Banuiesc ca putem face o diferenta intre "cetatean strain" si "cetatean roman".
Laurentiu ai spus ca ti se pare normal sa voteze doar cei care platesc impozite aici. Dupa care te-ai incins si ai spus ca de fapt nu ar trebui sa voteze deloc cei care sunt plecati pe "afara". Te rog sa-mi spui care este de fapt logica din spatele criteriului enuntat de tine?
Daca logica este ca cine sta in tara si are proprietati este indreptatit sa aleaga cum este condusa tara, de ce nu s-ar aplica si la strainii care stau aici si au proprietati? Nu tu ai spus ca romanii care stau in alte tari ar trebui sa voteze acolo? Asa si strainii care stau aici ar trebui sa voteze aici.
Mie imi este teama ca de fapt nu este logica in afirmatiile tale ci doar dorinta de a bloca votul oamenilor aia care sunt pe afara deoarece sunt majoritar votanti anti-PSD. Atat si nimic mai mult.
Acum daca vorbim de notiunea de cetatean, cum ar trebui ea sa functioneze? Se suspenda temporar cat esti in alta tara? Sau face mai multe categorii de cetateni: cu drept de vot cat sunt in Romania si fara drept de vot cat sunt afara? Chiar nu mai stiu cum sa pun problema astfel incat sa incerci macar sa privesti lucrurile si din alta perspectiva.