Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700553 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Apropo de patriotism.... o fi bine ca fiul presedintelui PSD sa cumpere cu 500 lei o ferma de porci pe care un SRL obscur a dat catre TelDrum 800.000 lei ???    :-?
Au facut bine ca au dat padurile din Romania unei firme din Austria nu ca sa planteze arbori logic!!
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline toma

Practic multora dintre noi, fie (euro)parlamentari fie simpli cetateni, ne lipseste un minim de patriotism.
De acord cu mentiunea ca as inlocui "multora dintre noi" cu "multora dintre ei"  ;)

Ca ex. pe mine ma intriga cand antenele sau protv. dau stiri cu nu stiu care cetatean roman ca a facut nu stiu ce infractiune in tara X. Astfel "promoveaza" exemple negative, le face publicitate si vad chiar si
straini aflati in RO, ceea ce nu face deloc bine tarii si chiar turistilor.

Stirile pozitive nu se vand bine, nu fac rating. Televiziunile comerciale au ca principal scop profitul prin urmare cauta sa vanda reclama scump. Reclama se vinde scump cand ai rating mare. Rating mare il obtii cu stiri senzationale: violuri, crime, gaina care a nascut pui vii ...  Asta e valabil in orice tara capitalista prin urmare si strainii vor da tot stirile negative (nu numai despre romani). Nu e vorba de "promovare", e despre banuti.

In perioada comunista nu existau stiri negative, partidul avea grija de asta. In comunism totul e perfect, "omul nou" este mai bun ca cel capitalist. Totul era ascuns, bagat sub pres. Erau aia mai patrioti?
Dar Romania avea imagine mai buna in afara?

Pentru mine patriotism inseamna cu totul altceva: sa-mi platesc taxele, impozitele si amenzile, sa nu dau spaga, sa incerc sa fiu cat mai bun la ce fac la serviciu, sa nu scuip coji de seminte pe jos in parc, sa merg la vot, sa nu spun ca Romania e o tara de c^#at din cauza celor care o locuiesc, sa ma comport in tara la fel cum ma comport in afara ei, sa demonstrez atunci cand drepturile imi sunt calcate in picioare ... in principal din astea.

Au facut bine ca au dat padurile din Romania unei firme din Austria nu ca sa planteze arbori logic!!

Am inteles, tu esti patriot. Daca ne fura PSD-ul e ok ca sunt romani. Pe tine te deranjeaza doar cand ne fura strainii.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, SuViPa

Offline shpeedy

Mie mi se pare cel putin hilara chestia asta cu patriotismul scos in evidenta pe un forum al posesorilor de masini japoneze fabricate de catre "dusmanii" unguri... ;) :prty:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline NicNic

E cu bataie lunga...

Prea lunga pentru mine. Tot nu vad legatura intre patriotism si hotie.
Dragnea e un hot fara scrupule. Nu stiu cat il doare de Romania.

LE.: Sovinismul poate fi interpretat ca patriotism?

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

Apropo de patriotism.... o fi bine ca fiul presedintelui PSD sa cumpere cu 500 lei o ferma de porci ...
Vorbind dpdv al patriotismului, mai bine s-o cumpere un roman decit un strain. S-a vindut mult pamint strainilor (40% - http://www.economica.net/studiu-ue-aproape-jumatate-din-terenul-agricol-al-romaniei-este-detinut-de-cetateni-straini-statul_109876.html ) asa ca, doar o nationalizare si un RomExit ne mai poate reintregi teritoriul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Ideal ar fi sa nu fure nimeni dar diferenta crunta este ca Austriecii fura si duce afara ce fura iar PSD(nu ca ar fi singuri dar ca sa te simti tu bine) fura dar lasa tot in tara(sau o mare parte), asa ca sa fie un cerc inchis
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline shpeedy

@NicNic: Parerea mea e ca "sovinismul" elimina obiectivitatea, pe cand "patriotismul" nu trebuie sa elimine obiectivitatea...

Sovinismul e o forma de nationalism...

ȘOVINÍSM s. n. Naționalism extremist, care ațîță ura și dușmănia între naționalități, propagă rasismul și exclusivismul național.

Ce nu prea inteleg eu: de ce nu va duceti sa cumparati si sa munciti pamantul ala pe care il tot plangeti?!

Curat-murdar, coane Fanica... :D

Iar mai nou vad ca teritorii din Brazilia (si de te mai miri unde) fac parte din Romania... :ad sub masa:

Si eu care ma gandeam ca nu mai am filme la care sa ma uit, de abia am deschis forumul... :popcorn:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Lerua07

BrSx4    ....     :-j
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline toma

Ideal ar fi sa nu fure nimeni dar diferenta crunta este ca Austriecii fura si duce afara ce fura iar PSD(nu ca ar fi singuri dar ca sa te simti tu bine) fura dar lasa tot in tara(sau o mare parte), asa ca sa fie un cerc inchis

Ai avea dreptate daca i-ar lasa in tara, doar ca nu prea este asa. Ghita, Dragnea si cam toti care nu sunt retarzi incearca sa scoata banii cat mai repede din tara pentru ca o data scosi devin mai greu de gasit si aproape imposibil de recuperat. Offshore, conturi in paradisuri fiscale, cocotieri... 

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
...diferenta crunta este ca Austriecii fura si duce afara ce fura iar PSD(nu ca ar fi singuri dar ca sa te simti tu bine) fura dar lasa tot in tara(sau o mare parte), asa ca sa fie un cerc inchis

Amanta noastra-i mai frumoasa :D
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: toma