Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700160 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Ma uit pe Wikipedia si vad ca:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucure%C8%99ti

in 92 erau putin peste 2mil locuitori, acum sunt 1,883.

adica aia care au indurat mineriadele, sunt in mare parte tot acolo.

Argumentul ca aia au plecat, si au venit altii nu mi se pare plauzibil peste un procent infim.

Nu sunt in masura sa cantaresc gradul de bucurestean al locuitorilor, dar, dupa ce te-au calcat in picioare minerii in '90, tot cu PSD-ul votezi? Ori astia tineri, nascuti dupa 90 is dusi rau?
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Lerua07

Vor mai trece multi ani pana cand un partid de dreapta va putea invinge cu adevarat PSD-ul. Acum prea multi, in special dintre cei trecuti de 50 ani, sunt anchilozati in concepte de stanga sau captivi in structuri PSD-rizate .
Poate tinerii care azi nu pot vota, sau nu se duc la vot, sa schimbe candva aceasta trista realitate. !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

"Nicuşor Dan îşi doreste referendum...."
     Bre, baiutu' asta cred e venit dupa alta planeta, zau, la cat bate campii !! Am mai spus-o, o mai repet, nu sunt fan psd sau alt partid, dar cine isi permite sa faca, de exemplu, angajari in primaria capitalei fara concurs??? Si el ce face, depune motiune de cenzura in consiliu? =))
     @shpeedy eu chiar nu-nteleg expresia asta, imi scapa si nici n-am auzit-o : "sa crestem niste lideri care sa se ridice macar la nivelul nostru..." Detaliaza putin.
     Cum ii "cresti"???? Il alegem in functie de tinerel si pe parcurs il invatam cum sa ne conduca, pana se maturizeaza, sau cum?? :-)) Il mai invatam "7ani de-acasa"? Mie mi se pare o utopie ipoteza asta.
     Daca tu crezi ar fi posibil sa ne "crestem lideri"(esti probabil un tip romantic!), n-ai cum sa intelegi ca "cetateanul primar" nu e tot una cu un simplu angajat care poate fi concediat, premiat, sanctionat etc., si raspunde de prestarea sa doar in fata sefului !
     "Cetateanul Primar" raspunde si reprezinta (fata de) sutele, miile sau chiar miloanele de alegatori care l-au pus in functia respectiva !
      Primarul invitat la respectivul eveniment nu reprezenta neaparat partidul de provenienta, cat mai ales pe cei care l-au votat.
   Iar legat de originile bucurestenilor, acelasi lucru care l-ai enuntat tu, l-am mai spus si eu acum cateva luni bune in urma, doar ca tu le zici "oameni veniti din.." iar eu le-am spus simplu "parveniti".   
    La momentul instalarii guvernului tehnocrat am stat in expectativa, dar la aparitia USR am fost incantat chiar, la idea aparitiei unui curent nou in politica, plus oamenii tineri din nucleu, dar vazandu-le aparitiile in public,  identice cu ale pdl/psd cand erau in opozitie, adica criticand fara a oferii solutii concrete, balonul sa dezumflat. I-am urmarit chiar si-aseara, cu sperante, dar slabi rau.
     Dar, dupa cum am mai spus-o, cred ca "se face din tantar armasar", adica dintr-o situatie simpla, una complicata !

« Ultima Modificare: 27.Nov.2016, 06:06:00 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

enicky la cei care nu sunt de bastina dintr-o localitate nu li se zice perveniti (ascest termen inseamna absolut cu totul altceva !!!) ci .... venetici !  :D
Cat despre USR.... asa e, sunt cam "subtirei" cu oferta electorala, totusi ei ii creditez in continuare cu incredere si cred ca merita sa le oferim o sansa !   :)
Oricum nu avem ce pierde, pote cel mult sa ne-o "traga" si ei la fel ca cei care au detinut puterea pana acum timp de 27 de ani .

Offline enicky

Este adevarat ca termenul folosit de mine n-o fi fost cel mai potrivit, recunosc.
     Dar de la usr ma asteptam la mult mai mult ! Si mi-e teama si mie exact de ce spui tu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

ce nu se stie... este, ca in spatele acestor locuri de parlamentari se afla un intreg aparat ce inglobeaza diverse structuri din ministere - si atata vreme cat pana acuma la guvernare au fost 2-3 partide - au avut grija sa isi imparta acest aparat si oricine vine sa le conduca si este din afara sistemului o sa se loveasca de un mare zid, or sa fie o insubordonare generala - va rog sa priviti consiliul general al PMB - usb-ul are multi oameni acolo - ati auzit de vreo initiativa a lor... oamenii aia chiar fac ceva acolo?!! mie imi pare rau ca nu se pot face remarcati, dar stiu ce inseamna PMB-ul ca sistem si clar ei nu vor razbate acest sistem - eu oricum am sa votez un independent, dar toti cei ce vor vota usr-ul nu fac decat sa dilueze putin mizeria politica - este un inceput si cred ca e vorba de inca un sfert de secol ca sa ajungem probabil la o normalitate politica.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Lerua07

Fiecare sa voteze cum ii dicteaza constiinta. Important este sa vina la vot cat mai multi tineri !!!  :good:
Eu sigur nu voi vota PSD, ALDE, PRU, PMP sau... UDMR !  ;)

Offline bogdanzarnescu

e venit dupa alta planeta
balonul sa dezumflat
Te rog din suflet
de pe

s-a
Dacă nu din bun simț față de limba română, atunci în spiritul regulamentului acestui forum.
 ART. 2 Utilizarea limbii romane si exprimarea corecta in cadrul forumului este o conditie de baza pentru a fi membru al acestui forum;
Mulțumesc
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Cosmin09

Eu cred ca e corect si "dupa alta planeta"  :D. Poate era ascuns dupa o anumita planeta si a venit de acolo, din ascunzatoare. :) In cazul asta, ii lipseste doar prepozita "de" inainte de "dupa"  :P
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline shpeedy

@shpeedy eu chiar nu-nteleg expresia asta, imi scapa si nici n-am auzit-o : "sa crestem niste lideri care sa se ridice macar la nivelul nostru..." Detaliaza putin.
     Cum ii "cresti"???? Il alegem in functie de tinerel si pe parcurs il invatam cum sa ne conduca, pana se maturizeaza, sau cum?? :-)) Il mai invatam "7ani de-acasa"? Mie mi se pare o utopie ipoteza asta.

Nu ma refeream la cresterea de la varste fragede...
Ma refeream la atingerea unui nivel de exigenta din partea electoratului, nivel din ce in ce mai ridicat a.i. cine isi doreste sa intre in politica sa stie ca va obtine cu greu voturile si le va pierde usor in cazul ne-respectarii promisiunilor...

Si mie mi se par utopii multe dintre chestiile enuntate chiar pe acest topic, dar caut sa nu ma mai las surprins...

Apropo de educatie/bun-simt si alte notiuni d'astea (aparent) perimate: merg in seara asta la un Lidl pentru ceva cumparaturi. Intru cu o punga proprie in ideea ca nu am multe de luat si-mi pot face treaba si cu un cos d'ala mic de cumparaturi. Surpriza, la intrare nu e niciunul disponibil. Trec pe la raioane, imi iau cele necesare si ajung la una dintre casele de marcat. Aici surpriza nr. 2: am gasit unde erau cosurile! Erau pe linia caselor disponibile, dar puse alandala, nu bagate unu-intr-altu a.i obturau accesul la casa de marcat. Intrucat vedeam ca nimeni nu are  vreo intentie, m-am apucat sa pun cosurile asa cum trebuie, unu-ntr-altu'. Nu mica mi-a fost mirarea cand vad - dupa ce am aranjat toate cosurile si mi-am netezit calea catre casa de marcat - cum un cuplu la vreo 45-50 isi face loc de la coada in paralel la care statea pe locul din fata mea... X-( De obicei, nu ma las afectat de chestii de genu', dar acum ma rodea curiozitatea  >:) :
- Pana la urma la care coada stati? intreb eu.
- Pai acum ca avem loc cu cosu', la asta! imi spune el. Pana acum nu aveam loc.
- Aham... balmajesc eu, incepand o scurta numaratoare in gand. Pai si nu v-ati gandit sa va faceti loc...
- Pai nu e treaba noastra sa facem asta... imi spune el uitandu-se cu uimire la ea si la mine.

Dupa momente ca asta, de obicei ma minunez ca nu suntem - noi ca tara - mai rau decat acuma...   

Daca tu crezi ar fi posibil sa ne "crestem lideri"(esti probabil un tip romantic!)

Vorba cantecului - daca dragoste nu e, nimic nu e...

n-ai cum sa intelegi ca "cetateanul primar" nu e tot una cu un simplu angajat care poate fi concediat, premiat, sanctionat etc., si raspunde de prestarea sa doar in fata sefului !

Chiar asa?! Cu tot romantismul meu, tot mi se pare cam ilogic ca dupa ce pui politicianul pe un piedestal sa te plangi dup'aia ca nu merg lucrurile cum trebuie in Romania...

Te rog din suflet
de pe

s-a
Dacă nu din bun simț față de limba română, atunci în spiritul regulamentului acestui forum.
 ART. 2 Utilizarea limbii romane si exprimarea corecta in cadrul forumului este o conditie de baza pentru a fi membru al acestui forum;
Mulțumesc

Desi o initiativa laudabila, presimt ca o sa te lasi pagubas dupa o vreme... ;)

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X