Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700331 ori)

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Orice cetatean roman purtator de BI, CI sau pasaport are drept de vot, indiferent de domiciliu sau rezidenta. Numai sa vrea :inteligent: sau sa i se permita...

P.S. Retractez: cu B.I n-are voie sa iasa din tara in UE. Numai cu CI sau cu pasaport valabil (si cu viza unde e cazul).
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

Doar simplu fapt ca e cetatean roman sa ii dea dreptul sa voteze? E normal?
Da! De-a lungul timpului au murit multi oameni pentru dreptul asta (si in Romania si in alte parti).

Daca incepi sa pui conditii asupra cine are drept de vot atunci intri pe terenuri foarte mlastinoase. Uite, eu propun sa nu aiba drept de vot cei cu IQ mai mic de ... (alege tu ce numar vrei acolo). Ce zici, e normal? De ce sa decida toti prostii ce e mai bine pentru tara?  :-t

Nu este vorba de vot cenzitar. Nu a spus nimeni de acordarea votului in functie de VENIT.

În România, votul cenzitar a fost introdus prin Legea electorală din 1864, care împărțea electoratul în două categorii:

electoratul rural - cei care plăteau o dare către stat de 48 de lei;
electoratul urban - cei care plăteau o dare către stat de 110 lei.
Aveau dreptul de a fi scutiți de censul de avere alegătorii care aveau calitatea de preoți ai parohiilor, profesorii academiilor și ai colegiilor, doctorii și licențiații diferitelor facultăți, inginerii și arhitecții ș.a.

Sistemul de vot cenzitar s-a păstrat până în anul 1917.

LE:  Grecii au (aveau) o diaspora mai mare ca a noastra ca pondere din populatie. Prin urmare exact pe sistemul tau de gandire, de ce sa decida pentru cei din tara cei care sunt plecati si nu mai au interes in viata cetatii au facut alta smecherie: orice cetatean are dreptul la vot dar doar pe teritoriul Greciei. Ce zici de asta?
Unul din efecte a fost ca pentru tarile din Europa se organizau pe banii partidelor (PASOK [tot un fel de PSD] in special dar nu numai) excursii in perioada alegerilor. Partidul iti platea biletele iar tu votai dupa cum te lasa constiinta   :D

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bogdanzarnescu

Uite, eu propun sa nu aiba drept de vot cei cu IQ mai mic de ... (alege tu ce numar vrei acolo). Ce zici, e normal? De ce sa decida toti prostii ce e mai bine pentru tara?  :-t

Ești idolul meu  :pardon:
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Laurentiu

... eu propun sa nu aiba drept de vot cei cu IQ mai mic de ... (alege tu ce numar vrei acolo).
Subtilitatile tale ma lasa rece ... la figurat.  :dknw:  :-t
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

Nu era vorba despre o subtilitate. Incercam sa demonstrez ca in momentul in care vrei sa ingradesti dreptul la vot pe anumite criterii incepi sa pasesti pe o cale foarte periculoasa. Criteriile care tie ti se par in regula initial se pot intoarce impotriva ta. Sau lor li se pot adauga alte criterii care deodata nu mai sunt ok pentru tine si te trezesti lipsit de acest drept pentru ca altii au decis ca tu nu meriti sa votezi. Votul trebuie sa fie universal (oricine sa aiba drept de vot). Evident exista legi care specifica in ce conditii poti pierde acest drept.

Eu cred ca discutia cu adevarat miez (filozofic) este daca votul sa fie obligatoriu sau nu.

Ești idolul meu  :pardon:

mi-e teama ca esti doar ironic  :">
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Super, sunt de acord.
Deci pensionarii nu votează. :-)))))
Nu vad ce e de ris.
Păi normal că e de râs, că mai câştigă PSD-ul o [english]piscină[/english]-ă. Şi consecutiv Hârdău'3 se desfiinţează din lipsă de public ţintă.
« Ultima Modificare: 04.Ian.2017, 08:30:23 p.m. de bekxy »
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Laurentiu

Nu era vorba despre o subtilitate. Incercam sa demonstrez ca in momentul in care vrei sa ingradesti dreptul la vot pe anumite criterii incepi sa pasesti pe o cale foarte periculoasa.
Eu cred ca discutia cu adevarat miez (filozofic) este daca votul sa fie obligatoriu sau nu.
Nu e vorba de ingradire. E o conditie a dreptului de a vota. Intreb inca odata: ce rost are sa voteze un cetatean roman care nu are nici o treaba cu tara? El poate vota acolo, in tara unde locuieste, unde munceste si unde treieste efectiv. Pt ce sa decida el viata in Romania?
Cine e asa timpit incit sa accepte din partea unui strain sa-i directioneze viata in propriai casa?

Si DA, sint de acord cu votul obligatoriu dar, cu conditia de mai sus.

Păi normal că e de râs, că mai câştigă PSD-ul ...
  :-j Cred ca stii cine ride aiurea. A cistigat PSD-ul = PCR-ul = FSN-ul. Ce vrei sa mai cistige? Asta s-a vrut (la alegeri nemasluite), asta a iesit.

Bravo PSD! Bravo Dragnea! Bravo Guvern Grindeanu-Dragnea!  :clap:   =))
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ariciul

Gandesti fix ca si PSD-ul la alegerile prezidentiale, psd care nu stia cum sa faca sa mai micsoreze din sectiile de votare nu sa deschida mai multe!
Drepturile omului sunt drepturi de care nu trebuie sa se atinga nimeni! Restul de comentarii de pe aici cu cine ar trebui sa aiba acest drept sunt total deplasate!
Cei care traiesc in strainatate trebuie sa hotarasca ei daca vor sau nu sa voteze.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline toma

@Laurentiu
Pe logica asta eu zic ca sunt indreptatiti sa voteze si strainii, chiar daca nu sunt cetateni romani, care au proprietati/afaceri aici. Ce zici?

Conditie sau ingradire e acelasi lucru, doar termenii difera. Revenim la exemplul initial: conditia ca sa ai drept de vot este sa ai un anumit IQ.

Vad ca nu reusesc sa te fac sa iesi din ale tale sub nici o forma. Tu stii una si buna ca-ti dicteaza romanii din strainatate cum sa fie la tine in tara. Tara care cumva nu mai e si a lor doar pentru ca au plecat la munca in strainatate.

Eu o sa merg mai departe si o sa declar proprietatea personala tinut independent si autonom cu mine conducator suprem. Domnii politicieni sunt complet straini de mine. Ce-s tampit sa accept din partea unui strain sa-mi directioneze viata in propria casa?

Culmea e ca dezbaterea asta pleaca tot de la Presedintele Romaniei pentru ca doar in cazul alegerii acestuia este relevant votul din diaspora. Pentru Parlament nu este, diaspora avand doar cateva fotolii in fiecare camera.  Deci ne intoarcem la radacina si esenta raului - Basescu  =)) 

LE @ariciul: sunt de aceeasi parere. Dreptul la vot trebuie sa fie universal si sa nu se atinga nimeni de el.

Offline rexkrokiDAU

Bravo Guvern Grindeanu-Dragnea!  :clap: 

Bravo pentru ce?  Au realizat ceva pana acum?  :-/

Sau e doar asa la misto, sa bagam strambe pe forum?  :ochiu:  Daca da, cum vrei sa te ia lumea in serios?