Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700329 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

"cei" = cetateni romani care platesc cel putin un impozit in tara. Acum e clar si exista o logica?
Referirea s-a facut la cei cu dubla cetatenie sau rezidenta.

Vreau sa ma asigur ca am inteles bine. Un strain care este rezident in Romania (fara sa fie cetatean roman) si care plateste impozite ar avea drept de vot?

E adevarat ca la un calcul matematic asta convine PSD-ului. Cei care ar pierde dreptul de vot ar fi incomparabil mai multi decat cat care l-ar castiga dar vreau sa "aud" din tastatura unui roman mandru ca i s-ar parea normal ca strainii sa voteze in Romania  >:)

Oare cati or fi totusi pe afara care chiar nu platesc nici un impozit in Romania?  :-? 

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

Vreau sa ma asigur ca am inteles bine. Un strain care este rezident in Romania (fara sa fie cetatean roman) si care plateste impozite ar avea drept de vot?

E adevarat ca la un calcul matematic asta convine PSD-ului. Cei care ar pierde dreptul de vot ar fi incomparabil mai multi decat cat care l-ar castiga dar vreau sa "aud" din tastatura unui roman mandru ca i s-ar parea normal ca strainii sa voteze in Romania  >:)

Oare cati or fi totusi pe afara care chiar nu platesc nici un impozit in Romania?  :-?
Depinde de legislatia fiecarei tari daca da dreptul de vot celor cu rezidenta.

Nu cred ca sint putini cei din diaspora care ar vota psd-ul. Pe restul i-am vazut cind au votat cu "un vot/minut". In fond si la urma urmei, diaspora nu se va inghesui la vot. Mare parte sint caracterizati cu aceeasi lene ca si a celor din tara.

Eu cunosc 7 persoane care nu platesc nimic in tara.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ecodrive

Si mai trist este ca trebuie sa explic fiecaruia in parte dar, asta e situatia.  :dknw:

Nu te obosi. Constitutia a explicat asta acum multi ani.
ART. 36
 Dreptul de vot
 (1) Cetătenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pană in ziua alegerilor inclusiv.
 (2) Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate,
prin hotărare judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale

Dar te înțeleg. La cat venin ai înghițit de la Latrina 3 e greu sa mai înțelegi un text atât de simplu.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline toma

Depinde de legislatia fiecarei tari daca da dreptul de vot celor cu rezidenta.

Vad ca ocolesti raspunsul din rasputeri.

Spune te rog cu subiect si predicat care este parerea ta. Pe logica expusa de tine pana acum ar trebui sa nu sa dam drept de vot cetatenilor straini rezidenti in Romania (sau straini cu dubla cetatenie care locuiesc aici) care platesc impozite aici?
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

La cat venin ai înghițit de la Latrina 3 e greu sa mai înțelegi un text atât de simplu.
Am noroc de tine ca-mi traduci ce se dezbate de mult timp la "latrina": CONSTITUTIA  :).
Pacat este ca n-ai inteles (si nu esti singurul) ce vorbesc de citva timp; nu de Constitutie e vorba ci cum vad eu dreptul la vot in Romania. Macar acum e clar?

Spune te rog cu subiect si predicat care este parerea ta. Pe logica expusa de tine pana acum ar trebui sa nu sa dam drept de vot cetatenilor straini rezidenti in Romania (sau straini cu dubla cetatenie care locuiesc aici) care platesc impozite aici?
Hai ca ma scoti din sarite. In Romania, dpmdv ar trebui sa voteze NUMAI cetatenii romani ce platesc macar un impozit in tara.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline ariciul

E bine ca nu poti schimba tu constitutia! Din idei din astea se nasc state totalitare!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Laurentiu

Din idei din astea se nasc state totalitare!
E doar parerea ta si ... nu e o lege.  ;)
  • Suzuki SX4

Offline toma

Hai ca ma scoti din sarite. In Romania, dpmdv ar trebui sa voteze NUMAI cetatenii romani ce platesc macar un impozit in tara.

Nu vreau sa te scot din sarite. Vreau doar sa te aduc in punctul din care pot duce rationamentul mai departe.

Aceeasi atitudine ca si tine o vor avea si altii din alte tari. Nici ei nu vor dori ca cetateni straini sa voteze la ei in tara chiar daca stau acolo, chiar daca platesc impozite acolo.

Prin urmare vei avea o categorie de oameni care daca nu platesc impozit si in tara de bastina nu pot vota nicaieri: la ei in tara nu-i lasa cei care nu sunt de acord ca viata lor sa fie hotarata de unii care nu stau acolo iar in tara in care lucreaza nu-i lasa cei care nu sunt de acord ca strainii sa voteze la ei in tara.  Avand in vedere ca in EU libertatea de miscare este unul din principiile fundamentale categoria asta de oameni care dupa regulile tale nu va putea vota nicaieri este mare. Incepi sa intelegi genul de problema pe care il creezi?

Offline hugbear

De fapt există deja categorii de oameni în această situație (apatrizi etc). Însă asta-i cea mai mică problemă! Problemele majore (care au mai fost sugerate) sînt:
1. cine decide care-s criteriile pentru eligibilitatea la vot? Laurențiu? toma? hugbear? Dragnea? lelea Floarea?
2. pe ce principii?
3. ce te faci dacă cel care decide criteriile hotărăște într-o zi că o categorie din care TU faci pare nu mai are drept de vot?!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: toma

Offline toma

3. ce te faci dacă cel care decide criteriile hotărăște într-o zi că o categorie din care TU faci pare nu mai are drept de vot?

Exact  ;)

Asta era scopul exemplului cu votul pe baza de IQ. Mai devreme sau mai tarziu fiecare se va trezi sub noul prag setat  :D