Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700543 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

- Israelienii care recunosc ca stau prost la capitolele protectei si preventiei, punandu-si in ultimii ani problema implementarii unui sistem de avertizare, sistem deja prezent in Romania.

Dar deh, asta e in general nivelul de inteligenta/intelegere al oamenilor politici si/sau din administratia publica in Romania acestor ani...

Aici sunt doua chestii de dezbatut:

- ori e prostie crasa din partea viceprimarului capitalei (as paria cumva pe asta  :D )
- ori vrea sa mai ciupeasca niste bani pe un proiect evident inutilizabil, nimic nou sub soare, suntem experti in asta!

sau chiar ambele  =))
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

Cutremurul din '77 m-a gasit in fata televizorului, la un film bulgaresc. In casa, la bloc, la etajul 6. Cred ca este locul in care nu doresc nimanui sa se afle in asemenea momente ! Stiam de faza cu tocul usii, dar balansul a fost atat de mare incat pana am ajuns la usa sufrageriei, s-a terminat cutremurul. Am incercat sa inchid de vreo trei ori usa de la balcon, dar nu intelegeam de ce se deschidea mereu!
      Dar cel mai sumbru si infricosator este zgomotul creat de structura de beton in timpul balansului ! Senzatia este ca tavanul iti va pica in cap in secunda urmatoare !
Binenteles ca am facut prostia si am coborat cu parinti cu tot pe scari. Din fericire nu s-a intamplat nimic ! Oricum, in casa am mai ajuns doar diminieata.
      Faptul cel mai important a fost ca blocul a rezistat foarte bine cutremurului. Singura urma ramasa dupa cutremur, a fost la tavanul sufrageriei, aproximativ o palma de glet sarit, in rest absolut nimic. Bine, niste pahare si vesela cazute din servanta si sparte. Televizorul a scapat.
      Ce-i drept, toti locatarii am remarcat cat de rezistent a fost blocul nostru, mai ales ca este f. lung, fata de blocurile invecinate care suferisera daune serioase, mai ales la peretii interiori. Imi amintesc ca aveam si asigurare la ADAS, iar tatal meu era intrigat ca primise dauna doar vreo 150lei ! :)
      Lasand la o parte politica, este de apreciat totusi ca regimul comunist, cat de rau a fost, la capitolul constructii a fost destul de ferm, trebuie sa recunoastem. Parca imi amintesc ca au cazut vreo doua, au fost si niste sinucideri de arhitecti...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: SuViPa

Offline shpeedy

Lasand la o parte politica, este de apreciat totusi ca regimul comunist, cat de rau a fost, la capitolul constructii a fost destul de ferm, trebuie sa recunoastem. Parca imi amintesc ca au cazut vreo doua, au fost si niste sinucideri de arhitecti...

Mda, este meritul comunismului, nu al putinelor minti care  - in iuresul urbanizarii fortate impuse de ... comunisti - mai tineau cont de norme la construirea cutiilor de chibrituri ce au impanzit orasele Romaniei...

Slava Domnului ca ai delimitat la inceput politizarea acestui subiect, ca altfel... :-))
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

Lasand la o parte politica...
Pentru tinerii frumosi si liberi care #REZISTa, politica e un drog iar daca nu discuta de ea, vor intra in sevraj. ;)  =))
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline aleksanders

totate astea din lipsa de preocupare.... mai nou romanii nu se mai pricep numai la fotbal si dacia...acuma stiu si foarte bine legile si interpretarile lor  :notlst:
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline toma

Un articol tehnic dar interesant:

http://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/12/01/evolutia-prevederilor-de-proiectare-seismica-pentru-structurile-si-elementele-nestructurale-din-zidarie-in-perioada-1963-2013-i/#.WL5zKjuGNhE

Cred ca cele mai solide blocuri au fost cele construite dupa 1981 pana in 1989 in functie si de "noroc" (adica de cat s-a furat pe santierul respectiv).

Nu prea am incredere in ce se construieste acum - e o parere foarte subiectiva fara nici o baza de justificare obiectiva.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline aleksanders

ce se construieste acuma pe hartie se incadreaza in respectarea respectivelor norme, problema nu sta in proiectare ci in construirea in sine - principalele probleme pe care eu le-am vazut sunt: 1. materiale de proasta calitate (si nu e bai daca faianta e stramba.... ma refer in special la fierul beton adus din turcia care are alt procentaj de carbon si il face mult mai casant si betonul ce de multe ori nu se ridica la standardul cerut) si 2. dirigintele de santier, aici lucrurile sunt  subiective si tine de fiecare santier in parte - acest om cam taie si spanzura si poate da dispozitii de santier care de multe ori afecteaza constructia in sine - dar in cazul asta este direct raspunzator si el stie la ce se inhama - in privinta materialelor este mai greu si costisitor sa demonstrezi calitatea lor (dar nu imposibil);
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ariciul

Uite de aia nu se construieste autostrada in Moldova, nu ca nu ar fi trafic! Ar creste odata cu economia judetelor pe unde trece autostrada, dar nu se vrea acest lucru. "Multumim" PSD

http://www.zf.ro/eveniment/proba-ca-infrastructura-contribuie-decisiv-la-cresterea-economica-de-la-deschiderea-autostrazii-incoace-pib-ul-constantei-a-crescut-cu-o-viteza-dubla-fata-de-restul-economiei-16183587
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: shpeedy, toma, SuViPa

Offline NicNic

Diferenta asta de salarizare intre mediul privat si stat din Romania, ma duce cu gandul la criza greceasca.
Inainte de criza, in Grecia, toata lumea dorea sa se angajeze la stat. Fiindca salariile erau mai mari, lucrul mai putin de facut.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!