Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700332 ori)

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ecodrive

Nu e vorba de ingradire. E o conditie a dreptului de a vota. Intreb inca odata: ce rost are sa voteze un cetatean roman care nu are nici o treaba cu tara? El poate vota acolo, in tara unde locuieste, unde munceste si unde treieste efectiv. Pt ce sa decida el viata in Romania?
Cine e asa timpit incit sa accepte din partea unui strain sa-i directioneze viata in propriai casa?
E ușor de recunoscut educația primita la Latrina 3.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline Laurentiu

Cei care traiesc in strainatate trebuie sa hotarasca ei daca vor sau nu sa voteze.
OK.  :-t

@Laurentiu
Pe logica asta eu zic ca sunt indreptatiti sa voteze si strainii, chiar daca nu sunt cetateni romani, care au proprietati/afaceri aici. Ce zici?
Banuiesc ca putem face o diferenta intre "cetatean strain" si "cetatean roman".
Bravo pentru ce?  Au realizat ceva pana acum?  :-/
Da, au realizat ce si-au propus (un guvern PSD), in curind (dupa promulgarea ce nu va mai putea fi oprita) vor fi eliminate cele 102 taxe, nu vor mai fi impozitate pensiile cu efect de la 1 februarie iar de la 1 februarie va fi marit salariul minim. Tavalugul a inceput sa se rostogoleasca.

<<Avocatul Poporului trimite maine sesizarea la CCR pe legea care-i interzice lui Dragnea sa fie premier - "O sa vedeti ca sunt argumente beton in sensul solutiei pe care o voi da maine. V-am promis ca dupa investire. O sa vedeti cate texte din Constitutie, din diverse Conventii internationale sunt incalcate in opinia noastra".>> http://www.ziare.com/liviu-dragnea/condamnat/avocatul-poporului-trimite-maine-sesizarea-la-ccr-pe-legea-care-i-interzice-lui-dragnea-sa-fie-premier-1448935
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

Tavalugul a inceput sa se rostogoleasca.

Si culmea, unora chiar le face placere sa fie calcati de tavalug.

Offline toma

Banuiesc ca putem face o diferenta intre "cetatean strain" si "cetatean roman".

Laurentiu ai spus ca ti se pare normal sa voteze doar cei care platesc impozite aici. Dupa care te-ai incins si ai spus ca de fapt nu ar trebui sa voteze deloc cei care sunt plecati pe "afara". Te rog sa-mi spui care este de fapt logica din spatele criteriului enuntat de tine?

Daca logica este ca cine sta in tara si are proprietati este indreptatit sa aleaga cum este condusa tara, de ce nu s-ar aplica si la strainii care stau aici si au proprietati? Nu tu ai spus ca romanii care stau in alte tari ar trebui sa voteze acolo? Asa si strainii care stau aici ar trebui sa voteze aici.

Mie imi este teama ca de fapt nu este logica in afirmatiile tale ci doar dorinta de a bloca votul oamenilor aia care sunt pe afara deoarece sunt majoritar votanti anti-PSD. Atat si nimic mai mult.

Acum daca vorbim de notiunea de cetatean, cum ar trebui ea sa functioneze? Se suspenda temporar cat esti in alta tara? Sau face mai multe categorii de cetateni: cu drept de vot cat sunt in Romania si fara drept de vot cat sunt afara? Chiar nu mai stiu cum sa pun problema astfel incat sa incerci macar sa privesti lucrurile si din alta perspectiva.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

Laurentiu ai spus ca ti se pare normal sa voteze doar cei care platesc impozite aici.
"cei" = cetateni romani care platesc cel putin un impozit in tara. Acum e clar si exista o logica?

Citat
Nu tu ai spus ca romanii care stau in alte tari ar trebui sa voteze acolo?
Referirea s-a facut la cei cu dubla cetatenie sau rezidenta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline hugbear

Impozitul pe proprietate (casă, mașină) e impozit sau nu?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

Impozitul pe proprietate (casă, mașină) e impozit sau nu?
Conteaza pt ce este impozitul? am spus: macar un impozit.
  • Suzuki SX4

Offline hugbear

Un cetățean român își plătește impozitul la casă, la mașină, ba chiar are nevastă și copil aici, dar de șase ani muncește-n Anglia și vine acasă de Crăciun și de Paște. Ar trebui să aibă drept de vot?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline ecodrive

După unii ca Ciuvica și Laurentiu, dacă nu a plătit impozit pe venit, a pierdut dreptul la vot, pentru ca din cauza lui tara nu are autostrăzi. Trist. :(
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline Laurentiu

Un cetățean român își plătește impozitul la casă, la mașină... Ar trebui să aibă drept de vot?
  :-O  Ma indoiesc ca nu intelegi. DA, poate vota.

dacă nu a plătit impozit pe venit, a pierdut dreptul la vot ... Trist.
Si mai trist este ca trebuie sa explic fiecaruia in parte dar, asta e situatia.  :dknw:
  • Suzuki SX4