Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700642 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Nu merge asta la noi. Cum ii amendezi pe saracii din Strehaia sau din Buzescu?  :-))
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ocoleanui

Deja statisticile din Romania privind accidentele rutiere sunt ingrijoratoare. In 2016, pe soselele din Romania au avut loc 27.000 de accidente rutiere, cu 3.000 mai multe decat in 2015, cele mai multe din UE.

Mai mult, desi numarul de kilometri de autostrada nu a crescut sensibil in ultimii ani, in perioada 2011 -2015, am avut parte de o crestere cu nu mai putin de 56% a accidentelor cu victime pe autostrazi. Viteza execsiva si nerespectarea distantei minime de siguranta dintre masini sunt principalele cauze ale producerii accidentelor pe austostrazi.

Statisticile mai arata ca majoritatea accidentelor grave au fost provocate de soferi cu varste intre 22 si 26 de ani.
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline toma

Prin urmare daca rezumam ultimele postari ajungem la ce ziceam eu  :P

4 directii care trebuie abordate:

- infrastructura: accidentele grave din cauza depasirilor riscante si a vitezei neadaptate. Daca ai autostrazi si drumuri expres reduci semnimificativ numarul accidentelor grave.
- educatie: de toate felurile: acasa, la scoala, la scoala de soferi, campanii televizate sustinute de stat etc
- activitatea politiei rutiere: aici nu pot sublinia indeajuns de mult cele spuse de @shpeedy : "aplicarea consecventa a legii, indiferent cui/de cate ori i se aplica" . In plus si ce spune @enicky :desfiintarea industriei permiselor si reducerea spagii la politie
- legislatie: daca risti sa faci 1 an de inchisoare sau sa ti se confiste masina sau sa primesti amenda procent din venituri cred ca o sa fii mai temperat. Asta insa nu se poate pana cand politia nu aplica uniform legea, alfel doar "fraierii" vor fi sanctionati.

De nebuni si inconstienti nu te poate apara nimeni in trafic.

Parerea mea este ca semaforizarea inteligenta poate ajuta mai mult decat giratoriile la fluidizarea traficului.

LE discutia insa ajunge tot in zona politicului: statul face autostrazi, statul face legea, statul trebuie sa lupte impotriva coruptiei, statul se ocupa de activitatea politiei, statul face educatia. Uite cum ajungem din nou la "coruptia ucide". Iar masurile nepopulare sunt in general evitate de politicieni
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline dAlex

Parerea mea este ca semaforizarea inteligenta poate ajuta mai mult decat giratoriile la fluidizarea traficului.

Fluidizarea si siguranta sunt doua chestiuni diferite. Cand ala mergea cu 150 la ora era cam prea fluid, dar cam nesigur.:)

Fluid si pe dinauntru si pe dinafara..
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline toma

Fluidizarea si siguranta sunt doua chestiuni diferite. Cand ala mergea cu 150 la ora era cam prea fluid, dar cam nesigur.:)

Fluid si pe dinauntru si pe dinafara..

Asa-i. Dar sunt in asentimentul lui enicky in privinta asta. Nu nenorocesti traficul din cauza idiotilor. Incerci sa imputinezi idiotii  ;)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Ce minge la fileu mi-ai dat! Ce mai zice ministrul agriculturii despre lana de oaie. Video remarcabil... :clap:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline dAlex

Incerci sa imputinezi idiotii  ;)

Noroc cu asta. Si video-ul lui gabieng e elocvent... Avem idioti la conducere de care nu scapam, de aia de pe strazi ce sa mai zici, ca-s si multi rau..
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

Sunt zone in care DN-ul traverseaza orasele sau comune, unde s-au montat parapeti intre sensuri, iar primarii si locuitorii cer desfiintarea acestora pe motiv ca din cauza parapetilor, soferii nu vad pietonii  si se produc accidentari chiar pe trecerile de pietoni. Cat de ...neinformat sa fii(ca sa nu zic altfel X-() si sa nu ceri/instalezi un semafor actionat manual de pietoni si astfel ai rezolvat problema??
      @dAlex  aprob siguranta in traffic(asta spuneam si mai sus), dar hai sa montam "cocoase" pe sosea din 300 in 300m, sa facem giratorii la 500m, petru ca se urca unul beat la volan, iar politia are 3 agenti si un sef in tot orasul !
      "Frica pazeste pepenii" : daca soferul stie ca are filtru in fata, sa vezi ce corect conduce. In occident din cauza asta se circula calm si correct, pentru ca amenzile (mari sau mici) s-au aplicat tuturor(fara pile si relatii), situatie in care cetateanul s-a gandit sa plece cu 10min mai devreme de acasa decat sa ia 100 de euro amenda ! Nu sa faca slalom pe benzi dimineata, cu copilul in spate, la ora 8,05, sa-ti taie fata, fara semnal si sa opreasca brusc, unde credeti, in fata ...scolii !!!!!! :baston:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

Pot să vă dau exemplul unui oraș din Germania pe care l-am vizitat foarte des în urmă cu ceva ani. Fiind foarte mulți turci, a crescut infracționalitatea, inclusiv la volan. Autoritățile au montat radare fixe în tot orașul, sute. Pe anumite bulevarde din sută în sută de metri. Problema s-a rezolvat, se conduce exemplar, nu poți fenta.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Continuiand debandada economica , guvernul a imprumutat in luna Martie 3,27 MILIARDE lei iar dobanda la care a facut aceste imprumuturi de la luna la luna a crescut cu 27% (dobanda in sine a crescut cu 27%, nu ca dobanda este 27%, asta pentru carcotasii care se fac ca nu inteleg). Descoperim ca fermele de porci sunt prioritate nationala (oare de ce, unde e Mecinikopski sa recomande fermele de salata pe toate tv-urile "prietene"?) si ca angajatii statului pot face abuz in serviciu de 200.000 lei si sa scape daca dau banii inapoi (Dragnea a gasit solutia, CCR). Super...si in timpul asta pe fraierii creduli ii preocupa mass-media "de calitate" cu "ati distrus industria" uitand sa spuna si cine...
Stiti ce este cel mai rau? Politica lui Vacaroiu prin care aluia de tipa mai tare ii mai dadea ceva la salariu si restul la gunoi este executata din nou. In primavara lui 1995 m-am angajat la o firma de obiecte din fibra de sticla. Inflatia a fost in anul ala de vreo 300%. M-am angajat cu 175.000 lei pe luna. Abonametul la "Conventie" era 40.000. Dupa 8 luni abonamentul la "Conventie" era 125.000 iar salariul meu a crescut, mai greu si mai tarziu , la 250.000. Asta s-a intamplat cu toate preturile , in mai putin de un an am pierdut si timpul din viata si mai mult de jumatate din VALOAREA salariului meu. Pentru smecherii care comenteaza "nu-ti convine cauta altceva" le pot spune ca locurile de munca bine platite sunt doar la ei la partid si restul se chinuie sa nu moara. PSD-isiti si-au platit angajatii intodeauna tot cu minimul pe economie, nici o social democratie cu banii lor, au fluturat asta numai cu banii statului! Faceti voi calculele si explicati-le si tovarasilor ca fraierii care nu stiu istorie o repeta. Ce am patit eu au patit toti "privatii" caci aia de la stat mai primeau cate ceva, restul plateau...! Stiti ca parintii pensionari au venituri medii mai mari decat copiii lor, nu?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008