Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700373 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Avand in vedere ca in EU libertatea de miscare este unul din principiile fundamentale categoria asta de oameni care dupa regulile tale nu va putea vota nicaieri este mare. Incepi sa intelegi genul de problema pe care il creezi?
Sa inteleg ca daca sintem in EU, avem aceiasi Constitutie, aceleasi legi, acelasi nivel de trai? Eu stiam ca doar preturile de la noi sint identice sau chiar mai mari decit in orice alt stat UE.

Fiecare stat chit ca e sau nu in UE are legile lui proprii si propria Constitutie ce reglementeaza dreptul la vot. Gresesc?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ariciul

Nu gresesti, dar cu completarea ca sunt respectate in fiecare caz drepturile omului, care sunt aceleasi peste tot!
Ceea ce ziceai tu n-are nici o treaba cu drepturile omului!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline hugbear

Și totuși...
3. ce te faci dacă cel care decide criteriile hotărăște într-o zi că o categorie din care TU faci pare nu mai are drept de vot?!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline toma

@ Laurentiu
Nu gresesti dar te limitezi  ;)

Discutia era in zona teoretica, cine ar trebui sa aiba drept de vot (din fericire are toata lumea si nu decidem noi asta). Discutand principial de ce te limitezi la a afirma evidentul: "fiecare tara are constitutia ei"?

Crezi ca scenariul prezentat de mine nu e plauzibil? Crezi ca in alte tari curentul nationalist e mai slab? Crezi ca altii sunt mai toleranti cand cind vorba de cine are drept de vot la ei in tara? Sunt fisuri de logica in argumentatia mea?

Nu fa economie de gandire, nu astepta sa gandeasca altii in locul tau. Fa acest exercitiu de imaginatie pentru ca ma astept ca la argumentatii logice sa fiu combatut cu argumente logice.

@hugbear
Raspunsul meu este:
- intai incerci sa schimbi asta, sa aduni suficienti de multi oameni carora le-a fost retras acest drept si sa te lupti pentru redobandirea lui. Cum te lupti? Pai cred ca paleta acopera toata gama: de la demonstratii pasnice la incercarea schimbarii cu forta a celor care au impus regula.
- daca nu reusesti sa schimbi asta, incerci sa pleci in alta tara unde democratia e mai puternica.

Daca nu merge nici una din astea doua variante atunci te inscrii in PSD

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Lerua07

Ministrii mai obedienti, ridicoli si lipsiti de "coloana vertrebrala" ca astia nu am avut de 27 de ani ! Va fi tot mai "bine" !  :(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline hugbear

@hugbear
Raspunsul meu este: [...]
Evident, întrebarea avea alt „andrisant” :)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
So...gasca pseudo politica si-a aranjat un nou Guvern. Daca m-am lamurit de ceva, este ca imi bag ceva in toti. Am afinitati politice, mi-au fost tradate in cel mai jegos mod cu putinta de toti, inclusiv de Basescu si Tariceanu. Am inceput sa am banuieli de cand am vazut ce a patit Pruteanu de a ajuns in final in partidul lui Vadim...De la Iliescu macar n-am avut asteptari.  Oricum e clar , cam 100.000 de smecheri au pus mana pe sistem la toate nivelurile in toata tara, si l-au croit pe masura si nimeni din afara - poate cu vreo invitatie speciala doar, nu il va penetra. Toti "accidentalii" care au intrat in sistem au iesit la fel de nebagati in seama. Toti aia de aveti sperante, uitati de ele. Stiti care e cea mai mare durere?  Ca toti astia nu sunt in stare de nimic si pentru restul fraierilor, sunt doar sugaci din bugetul public. Impart saracia la toti si Romania continua sa fie tara in care orice e pe spaga, hotii sunt mari impartitori de dreptate la TV-urile detinute si peste alti 25 de ani va fi exact in aceeasi pozitie , la coada UE cu Bulgaria alaturi. Si tot strainii si diaspora va fi vinovata. Intre timp datoria publica a urcat la cat? Ca nu stiu daca la tv-ul de partid v-a spus ca toate guvernele au imprumutat/imprumuta si acum cam 1 milion de euro pe zi ca sa acopere cheltuielile mai mari ca veniturile, venituri din impozite pe salarii si nu profit... Asa cum usor se vede , in loc sa ii civilizam pe tigani, toata Romania s-a tiganit in ultimul hal...Unde te duci si te intorci, toti vor numai bani usori, spaga , smechereala , prosteala etc. Din nefericire din asa ceva nu se iese, este calea africana prin care incapabilii tin populatii extinse sub control. Sincer nu cred ca acest popor mai are viitor, in 2050 Nigeria va depasi ca populatie SUA, in100 de ani musulmanii vor prelua controlul in Occident (si atunci garantez ca Rusia va deveni protectoarea Centrului si Estului Europei!) iar in 150 de ani negrii din Europa vor depasi albii ca populatie, cine nu crede sa cerceteze istoria Africii de sud - deja au aparut unii acolo care spun ca albii ar trebui sa renunte la pamant si sa plece ca nu-i al lor ... Doar ca albii au populat zona care era nepopulata si negrii din nord au venit la munca apoi. Acum negrii sunt de 10-15 ori mai multi ca albii... Stiti ca in tarile arabe aproape nimeni din afara nu primeste rezidenta permanenta/cetatenie? Aia destepti...In 1970 Arabia Saudita avea 4 milione de locuitori, acum are 30 de milioane...Va faceti griji de tara in care traiti? Stati sa vedeti ce lasati copiilor si nepotilor ... Stiti ca se preconizeaza ca anul asta vom avea la fel de multe atentate teroriste ...Somnul ratiunii naste monstri din nefericire si prea multi dorm cu ochii deschisi confundand visele lor cu realitatea. In Suedia sau poate numai in Goteborg tocmai ce au interzis artificiile de anul nou , anul asta s-au apucat sa traga cu ele in autobuze, tramvaie , ambulante...si masini de politie!
« Ultima Modificare: 06.Ian.2017, 12:23:23 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: gabineg, saureign, ariciul

Offline toma

Foarte pesimite "pronosticuri"  Costique... Eu am convingerea ca istoria nu lucreaza liniar astfel incat chiar daca premisele de la care pleci sunt corecte nu e neaparat ca viitorul sa arate asa. Poate arata mai rau, dar cred ca poate arata mai bine.

Deocamdata Europa cunoaste cea mai lunga perioada de pace din istorie iar Romania, in ciuda tuturor porcariilor care ne fac viata amara fie direct fie la nivel principial, trece deasemeni prin cea mai prospera perioada din istoria ei.

Nu cred ca poate anticipa nimeni cu siguranta ce o sa fie peste 50 ani.

Putem incerca fiecare prin actiunile lui, indiferent cat de nesemnimificative par, sa facem lumea in loc mai bun. Stiu ca suna foarte flower power si crede-ma nu sunt genul meic lav not uar, dar cred cu convingere ca schimbarile importante stau in puterea noastra ca comunitate. (n-am reusit sa evit cacofonia).

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg, enicky

Offline AT

... Eu am convingerea ca istoria nu lucreaza liniar astfel incat chiar daca premisele de la care pleci sunt corecte nu e neaparat ca viitorul sa arate asa. Poate arata mai rau, dar cred ca poate arata mai bine.

Multi deja spun ca la Romani se poate face o schimbare benefica doar cand oamenii de bine nu mai rabda si ies in strada.
Din istoria (trecuta si apropiata) a romanilor am vazut ca doar asa se pot corecta lucrurile si repune "locomotiva" pe linie.
Ce mi se pare un paradox, este ca desi oamenii de bine sunt incomparabil mai multi decat cei care sustin si intretin coruptia,
nu au prea fost la vot, atunci cand au avut la dispozitie un mod democratic de a taxa coruptia, asa cum procedeaza cetatenii
de bine din alte tari europene. Indiferenta si lipsa de atitudine nu este buna pentru nimeni. Poate asa puteau fi salvati si coruptii,
sa nu mai ajunga la DNA. Deci un bine indirect si pentru ei.

Lasand pesimismul la o parte, un mod real de schimbare in bine nu va fi posibil decat daca politicienii (indiferent de partid)
vor fi sub actiunea unor legi foarte clare (denaturate intentionat in anii din urma) care sa apere si sa sanctioneze extrem
de dur deraierea politicienilor de la interesele Romaniei si ale romanilor de bine. Sa vedem atunci cine se va mai inghesuii
sa ajunga in functiile publice ale statului daca nu are in minte interesele Romaniei si bunastarea romanilor. Dar ca lucrurile
sa poata merge in aceasta directie, cetatenii trebuie sa fie mai mult decat fermi, sa solicite corectarea imediata a legiilor
denaturate si sa ia atitudine in cazul nerespectarii lor. Unii vor zice ca acest tip de atitudine inseamna patriotism, dar doar
asa se pot apara valorile unui popor. Avem un exemplu destul de bun chiar la vecinii unguri care stiu sa-si apere interesele.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline saureign

daca pana la vara, maxim toamna, nu avem revolutie precum cea inceputa in decembrie 1989, atunci s-a rezolvat, scapa cine doreste si cum poate.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015