Chior, betivan, golan, curvar, manelist - mi se pare nu-stiu-cum sa aduci in prim-plan defectele fizice sau viciile (presupuse, nu dovedite/declarate) atunci cand analizezi faptele bune si/sau rele ale unei persoane...
Nu vorbim de acelasi nivel/importanta, dar oare pentru faptul ca era in scaun cu rotile, meritele lui
Roosevelt la carma SUA sau chiar a lumii (tinand cont de rolul jucat de Statele Unite in WW2) ar trebui ignorate, sau presupunerile ca
Churchill dadea gata o sticla de whisky inainte de pranz ar trebui sa-i diminueze deciziile si sangele rece de care a dat dovada in WW2 sau presupunerile ca
JFK calca pe de laturile casniciei sa-i diminueaze acestuia meritul de a pre-intampina un cataclism nuclear in 1962 (alaturi de alte merite)?! Mergand pe aceeasi logica, dar mai aproape de noi ca timp si locatie, ar fi normal ca
Iulian Craciun sa nici nu cuteze a iesi din casa doar pentru ca este in scaun cu rotile?!
E drept ca pentru telespectatorul mediu de Antene&Co e mai usor sa prezinti lucrurile prin prisma celor de mai sus (
chior, betiv, curvar) decat prin prisma implicatiilor/efectelor negative ale unor decizii politice/sociale/economice luate (acolo unde exista); pentru telespectatorul mediu sunt termeni mai cunoscuti/apropiati, mai usor de inteles.
Numai pentru limbajul/atitudinea asta agresiva/jignitoare ce face apel la instinctele primare ale omului ce a fost initiata de OTV si promovata/perfectionata de Antene&Co. ar trebui blamata/condamnata mass-media Voiculescu/Ghita etc. Nu prin asemenea mesaje/atitudini poate progresa o societate...
Cu riscul de a ma repeta (poate chiar pe acelasi topic), (inca) ma uimeste cum pur-si-simplu nu functioneaza logica cauza-efect (scuze pentru cacofonie): cum ne-am pricopsit cu Base?! presupunand (prin absurd
) ca in perioada 1990-2004, alegerile au fost cele corecte, Romania s-a inscris pe traiectoria care trebuie pentru o dezvoltare sanatoasa, romanii au crescut in educatie (politica/sociala/economica) si au invatat ce sa aleaga, cum se face ca am ajuns sa alegem - de doua ori - un candidat cu atat de multe carente, pe care multi il blameaza acum?!
Poate pentru ca cei 10 ani de domnie a lui Ilici (daca nu era moartea Seniorului Coposu care sa transfere emotia momentului asupra lui Constantinescu, cred c-am fi avut lejer 14 ani de Iliescu, urmati de cel putin 10 cu Nastase) nu au generat un progres al societatii romanesti, ci mai degraba un regres al acesteia a.i. am ajuns la asemenea candidati ca Base (personal consider ca inca am avut noroc cu asta).
In fine, sa inchei intr-o nota
optimista: