Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700390 ori)

0 Membri şi 14 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Iar toate aceste cunostinte ale mele, in toate discutiile, acum din ce in ce mai rare, se prolifereaza expresia: "la voi in Romania", "voi ar trebui sa..", "voi sunteti comunisti", etc.

Pai cam au dreptate...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Catalln

„De regulă”, cei de pe margine, din tribune sau de la TV sunt cei mai buni antrenori, manageri tehnici, etc. iar jucătorii sunt niște incompetenți, leneși, parveniți, etc. Dacă erau ei, le arătau ce și cum se face, dar când se întâmplă să li se ofere ocazia .... pauză, arbitrul e de vină, terenul și galeria adversă.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: enicky

Offline shpeedy

@Catalln: banuiesc ca randurile tale au legatura cu postarile anterioare, dar ai putea sa fii - rogu-te - mai explicit? :-?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Catalln

@Catalln: banuiesc ca randurile tale au legatura cu postarile anterioare, dar ai putea sa fii - rogu-te - mai explicit? :-?

Da în primul rând au legătură cu postările respective, dar este o constatare general valabilă, cel puțin pentru societatea în care trăim.
Fiecare își dă cu părerea în domenii pe care nu le cunosc, alții sunt de vină, etc. majoritatea cred că au doar drepturi nu și obligații.
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline toma

Cum ar fi tehnocratii, Basescu si Binomu de vina pentru starea societatii si a statului intr-un stat condus in 18 din 26 de ani de guverne PSD?  >:)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

„De regulă”, cei de pe margine,....sunt cei mai buni,.... manageri tehnici, etc. iar jucătorii sunt niște incompetenți, leneși, parveniți, etc. Dacă erau ei, le arătau ce și cum se face,
              Eu am inteles substratul si ai dreptate ! Continuare expresiei "la voi in Romania" este "...pai la noi in (Belgia, Germania,etc.) se face asa..."

Pai cam au dreptate...
               Poate au, dar ....de pe margine e usor sa dai indicatii, sfaturi.... si sa uiti de unde ai plecat. Si cand mai ajungi in tara in vizita "la voi" dupa un an, mai uiti si ...limba romana,  " asta, la voi, cum se zice, ca am uitat".
        Personal am tot respectul cei care au avut curajul(nebunia) sa plece "afara" fara un contract de munca sau o "baza" dincolo, dar nu mi se pare corect sa vina sa-mi dea indicatii cum sa traiesc eu aici, unde plec la serv. dimimeata la 7,30 si vin seara  pe la aceeasi ora si am o treime, un sfert sau maaaxim jumate din salariul lui, iar chetuielile lui pe "intretinere" sunt jumatate din ale mele. Ba isi mai permite sa stea si in somaj, "ca-i ajunge".
« Ultima Modificare: 07.Ian.2017, 02:26:55 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Poate au, dar ....de pe margine e usor sa dai indicatii, sfaturi.... si sa uiti de unde ai plecat. Si cand mai ajungi in tara in vizita "la voi" dupa un an, mai uiti si ...limba romana,  " asta, la voi, cum se zice, ca am uitat".

Nu-i poti baga pe toti cei care au plecat in aceeasi oala. Unii poate au plecat pentru ca era mai usor asa fara sa se incerce sa reuseasca aici. Eu cred ca majoritatea au plecat dupa ce au incercat aici si nu au reusit sau au fost dezamagiti. Dintre acestia unii se detaseaza complet de Romania dar altii inca stau ore intregi la cozi sa voteze  ;)
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Catalln

Cum ar fi tehnocratii, Basescu si Binomu de vina pentru starea societatii si a statului intr-un stat condus in 18 din 26 de ani de guverne PSD?  >:)
Ai observat că am făcut referire în general, toată clasa politică de la putere sau din opoziție, a acționat la fel „în haită” nu sunt unii mai buni sau mai puțin buni, toți au fost după interesul propriu de grup. Aceeași situație este și în rândul autorităților locale/centrale dar și a cetățenilor la scară mai mare sau mai mică. Păcatul nostru este că suntem egoiști, avem ochelari de cal, să moară și capra vecinului etc. și cum am mai spus, mulți uită că pe lângă drepturi avem și obligații într-o societate.
Consum mixt realizat la

Offline toma

Nu catre tine era idreptata ironia  ;)

Nu sunt de acord cu aceasta punere la gramada "toti sunt hoti" care nu e urmata de nici o solutie practica. In nici o tara din lumea asta nu exista Alba-ca-Zapada. Prin urmare trebuie sa alegem intre Balaurii care ne stau la dispozitie si atunci trebuie sa ne uitam atent si sa decidem, fiecare dupa cum intelege lucrurile, care sunt aia mai putin hoti.

De acord cu afirmatia legata de drepturi si obligatii. Una dintre obligatii ar fi ca atunci cand alesii calca pe bec sa-i tragem de maneca.

Offline mariusl82

Exista o vorbă mare in popor
Unde esti tu Tepes,Doamne!!!!!
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise