0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.
.... "motive murdare" acolo unde nu exista. La AEP cu presedinta este vorba doar de lacomie.
... am deschis o sticla de vin. Sa beau de bucurie, sa beau de necaz?
Mi-ar place sa vad mii de postari despre cum v-ati convins parintii, copiii, prietenii, rudele, ca daca nu produci nu existi. Mi-ar place sa vad oamenii laudandu-se despre cum au cumparat produse fabricate in Romania, de la companii romanesti, sprijinind astfel economia locala/nationala si locurile de munca (legale sau nu) ale fratilor de suferinta. Sau despre cum au dus este granita produse autohtone si au convins strainii sa le cumpere acasa la ei … sau sa vina si sa le vada la mama lor in Ro, chiar si-asa in conditiile nasoale pe care le avem de oferit.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------In primul rand, de spus ca am perecut o luna acasa de sarbatori si am incercat, cum spuneam mai sus sa ‘cumpar romaneste. E greu, foarte greu. Mi-am prioritizat cumparatorile astfel:- pe primul plan: fabricat in Romnia de companii romanesti. Foarte, foarte greu, dar am gasit totusi destule produse care mi-au satisfacut prin calitate si pret pretentiile- in al doilea rand: fabricat in Romania de companii straine/mixte. Intr-adevar profitul se duce peste granite la firmele mama, dar macar ceva se face in Romania si am sprijinit niste locuri de munca si painea unor frati- trei: fabricat in strainatate de firme romanesti si importate. Nu ajuta foarte mult pe muncitorul din Romania, dar macar stiu ca niste bani vin acasa- patru: produse importate. Asta e … exista si lucruri care efectiv sunt indispensabile si pentru care din pacate nu (mai) exista interes sa se fabrice acasa.Mi-a fost destul de greu … si asta arata cat de rau sta economia romaneasca, dar am reusit totusi sa am de toate cumparand NUMAI din primele 3 categorii. Am petrecut sarbatorile cu produse totusi de calitate buna. Au fost si lucruri pe care mi le-am dorit, dar am refuzat sa le cumpar pentru ca nu erau romanesti. Si n-am murit.Sunt multumit de mine dupa vacanta asta, pentru ca am ajutat in felul asta economia locala mai mult decat prin declaratii sforaitoare pe forumuri. Si mai sunt multumit de mine pentru ca am convins cativa cunoscuti sa faca la fel. Si sunt si mai multumit ca (,) cunoscutii in final au fost si ei multumiti de ei insisi pentru ce au facut … si sper sa continue cu acelasi stil de viata in continuare. Asta m-ar face cel mai multumit om de pe pamant.------------------------------------------------------------------------------------ mentionez ca in anii astia am reusit sa fac cunoscute pe unde am fost cateva produse romanesti, pe care le-am carat cu carca … prin valise, prin avioane, cu negocieri si emotii pe la “customs office”, am reusit sa aduc in Romania cativa straini (din Jp, Cn si US) care au lasat bani la noi acasa si care vor sa revina cu proxima ocazie.In continuare imi mentin proastele obiceiuri; continui sa car cu carca diverse produse de-ale noastre … incerc sa fac cunoscut pe unde merg spiritual romanesc … produsele noastre, traditiile. Si reusesc, atat cat poate un tip anonim, fara vre-o datorie/obligatie contractuala fata de tara natala.