Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700335 ori)

0 Membri şi 15 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Iar intelegi ce vrei tu. Am spus clar: CETATEAN CE PLATESTE IMPOZIT in Romania.
Am inteles foarte clar.

Poti fi plecat la munca in strainatate si sa ai o casa sau masina pe numele tau in tara, bunuri penru care platesti impozit. Deci dupa metoda ta ai drept de vot. Poti fi plecat din tara fara sa ai nici un bun pe numele tau (esti prea tanar, nu ai apucat sa cumperi nimic) deci nu mai ai drept de vot. E bine ca in general categoriei asteia vrei sa-i restrangi dreptul la vot. Ca-s prea tineri si inca nu stiu ca trebuie sa voteze cu PSD :)
Dar daca esti plecat din tara si platesti doar contributia la sistemul de pensii astfel incat atunci cand te intorci sa ai pensie romaneasca, ai drept de vot?

Pe sistemul asta de logica un cetatean strain care plateste impozite in Romania este mai indreptatit sa voteze decat un cetatean roman care nu plateste, corect?

Dar cu cetatenii romani din tara care nu platesc impozite ce facem? Ii lasam sa voteze?

Chiar nu intelegi cat de absurd e criteriul asta?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg

Offline Laurentiu

Dar cu cetatenii romani din tara care nu platesc impozite ce facem? Ii lasam sa voteze?
Cine nu contribuie la bugetul de stat, EU nu i-as da dreptul de vot. Ei trebuie sa se supuna deciziilor votantilor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

Ce descrii tu se cheama vot cenzitar si am mai avut. Nu e prea democratic...

https://ro.wikipedia.org/wiki/Vot_cenzitar

In plus, as spune ca urmatorul pas ar fi ca si ponderea votului sa fie direct proportionala cu impozitele. Adica cine plateste impozite mari sa aiba un vot mai "consistent" ca doar are de aparat interese financiare mai importante, nu? Eu cred ca deschidem o cutie a Pandorei cu asta.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

@toma: iar daca mai incluzi in ecuatie si cati bani au trimis in tara in decursul timpului astia de lucreaza peste hotare, sa vezi atunci durere de cap...  ;)

@Laurentiu: chestia cu impozitarea e putin cam depasita (ca sa nu spun aberanta) - pentru a se evita dubla impunere (=impozitare), la nivelul tarilor OECD (ceva mai sus de UE, pentru curiosi) s-a ajuns la un acord prin care impozitarea se face in tarile unde se obtin veniturile respective, ceea ce cam face sens. Banii de mai sus, ajunsi in Romania, ajung (sau ar trebui sa ajunga) la buget sub forma TVA-ului, nu sub a impozitului...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Cine nu contribuie la bugetul de stat, EU nu i-as da dreptul de vot. Ei trebuie sa se supuna deciziilor votantilor.
Super, sunt de acord.
Deci pensionarii nu votează. :-)))))
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Laurentiu

Deci pensionarii nu votează. :-)))))
Nu vad ce e de ris. Pensionarii au totusi o casa asa ca ... Cu toate ca, ar fi bine ca pensionarii sa nu mai voteze.

Deci, sa revenim: sa voteze doar cei ce lucreaza si platesc impozite la stat. Asa e bine?  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline toma

Depinde  :D
Daca au proprietati pentru care nu au scutire de impozite atunci au drept de vot. Daca cumva au scutiri de impozite, atunci nu voteaza.

Deci, sa revenim: sa voteze doar cei ce lucreaza si platesc impozite la stat. Asa e bine?  :)

Nu e bine. Vezi ce ti-am scris mai sus despre votul cenzitar.

Offline enicky

.....Deci, sa revenim: sa voteze doar cei ce lucreaza si platesc impozite la stat. Asa e bine?  :)
            Dac-o rezolvam si p-asta, suntem tari : cine si de ce sa voteze !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

@Laurentiu: chestia cu impozitarea e putin cam depasita  - pentru a se evita dubla impunere
Dubla impunere la ce? Impozitul pe casa, masina, teren a celui plecat din tara e o taxa NOMINALA la buget iar TVA-ul e "beneficiul" statului din trimiteri de valuta in tara. Unde este dubla impunere? Dar cel ce munceste in strainatate, nu trimite nimic in tara dar voteaza e corect? Doar simplu fapt ca e cetatean roman sa ii dea dreptul sa voteze? E normal?

Nu este vorba de vot cenzitar. Nu a spus nimeni de acordarea votului in functie de VENIT.
  • Suzuki SX4

Offline ariciul

Ce discutii inutile pe aici  :D
Oricum trebuiesc respectate drepturile omului asa ca nu are rost ce ziceti voi.
Poate totusi ne oprim si mai discutam despre masini sau orice altceva?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip