Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700560 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Despre vaccinare si epidemia de rujeola
Ca in multe alte situatii responsabilitatea in statul roman este ceva relativ, greu sa tragi la raspundere pe cineva...

Citat
[...]
Nu mai puțin de 5 instituții din sistemul public de sănătate de stat sunt implicate în programul național de vaccinare. Doar în interiorul Ministerului Sănătății există 3 direcții diferite care, pe lângă numeroase alte sarcini, au de-a face cu vaccinarea. La ce telefon răspunde omul din România responsabil cu vaccinarea? Nu știe nimeni, nici măcar ministrul Sănătății. Când apare o problemă, mingea răspunderii este aruncată mai întâi între direcțiile din Minister, apoi pasată cu boltă în exterior către vreo agenție sau institut de sănătate. Nimeni nu poate fi identificat ca unic responsabil pentru că nici nu există vreo astfel de poziție clar definită.
[...]
Există două soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

Una radicală și mai dură, practicată cu succes prin alte țări europene: introducerea unor penalități și stimulente pentru a stimula vaccinarea. Alta mai moale și mai blândă, dar nici ea lipsită de succes atunci când e făcută profesionist: campanii serioase de comunicare și educație. Prima soluție a fost inclusă în proiectul legii vaccinării care de 2 ani se tot chinuie să fie aprobat de Ministerul Sănătății. O aprobare care întârzie pentru că partidul, sau prim-ministrul, nu sunt dispuși să-și asume niște riscuri de imagine.
[...]
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: toma

Offline Laurentiu

Ce mai spun strainii despre noi ...
Este imaginea ce ne-au facut-o unii chiar si fara a fi tigani, prin forurile de la Brxelles si nu numai. Romania, doar la fata locului isi poate arata adevarata fatza.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

Este imaginea ce ne-au facut-o unii chiar si fara a fi tigani, prin forurile de la Brxelles si nu numai. Romania, doar la fata locului isi poate arata adevarata fatza.

Cred ca in primul rand trebuie sa faci distinctie intre informatia care ajunge la tine si informatia la care incerci tu sa ajungi.

Oamenii primesc informatii despre o tara straina din (cred ca le-am trecut in ordinea ponderii):

- media (tv, ziare si mai noi bloguri)
- oameni cu care interactioneaza (care pot proveni din acea tara sau care au primit informatia tot prin aceste metode)
- filme
- carti
- alte surse

Celalat caz este cel in care deoarece te intereseaza subiectul cauti activ informatie despre tara respectiva.

Parerea mea este ca diferenta poate fi majora intre informatia cautata activ si cea care ajunge la tine pe canalele mai sus mentionate.

Acu' strict legat de afirmatia ta:
Omul ala era primarul orașului Kilkenny din Irlanda cu o populatie de  8711 (24423 cu tot cu suburbii). Crezi tu ca frecventa "forurile de la Bruxelles"? Cauta omul ce-au mai zis europarlamentarii nostri? 
Eu cred ca baiatul era un ignorant in materie de Romania, care a pus botu' la ce a vrut media din Irlanda sa-i arate si o data venit aici a avut o surpriza placuta.

Imaginea noastra in afara pentru cei care nu sunt in mod deosebit interesati de Romania nu ne-o facem noi, o face preponderent media de acolo.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

Imaginea noastra in afara pentru cei care nu sunt in mod deosebit interesati de Romania nu ne-o facem noi, o face preponderent media de acolo.
Eu am vorbit la modul general dar ... fiecare intelege CE si CUM doreste.

"...nu ne-o facem noi ..." - ba chiar noi ne-o facem (prin asa zisii reprezentanti cu sau fara diplome) si in functie de asta, ne "ajuta" si media.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

Eu cred ca amandoi aveti dreptate ! Practic multora dintre noi, fie (euro)parlamentari fie simpli cetateni, ne lipseste un minim de patriotism.
Ca ex. pe mine ma intriga cand antenele sau protv. dau stiri cu nu stiu care cetatean roman ca a facut nu stiu ce infractiune in tara X. Astfel "promoveaza" exemple negative, le face publicitate si vad chiar si straini aflati in RO, ceea ce nu face deloc bine tarii si chiar turistilor.
« Ultima Modificare: 17.Mar.2017, 06:06:33 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

Apropo de patriotism.... o fi bine ca fiul presedintelui PSD sa cumpere cu 500 lei o ferma de porci pe care un SRL obscur a dat catre TelDrum 800.000 lei ???    :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline NicNic

Ce legatura are "afacerea" fiului presedintelui PSD cu patriotismul?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

E cu bataie lunga...

Pe 28 octombrie 2016, Liviu Dragnea anunta programul PSD pe agricultura, care contine un capitol special pentru tomate si, coincidenta fericita, porci: ”Exportăm 20 de mii de tone, importăm 230 de mii de tone, adică exportăm 30 milioane de euro, încasăm 30 de milioane de euro din export și plătim peste 350 de milioane de euro – deci romanii duc in afara tarii 350 de milioane de euro ca să mâncăm de Crăciun carne de porc din Germania, din Olanda, din Ungaria. Nu putem sa mancam carne de porc din Romania, aici suntem?! Programul nostru este ca 8 ani de zile sa fie ajutor pentru ingrasare, 10 mii de euro anual pentru fermele cu 200 de capete"
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X