma reala , au continuat politica PSD-ului doar ca ceva mai bland si cu alte nume. Spre deosebire cand preturile au devenit nesustenabile pentru societate PM Teacher a inchis minele in Anglia desi minerii au stat in greva 6 luni cu marsuri si blocaje toata tara. Istoria ia dat dreptate lui Teacher. O societate nu este obligata sa intretina anumiti membri ai ei asa cum considerau ei, cum spune PSD-ul. Eu si majoritatea romanilor NU ERAM bugetari sau angajati la societati inca mari. Noi am platit cel mai greu acele vremuri si am fost majoritatea. Salariile din minerit erau din banii nostri, nu din carbunele scos si erau imense pentru noi ceilalti - amaratii de la baza industriei. Acum e randul tinerilor, imensa majoritate ori nu lucreaza, ori lucreaza pe sponci si pe bani putini, sunt cea mai dezavantajata clasa sociala in Romania. Asa cum am scris , tinerii sunt sub parintii pensionari  ca venituri in prea multe cazuri, structura sociala este pervertita  complet.
Cum am scris si in alta parte problema nu este ca un partid social democrat conduce ci ca eu si multi altii credem ca NU ESTE social democrat, ca este doar o acoperire a hotilor...si singurul lucru pe care il doresc este SA IMI DEMONSTREZE CA MA INSEL!  Toti ceilalti din familie sunt in tara asa ca stiu prea multe si prea bine...Din nefericire vad ca inca prea multi se lasa pacaliti de vuvuzele platite si zgomotul facut plus denumirile pompoase. Asa cum spunea Deng "nu conteaza ce culoare are pisica, totul e sa prinda soareci!". Ceea ce scriem noi este ca daca continua asa cum au inceput, se pare ca soarecii or sa manance pisica...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: shpeedy

Offline enicky

"Cum am scris si in alta parte problema nu este ca un partid social democrat conduce ci ca eu si multi altii credem ca NU ESTE social democrat, ca este doar o acoperire a hotilor...si singurul lucru pe care il doresc este SA IMI DEMONSTREZE CA MA INSEL!"
       Cu aceasta fraza sunt intru-totul de accord si este prematur sa dam cu parul. Inteleg ca  a fost o perioada neagra pt. tine, si ai niste frustrari legate de acei ani si de psd(sindicatul psd-ist?). Uiti ca marea privatizare intre 96 si 2000 s-a facut, iar dupa 2000 a venit domnu' nastase de la Londra sa ne spuna ca ne scapa de "gaura neagra a economiei" cum era numit combinatul siderurgic de la Galati, care acum merge bine(ce noroc cu indianu') si de fabrica Aro, care va produce jeep-uri(a produs doar fier vechi).
     Mai sunt de acord si cu faptul ca un guvern nu trebuie sa plece capul la primul miting/demonstratie.
     Dar comparatia dintre minerii englezi si ai nostri nu-si are rostul : probabil minerul englez avea de 10x somajul minerului roman !!! De retinut ca orasele ex-miniere de la noi sunt in paragina totala.
     Eu traiesc pe o scara de bloc cu 90% pensionari, cu pensii intre 600-1200 lei : " tinerii sunt sub parintii pensionari ca venituri"; probabil te referi la cateva exceptii din familie, eu n-am intalnit inca situatia asta. Nu ma refer la pensii militare, diplomati, parlamentari sau cazuri similare.
     Si daca ma uit bine in spate, cu exceptia ridicarii sal.minim la 1200 si acum la 1450, toate maririle de salariu (a marei mase a angaj.) s-au produs numai in urma grevelor !
  In rest, in zonele turistice, tara e plina de vile, si n-or fi numai ale politicienilor, nu?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: BrSx4

Offline ariciul

si eu am crezut ca e altfel pana am petrecut concediul la neptun - si m-am simstit dezgustat de cum se scuipau semintele pe plaja..... merg cu masina cam zilnic prin bucuresti si vad cum o gramada arunca chistoacele pe geam, ba chiar si gunoaie mai mari.... vad cum mereu sunt "jmecheri" ce fenteaza coloane intrand pe contrasens si tu daca iti vezi de drumul tau si il intrebi risti sa ti-o iei in barba.... vad zilnic lipsa de cultura si limbaj suburban.... si toate astea sa stii ca nu le regasim in mediul nostru apropiat care presupun ca la fiecare din noi este unul superior atat intelectual cat si cultural.... dar va rog sa va uitati in imediata vecinatate si o sa observati defapt catre ce ne indreptam si defapt ce suntem noi acuma..... nu cred ca altii sunt mai "breji", dar pe unde am umblat nu am vazut atata delasare, dezinteres si nesimtire..... nu vreau sa se simta nimeni jugnit ci doar sa deschidem ochii si sa privim dincolo de mediul in care ne desfasuram serviciul si cercul de prieteni.

Daca e sa comparam niste domenii gen Invatamant, Educatie, Sanatate, Sport si sa apreciem din punct de vedere al performantei vom constata ca ne-am dus si ne ducem in continuare in jos de ani buni incoace, deci ce spune aleksanders e perfect justificat!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline toma

Revenind la discutia despre accidente:

Citat
Romania se afla pe ultimele locuri in ceea ce priveste siguranta rutiera in Uniunea Europeana, cu 97 de decese raportate la un milion de locuitori in 2016 (in urma tarii noastre fiind doar Bulgaria cu 99), arata noile date statistice publicate marti de catre Comisia Europeana. Per total, insa, fata de 2010, decesele pe sosele in Romania au scazut cu 19%, exact cat media UE in toti acesti ani. Drumurile din Uniune raman, conform datelor, cele mai sigure din lume, dar rezultatele inregistrate sunt inca departe de ce isi propun autoritatile europene: sa reduca la jumatate numarul de decese cauzate de accidente rutiere intre 2010 si 2020.

Lipsa autostrazilor ucide! Autostrazile lipsesc datorita coruptiei! Coruptia ucide!

Citat
In 2016, in medie, doar 8% din accidentele mortale au avut loc pe autostrazi. Restul s-au intamplat fie in zone urbane (37%), fie pe drumuri secundare (55%).

Romania are in prezent putin peste 700 de km de autostrada, fiind pe ultimul loc in UE la numarul de km de autostrada raportat la numarul de locuitori.

http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-21685820-romania-primele-locuri-din-ceea-priveste-mortii-sosele-romania-riscul-muri-intr-accident-rutier-este-trei-ori-mai-mare-unele-tari-vestice-statistici.htm

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline aleksanders

Romania este ultima la numarul de kilometrii fara sa ne mai raportam la ceva, am fost depasiti si de bulgari;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain