Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700418 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Nu-i poti baga pe toti cei care au plecat in aceeasi oala. Unii poate au plecat pentru ca era mai usor asa fara sa se incerce sa reuseasca aici.
              Eu nu-i bag @toma, dar cand vin  in vizita p-aici eu ii ascult si nu-mi ajunge un dulap unde sa le bag sfaturile,  indicatiile si ...aroganta. Putem sa facem schimburi de idei si fara sa ne dam aere, sa ne "spargem in figuri" ca  sa aratam celor din tara ce "sus" ne-am cocotat noi in occident.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline mariusl82

Foarte bine punctat,cred ca e o boala asta,din moment ce e generala.
Si partea cea mai interesantă,ca de multe ori nici acolo la ei nu e tocmai roz treaba,si ca poate de multe ori o duceau mai bine in tara lor.
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline bogdanzarnescu

Era vorba despre populația albă în scădere, nu despre românii plecați afară. Ce are una cu alta?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline shpeedy

Ma gandeam ca logica din spatele postarii ducea in directia respectiva, dar am vrut sa fiu sigur...

Ce sa zic?! Ma bucur sa vad ca au trecut 27 de ani si anumite conceptii - cum ar fi "cine n-a mancat salam cu soia..." - nu s-au schimbat...

As avea cateva observatii personale referitor la aceasta optica:
- cei care au ales calea strainatatii in locul ramasului in RO s-au inhamat intr-o aventura - din anumite aspecte mai grea - decat ar fi ramasul in tara (eventual si in orasul/judetul in care s-a nascut): si-au luat destinul in maini si s-au aruncat intr-un alt mediu, necunoscut, poate puternic competitiv, poate sever reglementat, poate fara a avea sprijinul familiei/apropiatilor; in unele cazuri, aceasta experienta le-a modificat poate modul in care vedeau viata/munca/modul in care se intampla lucrurile intr-o societate (cat-de-cat) functionala (oricum mai functionala decat RO);
- daca respectivii au ajuns la un anumit de profesionalism/competitivitate sau pur-si-simplu sa vada lucrurile altfel si s-au simtit datori sa spuna o data, de doua ori, de n ori uite cum (am ajuns sa) facem noi lucrurile aici  si s-au lovit de raspunsul sec al celor din RO (rostit sau nu) cine sunteti voi sa ne spuneti cum sa facem lucrurile?!, ajungem incetisor la cazul discutat mai devreme cu consultanta, cand o privire din exteriorul unei organizatii/tari asupra unei situatii poate fi mult mai valoroasa decat privirea celor din organizatie/tara, direct implicati in respectiva situatie;
- a ne rezuma (si intoarce) intotdeauna la eu imi apar saracia... mi se pare destul de gaunos si limitativ, in conditiile in care - vrem/nu vrem - am ajuns dependenti unii de altii (ca tari/state/continente) in marea economie globala.

Parerea mea...

LE: @Catalln: sunt curios ce mass-media citesti... Dupa suportul pentru religie si bagarea tuturor politicienilor in aceeasi oala (mergand pe principiul reprezentativitatii, asta ar echivala cu afirmatia ca "toti romanii fura" - o afirmatie cu care eu nu pot fi de acord), inclin sa cred ca ceva aservit lu' Mama Rusia (la ei am vazut acest mecanism de comunicare), dar s-ar putea sa ma-nsel... :pardon:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, toma

Offline Vali D

Eu nu-i bag @toma, dar cand vin  in vizita p-aici eu ii ascult si nu-mi ajunge un dulap unde sa le bag sfaturile,  indicatiile si ...aroganta. Putem sa facem schimburi de idei si fara sa ne dam aere, sa ne "spargem in figuri" ca  sa aratam celor din tara ce "sus" ne-am cocotat noi in occident.

Foarte bine ai spus. Si aici ca si acolo trebuie sa pui osul la treaba - diferenta este ca aici esti prost platit. Dar asta nu inseamna ca daca dincolo se castiga mai bine sa vina si sa isi sufle mucii in cioba mea. Pana la urma dracul nu o fi chiar atat de negru....

Online Catalln

@Catalln: sunt curios ce mass-media citesti... Dupa suportul pentru religie si bagarea tuturor politicienilor in aceeasi oala (mergand pe principiul reprezentativitatii, asta ar echivala cu afirmatia ca "toti romanii fura" - o afirmatie cu care eu nu pot fi de acord), inclin sa cred ca ceva aservit lu' Mama Rusia (la ei am vazut acest mecanism de comunicare), dar s-ar putea sa ma-nsel... :pardon:
Vrei sa pacatuiesti si tu ca mine :), punand pe toti in aceiasi oala.
Nu am afirmat toti,  majoritatea "vizibila".
Cat despre "Mama Rusia" si "Licuricii" mai dolofani sau mai "tuturei" fiecare isi urmaresc propriul interes,  noi suntem intre ciocan si nicovala,  aka carne de tun.
Legat de sursele de informatii pro sau contra un anumit curent,  depinde de fiecare cum le digera. Adevarul absolut... inca se lasa asteptat.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline bogdanzarnescu

Asta a fost din ciclul:
- Câți ani ai?
- Da.

:-))
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Silfax

In primul rand, inainte de a le cere socoteala celor din diaspora, eu zic sa le multumim, caci deh, memoria romanului e scurta si uitam cum in criza din 2008 au jucat un rol important in calmarea inflatiei, iar apoi au ramas un motor constant de aport de capital in tara. De aceea vin si spun ca in loc sa verifici, este mai usor sa iei de bune niste ineptii vehiculate de marionete media.

L.E. Aceste cifre sunt cele din transferurile oficiale, puteti pune lejer un +30% pentru a avea o suma mai reala.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline enicky

Eu am mentionat chiar de la inceput ca le apreciez curajul de a a incepe de la zero. Si nu am  absolut nicio problema cu diaspora. Ceea ce nu se intelege este ca pe ei (cu exceptia celor ce au copii p-aici) nu-i mai intereseaza de origini, decat doar sa ...ne arate cat de bine au evoluat ei .
   Si ei te dojenesc pe tine ca n-ai realizat cat ei, ca ti-ai luat casa cu imprumut pe 20 de ani, etc.
   Si nu vad de ce sa le multumesc celor care au venit cu capital in tara, pt. ca n-au cumparat de la magazinul meu, si nu si-au renovat/construit casa cu materiale de la depozitul meu, al tau, etc. E clar ca "investitiile" lor n-au generat nici locuri de munca, sau cel putin nu au avut ca rezultat ridicarea nivelului de trai al cetateanului de rand. Iar criza noastra a fost generata de alte motive, nu din cele care au cauzat-o in occident.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Din nou pacatuiesti prin generalizare. Poate asta sunt experientele tale personale, e pacat ca ai numai astfel de cunostinte (persoane cunoscute) plecate pe afara. Din membrii familiei apropiate eu am 4 plecati afara care iti infirma teoria :). Ca sa nu mai zic de colegi de facultate si fosti colegi de serviciu plecati prin toate colturile lumii. Eu zic sa vezi daca trecand peste atitudinea de superioritate care te deranjeaza la ei nu cumva gasesti si sfaturi cu adevarat bune  ;)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain