Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700568 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Sa-ti amintesc cine a avut grija in anii 90 sa distruga agricultura? Ce tot ii dai cu UE cand romanii si-au facut-o singuri cu mana lor! Ai uitat sloganurile cu Nu ne vindem tara? Tot din anii aia provine, atunci am luat-o pe drumul asta pe care tu-l blestemi acum. Degeaba cauti vinovati acum , patura mafiota s-a format de atunci si rezista foarte bine.  UE n-a supt nimic, am avut noi grija sa le dam ce voiau, contra unor spagi grase bineinteles. Inainte de a da vina pe altii poate ar fi bine sa ne uitam un pic la noi in curte.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, toma

Offline ciprh

Corect, agricultura va fi de baza. Dar pentru cei care vor avea sute sau mii de hectare. In zilele noastre te poti ocupa de 100 de hectare cu 1-2 tractoristi si din cand in cand apelezi la sezonieri. In rest, agricultura de subzistenta nu ajuta pe nimeni. Drept dovada 2 milioane de persoane angajate in agricultura produc mai putin decat aproximativ 150.000 angajati in sectorul IT.
Traim intr-o vreme in care se schimba atat de multe si atat de repede incat doar cei care vor da tonul sau vor intui corect mersul lucrurilor vor sta bine mersi. Daca anul trecut programul dezvoltat de google a batut fara drept de apel unul din cei mai buni jucatori de go, fapt preconizat a se intampla abia peste 10 ani, acum cateva zile un program a facut in cateva ore munca a 300000 angajati.
Si o diferenta intre un amarat de telefon din zilele noastre si un supercomputer de acum 50 de ani http://www.businessinsider.com/ibm-1970-mainframe-specs-are-ridiculous-today-2014-5
Este greu de prezis ce va urma in urmatorii 50 de ani, dar oamenii vor fi inlocuiti in foarte multe domenii de roboti, indiferent daca munca este fizica sau intelectuala.
  • Vitara S, 4x4, MT, Galactic Grey/Cosmic Black

The following users thanked this post: gabineg, toma

Offline shpeedy

O intrebare oarecum retorica: cum se face ca - fiind atat de interesat de produsele romanesti - o persoana alege totusi sa achizitioneze o masina produsa in afara granitelor tarii, in loc de una autohtona?! Dupa care sa se planga ca nu mai avem industrie, agricultura si alte alea, care poate nu erau sustenabile sau nu erau sustenabile la nivelul la care - artificial - fusesera construite inainte de '89.

Cam mare ipocrizia, zic eu...   

Sau poate respectiva persoana s-o fi prins ca valoarea adaugata la productia de automobile e mai mica decat cea din IT sau productia de mobila si pur-si-simplu 'nu se merita'...

Si poate ar fi bine de adaugat si faptul ca - inca de cand eram in procesul de pre-aderare la UE - Romania a primit mai multi bani din partea UE fata de nivelul contributiilor ei la bugetul UE doar pentru a reduce decalajele fata de celelalte tari (=de a ne creste nivelul de trai/de educatie), nu pentru ca suntem considerati sclavi (ca unii dintre noi au atata respect de sine incat sa se considere asa, asta e partea a doua).   

Hai noapte buna!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline toma

Noi, Romania unde sintem? Cine ne reprezinta? 5 case ramase care nu-si vede decit interesul propriu si sa nu i se ia imunitatea?

https://www.antena3.ro/actualitate/presedintele-iohannis-impotriva-unei-europe-cu-mai-multe-viteze-o-asemenea-formula-ar-putea-duce-la-401848.html

;)

Laurentiu, cand citesc postarile tale parca citesc manualele dinainte de '89.  Serios. Zici ca lucrezi la Scanteia.

Patriotismul e bun! Dar o Europa dezbinata pe motive de nationalism va duce inevitabil la razboi. Iar noi am fost mereu cocosati pe vreme de razboi: cu turcii, in primul razboi mondial si in al doilea. Pozitia geografica si puterea economica si militara nu ne avantajeaza. Pentru Romania calea cu o Europa unita este mult mai benefica decat cu fiecare natiune vazandu-si doar de propriul interes.

Nu neg: sunt multe lucruri care pot fi imbunatatie astfel incat sa profitam mai mult economic ca membru in UE. Este de datoria statului roman (prin Parlament si Guvern) sa faca asta. Dar solutia nu este iesirea din Euorpa.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Vali D

O intrebare oarecum retorica: cum se face ca - fiind atat de interesat de produsele romanesti - o persoana alege totusi sa achizitioneze o masina produsa in afara granitelor tarii, in loc de una autohtona?!

Pe bune???? Care-i aia???

Offline Laurentiu

Drept dovada 2 milioane de persoane angajate in agricultura produc mai putin decat aproximativ 150.000 angajati in sectorul IT.
Poti minca si trai doar din softuri?

O intrebare oarecum retorica: cum se face ca - fiind atat de interesat de produsele romanesti - o persoana alege totusi sa achizitioneze o masina produsa in afara granitelor tarii, in loc de una autohtona?!
Esti ridicol. Cind mi-am luat masina, ce-mi oferea productia autohtona nu-mi placea (cred ca si aspectul face parte dintr-o gama de cerinte) iar daca iti mai amintesti am spus pe undeva pe aici ca, daca as mai fi asteptat 2 sau 3 ani, mi-as fi luat un Duster. Daca-mi va permite timpul si finantele, o voi face si pe asta. Sint curios atunci ce vei mai spune.

Hai, un weekend placut si insorit! :)

Laurentiu, cand citesc postarile tale parca citesc manualele dinainte de '89.  Serios. Zici ca lucrezi la Scanteia.
Daca te deranjeaza, poti sa nu le citesti. Nu te obliga nimeni. Imi spun doar parerea si punctul de vedere chit ca nu am darul vorbirii (scrierii) a unui propagandist si indoctrinat din opozitia partidelor de la guvernarea actuala.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: BrSx4

Offline toma

Imi spun doar parerea si punctul de vedere chit ca nu am darul vorbirii (scrierii) a unui propagandist si indoctrinat din opozitia partidelor de la guvernarea actuala.

Acum ai trecut tu la ciupituri  :D

Weekend placut si insorit si tie!

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

Acum ai trecut tu la ciupituri  :D
La cite am primit, mi-am permis si eu una, doua. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: BrSx4

Offline ciprh

Poti minca si trai doar din softuri?
Poti manca si trai doar din medicina? Sau invatamant, avocatura etc???
Oamenii au trait mult si bine inainte de aparitia agriculturii. Si o fac si acum, vezi triburile izolate din Amazon care isi duc zilele din vanat, pescuit si culesul fructelor.
Pe de alta parte, daca ai 1000 hectare pe care cultivi doar grau, porumb sau floare, crezi ca ai ce manca? Evident ca nu mori de foame, dar vinzi si cumperi.
Ideea mea era ca din cele 2 milioane de romani care sunt ocupati in agricultura, cei mai multi fac asta doar pentru a pune o paine pe masa. Nici vorba de productivitate sau competitivitate. Dar sunt oameni care au trait toata viata la tara si nu se pricep la altceva, cu atat mai putin nu au curaj si/sau bani sa isi deschida o firma.
E nevoie de timp, de schimbarea mentalitatii si de educatie. Si de ambitie, de dorinta de a realiza mai multe, atat in plan profesional, cat si financiar. Iar asta e valabil pentru toate domeniile de activitate.
  • Vitara S, 4x4, MT, Galactic Grey/Cosmic Black

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, rexkrokiDAU, toma, bogdanzarnescu

Offline Silfax

@Laurentiu " ...doar o nationalizare si un RomExit ne mai poate reintregi teritoriul."

Sa inteleg ca acesta este trendul la antene? Pe bune? Dorim sa repetam prostia britanicilor si apoi sa ne intrebam ca si ei acum, cum de a fost posibil asa ceva? Suntem cumva Elvetia si nu ne dam seama? Ce teritoriu sa intregim? Discutam de Cadrilater sau Herta, sau ne referim la terenurile ce stateau parloaga si faramitate in sute de parcele pana sa vina cei de afara cu agricultura intensiva pe ele?
Citesc si ma ia cu raceala pe sira spinarii cand vad asemenea aberatii care servesc oricaror interese numai celor nationale nu.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

The following users thanked this post: Leutz, shpeedy, rexkrokiDAU, toma