Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700634 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Parerea mea personala vis-a-vis de accident e ca discutia se cam indeparteaza de esenta - aplicarea consecventa a legii, indiferent cui/de cate ori i se aplica...

Un individ care s-a urcat la volan baut-bine si mai si goneste cu 150km/h prin oras (doua infractiuni grave), inclin sa cred ca nu este la prima experienta in afara legii (una dintre cele doua, sau altele) ca altfel n-ar fi avut atata incredere sa comita asa ceva. Deci intrebarea(-rile) care ar trebui sa se puna (din pacate, nu cred c-o sa fie cazu'): care este istoricul la volan al vinovatului? Daca a mai avut abateri de genul, ce s-a facut? Cum de mai era la volan? samd

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ocoleanui

Eu sunt de acord cu Toma.
Semafoarele inteligente sunt solutia .
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline dAlex

Un articol interesant pe tema asta: https://www.theguardian.com/cities/2015/oct/19/traffic-lights-roundabouts-way-out

Da, foarte potrivita sursa. In Anglia sunt foarte multe sensuri giratorii, inclusiv pe autostrazi si chiar in localitati mici. Si in Spania si in Italia sunt multe, mai multe ca la noi.

Sunt doua expresii "si cu sunca in pod si cu buzele unse" si "si cu mandra si cu draga" care mi se pare ca descriu perfect ce isi doreste romanul. Sa poti accelera pana iti ies ochii in localitate, dar sa nu fie accidente din cauza soferilor beti sau inconstienti, si nimeni sa nu depaseasca viteza legala. Cam idealista societatea de care vorbesc.

De acord, cateodata se abuzeaza, probabil. De aia zic, infrastructura proiectata cu um minim de inteligenta.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

Legislatie avem, as zice eu suficienta, destul de dura ca sa fie si descurajanta dar ... eu cred ca exista doua cauze majore ale accidentelor :
  - organele care trebuie s-o aplice sunt oriunde in alta parte, dar nu in trafic ; politistul si daca sta in intersectie fara sa dirijeze si ar fi bine.
  - desfiintarea "industriei de permise de conducere"(in atentia DNA!) prin introducerea in examen a probei "poligon" si eliminarea mitei.
 D-abia in al treilea rand as pune lipsa autostrazilor.
.... Nu-i normal sa ajungi la 150 la ora pe un drum din oras cu semafoare. Pune sensuri giratorii peste tot daca trebuie sa vedem ce masina prinde 150 la ora cand tre sa se invarta in fiecare dintre ele.
     Tie ti se pare normal sa ai sens giratoriu din suta-n-suta de metri, sa schimb de patrujde-ori vitezele, sa fac consum de 12%, pt. un betiv si-o curva care n-au pic de discernamant? Sa nu pot merge nici cale de 2 statii de autobuz(cu 50km/h) fara sa schimb vitezele?
     Mai bine te obliga sa faci 2-3ore pe an un curs de civilizatie rutiera sau comportament in trafic, cu sanctiunea anularii permisului, poate-poate s-ar lipi ceva de unii(mai ales de taximetristi).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Eu sunt de acord cu Toma.
Semafoarele inteligente sunt solutia .

Zici?! :-?

De dragul discutiei, o sa dau un exemplu: Londra este (daca nu cel mai) printre cele mai monitorizate orase din lume in privinta traficului. Au masini multe, dar au masuri adecvate pentru limitarea numarului de masini (taxa de centru, transport urban dezvoltat) si au multa tehnica de supraveghere - cu alte cuvinte, au premisele unui control eficient. Cu toate astea, saptamana asta toate astea nu au fost suficiente... De ce? Pentru ca - atunci cand ai de-a face cu gandirea unui individ inconstient, cam orice sistem de control isi arata mai devreme sau mai tarziu limitele, iar preventia de la aparitia semnalelor incipiente este singura cu (ceva) sanse de reusita...

Offline dAlex

sa fac consum de 12%, pt. un betiv si-o curva care n-au pic de discernamant?

Sensul giratoriu nu te opreste atunci cand e traficul fluent, doar te incetineste. Semaforul in schimb te opreste, de unde schimbatul de viteze si consumul crescut.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline ariciul

Concluzia e dureroasa dar adevarata: de prosti si de nebuni nu te poate feri nimeni!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: enicky

Offline ocoleanui

Eu cred in semafoarele inteligente ...in dauna giratoarelor...

La noi in orasele mari ar fi excelent .
Oricum alcoolul si viteza excesivă sunt foarte dăunătoare .

Ps .a publicat cineva un tabel cu viteze in UE SI sancțiuni....ma uităm la Norvegia ,Elvetia,Franta....
Adica la 96 km pe ora in localitate in Norvegia faci 1 an închisoare????
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline AT

Cred ca singurul pariu care ar fi castigator, ar fi solicitarea modificarii de urgenta a legislatiei,  in sensul introducerii unor sanctiuni extrem de dure (model Elvetia) si aplicate fara discutie de catre politie. De asemenea modificata legea politistului in cazul in care ar favoriza neaplicarea sanctiunii conform legii. Va garantez ca 90% din "temerarii" pe care-i intalnim acum in trafic vor sta in banca lor.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

La sanctiuni mai avem si modelul finlandez...