Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700596 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Hai ca de la"patriotism" le-ati amestecat rau de tot  :-)) :
    - IT s-a dezvoltat puternic, trebuie s-o recunoastem, iar romani IT-isti sunt dintre cei mai buni(n-are rost sa va dau ex. stiti mai bine ca mine)
   - evident ca si IT-isitii trebuie sa manance, deci trebuie agricultura, dar taranii si-au cam vandut pamantul, iar noi ii condamnam pt. ca au vrut si ei apartament si masina pt. copii.
   - sincer, nu stiu cat de "romanesc" este produsul logan, duster, sandero,etc., dupa nume parca nu prea ar fi, si exceptand faptul ca pe plantatia lor lucreaza romani, si au o unitate de productie intre garanitele RO, altceva ... Normal ca platesc salarii si impozite, dar si-au negociat mai bine decat credeti si pe o perioada lunga, achizitia UAP. Si mai ameninta si cu plecarea...
   - produse romanesti industriale se gasesc totusi, trebuie doar sa fi putin atenti(nu sa cumperi primul produs pe motiv ca n-am timp sa caut), iar vara putem cumpara si ardei grasi mai diformi, rosii care nu sunt perfect rotunde, castraveti care nu sunt perfect drepti, morcovi cu pamant pe ei, din piete nu neaparat legumele perfecte din supermarket(tot din motive de timp/lene).
   - pozitia geografica a Romaniei este fantastica : ce tara din Europa mai are toate formele posibile de relief? Si noi, probabil, am putea sa traim doar din turism !
   - si sa nu "sarim tarlaua"  : e usor sa spui altuia sa-si cumpere pamant(daca e patriot!) si sa-l lucreze(mai ales la pensie) si repectivul poate n-a calcat decat pe bitum !
  -  n-ar fi trebuit sa uitam totusi ca traiam/aveam de unde sa cumparam si inainte de "intrarea" supermarket-urilor si a moll-urilor in RO, ale caror profituri se duc tot acolo unde au venit, iar p-aci umba cu "minim pa economie"
  - oamenii au trait si din vanatoare, dar si mai bine au trait din agricultura+vanatoare(ulterior si-au crescut propriile animale), nu? Intr-adevar, taranului roman ar trebui sa i se dea mai mult decat cablu tv. si net. N-ar mai fi asteptat acum postasul cu aj. de  la primarie !
« Ultima Modificare: 18.Mar.2017, 05:35:15 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

Oamenii au trait mult si bine inainte de aparitia agriculturii. ...  din vanat, pescuit si culesul fructelor.
Vinat nu mai avem pentru ca nu mai avem paduri; peste nu mai avem pentru ca este braconat la greu. Traiesti numai din culesul fructelor? Tot pamintul (agricultura) ramine baza orice ai spune.
Stii ce a fost Romania inainte de industrializare? O tara eminamente agrara.

@Laurentiu " ...doar o nationalizare si un RomExit ne mai poate reintregi teritoriul."

Sa inteleg ca acesta este trendul la antene? ... ma ia cu raceala pe sira spinarii cand vad asemenea aberatii care servesc oricaror interese numai celor nationale nu.
Hai sa bagam Antenele la inaintare. Atit stim, atit facem. Imi pare rau dar, tu ai inteles o aberatie. Recitind mesajul meu, cu raceala pe sira-ti spinarii , poate iti vei da seama ce am dorit sa spun si la ce anume m-am referit.

P.S. Si ca sa nu ramii nelamurit, "reintregirea teritoriului" = recuperarea paminturilor vindute strainilor dupa 1989. Cind ramii singur in mijlocul marii, cauti sa te salvezi prin orice mijloace. Ori crezi ca o reimpartire teritoriala iti va aduce un trai mai bun?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: BrSx4

Offline rexkrokiDAU

- pozitia geografica a Romaniei este fantastica : ce tara din Europa mai are toate formele posibile de relief? Si noi, probabil, am putea sa traim doar din turism !

Ucraina, Polonia, Germania, Franta, Spania, Italia...  mai cautam?

Offline enicky

Ucraina, Polonia, Germania, Franta, Spania, Italia...  mai cautam?
               "....mai cautam" poate gasim si delta, chiar daca nu e(in adevaratul sens al cuvantului) tocmai o forma de relief :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

Pai ii avem pe ucrainieni cu care impartim Delta Dunarii.  :)

Dar mai exista tari ce au delte, Franta, Itallia de exemplu. E adevarat ca sunt mai mici ca a noastra (a doua ca marime din Europa).

Din punctul meu de vedere, Delta Dunarii trebuie sa ramana o rezervatie naturala fara nici o tangenta cu dezvoltarea turismului.

Offline Silfax

Hai sa bagam Antenele la inaintare. Atit stim, atit facem. Imi pare rau dar, tu ai inteles o aberatie. Recitind mesajul meu, cu raceala pe sira-ti spinarii , poate iti vei da seama ce am dorit sa spun si la ce anume m-am referit.

P.S. Si ca sa nu ramii nelamurit, "reintregirea teritoriului" = recuperarea paminturilor vindute strainilor dupa 1989. Cind ramii singur in mijlocul marii, cauti sa te salvezi prin orice mijloace. Ori crezi ca o reimpartire teritoriala iti va aduce un trai mai bun?

1. Antenele nu le bag eu la inaintare, se baga singure prin semnatura cuiva, deci nu e rost de a comenta acest aspect.
2. " ...doar o nationalizare si un RomExit ne mai poate reintregi teritoriul." Sunt doua idei pe cat de aberante pe atat de periculoase, care in opinia mea trebuie combatute cu vehementa. Eu am trait in "epoca de aur" si sincer nu imi doresc sa ma intorc in timp. Legat de RomExit, recomand a se vedea din 2007 pana in prezent toti indicatorii economici ai Romaniei in comparatie cu perioada 1990 - 2007. Sunt date ce vorbesc de la sine.
3.  "reintregirea teritoriului" = recuperarea paminturilor vindute strainilor dupa 1989. Exista aceasta sintagma, ce este utilizata cu frenezie de catre cei interesati, de parca vine cineva si fuge cu hectarele de pamant peste hotare! Oameni buni, priviti lucrurile pe ansamblu si evitati in a mai fi manipulati. Cei care vin de afara si investesc in pamanturi, dau de lucru la oameni. Pun in valoare terenuri aflate in paragina, compun suprafete pe care se poate face o agricultura intensiva, competitiva. Platesc taxe, aduc plus valoare comunitatilor. Lasati televizoarele si mergeti in zonele in care au revitalizat agricultura si convingeti-va cu ochii vostri. Stati de vorba cu oamenii din aceste comunitati si veti vedea realitatea la fata locului.
4."Cind ramii singur in mijlocul marii, cauti sa te salvezi prin orice mijloace. Ori crezi ca o reimpartire teritoriala iti va aduce un trai mai bun?"
RomExit inseamna: singur in mijlocul marii , cu pagaia rupta si copaia ciur. Asta daca este sa merg pe figura de stil indicata. Cat priveste ultima fraza,  argumentez: faramitarea organizatorica sau teritoriala nu a dus niciodata in istorie la ceva bun. Poate de aceea este bine sa mai punem mana pe carti si sa citim despre greselile trecutului pentru a nu le repeta.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

The following users thanked this post: shpeedy, rexkrokiDAU, toma, SuViPa

Offline enicky

Pai ii avem pe ucrainieni cu care impartim Delta Dunarii.  :)
             Cred ca avea dreptate @gabineg acum cateva postari in urma !
             Ca sa fiu elegant, mi se pare ca esti carcotas !  :-j
             Am inteles ca-ti place sa ai ultimul cuvant, dar Romania are Delta (chiar daca te deranjeaza! :P) si sigur este mai frumoasa si ca a Padului si ca a Rhonului. :good:
             Delta noastra este locuita, mai nou "populata" cu vile imense(care au modificat/taiat vegetatia) si cred ca mai mult rau ii fac cei de acolo decat turistii care se plimba cu barca pe canale.

Offline rexkrokiDAU

Eu am amintit date geografice, ce se gasesc in orice manual de geografie. Restul e alta discutie.

Offline Laurentiu

1. Antenele  ...  se baga singure prin semnatura cuiva ...
2. Eu am trait in "epoca de aur" si sincer nu imi doresc sa ma intorc in timp.
3.  ... parca vine cineva si fuge cu hectarele de pamant peste hotare! Oameni buni, priviti lucrurile pe ansamblu si evitati in a mai fi manipulati. Cei care vin de afara si investesc in pamanturi, dau de lucru la oameni.
4. RomExit inseamna: singur in mijlocul marii , cu pagaia rupta si copaia ciur.  Cat priveste ultima fraza,  argumentez: faramitarea organizatorica sau teritoriala nu a dus niciodata in istorie la ceva bun.
1. Nu comentezi dar atingi subiectul. Am spus-o si o voi mai spune: nu cei ce privesc programele Antenei 3 sint manipulati. Se prezinta stirile sub forma de interviuri sau prezentare de acte oficiale. Ce se discuta apoi, reprezinta scenarii, pareri si puncte de vedere ale invitatilor ce fac parte din intreaga clasa politica ce doreste sa participe la emisiuni.
Cit voi fi activ aici, vei vedea mereu semnatura cu Antena 3.
2. Eu n-am trait in acea epoca dar am auzit de la altii. Nu te roaga si nici nu te obliga nimeni sa te intorci in timp. Daca s-ar putea, am deveni din nou copii si tare m-as simti mai bine decit acum. Granitele, deocamdata sint larg deschise si inca se mai circula liber asa ca, esti liber sa-ti cauti un loc caldut si bine platit de unde sa-ti mai aflam aici pildele; mai sint vreo citiva profesori pe aici. Apropos, daca tot stapiniti atit de bine politica, de ce nu candidati ca sa puteti cistiga niste locuri in parlament si de ce nu chiar postul de presedinte? Sa faceti tara asta asa dupa cum doriti voi si nu sa circotiti pe forumuri. Faceti ceva bun sau e mai usor de stat prin piete cu #rezist?
3. Nu fuge cu hectarele dar pleaca produsul finit in totalitate. De ce nu sint de acord sa vinda jumatate din productie pt piata interna? Platesc mina de lucru cu te miri ce si grosul pleaca in afara.
4. Razboiaele au adus ceva bun? Asta sintem sau vom fi in curind: o tara terminata atit dpdv economic cit si dpdv al identitatii nationale.

Tu si altii ca tine, ramineti cu parerile voastre "nemanipulate" iar eu voi ramine cu ale mele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: BrSx4

Offline NicNic

[...]. De ce nu sint de acord sa vinda jumatate din productie pt piata interna? Platesc mina de lucru cu te miri ce si grosul pleaca in afara.
[...]

Din acelasi motiv pentru care si Ceausescu (regimul lui) vindea mancarea in CAER sau alte piete externe, in timp ce romanii "faceau" foamea. Vor sa otina bani cat mai multi.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!