Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700033 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Crezi oare ca CFR-ul pe o usa disponibilizeaza si pe alta angajeaza?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

Citat din @shpeedy :
  "
Dar chestia asta cu 'furatul' cand se face referire la reducerea cu 15% a salariilor bugetarilor mi se pare atata de gaunoasa de fiecare data cand o aud, un adevarat show-stopper pentru progres, pentru depasirea limitelor samd... Oare cati dintre cei afectati de respectiva hotarare si-au folosit 'liberul arbitru' si au luat decizia sa se mute in privat, daca intr-adevar nivelul veniturilor le-a devenit insuficient? Nu cred ca au fost multi... Cei ramasi, inclin sa cred ca au ramas pentru alte argumente pe langa salariu, argumente ce poate ar fi dificil de gasit in mediul privat sau nu ar fi la fel de mari/permisive sau ar trebui sa te zbati mai mult pentru ele.

Personal, consider (cu mici exceptii) aparatul de stat mult prea mare pentru necesitatile reale ale statului roman si - ce-i mai grav - fara intentii serioase de a se reforma, de a aduce plus-valoare, de a deveni de ajutor societatii, nu de a-i face in ciuda...

Multi au strigat (si vad ca mai striga) ca s-au redus salariile cu 15% de catre PDL&Co, fara a se gandi ca - poate fara respectiva masura - salariile ne-reduse s-ar fi oprit a mai fi date peste cateva luni. Romania nu a fost Polonia sa aiba o tranzitie usoara la economia de piata in tulburii ani '90 (nu o sa insist asupra cauzelor - oare alegerile cui au dus la aceasta stare de fapt?) si sa aiba deja o fundatie solida in 2008-2010, pentru a-i permite sa faca fata crizei economice globale din respectiva perioada (deh, deschiderea tarii catre lume a venit si cu bune, si cu rele)."

Vezi, exact din cauza la ce ai scris tu mai sus nu vreau sa ma lansez in discutii legate de angajatul de la stat care in viziunea celor din privat e un idiot ca a lucrat cu -25% salariu si n-a plecat din "sistem" pentru ca e un mare "spagar" ca nu  se mai satura cu cele 10-15mil/ luna salariu(la 45-55 de ani cine te mai angajeaza, poti sa ai si 2 facultati), ca sta peste program si nu-i da nimeni liber-compensare(ca nu se platesc orele suplimentare). Si nu suntem chiar atat de .............ni   sa punem botul la vrajeala cu "nu mai sunt bani de salarii" dar avem bani pentru parcuri facute in capul satului si terenuri de sport in panta . Haide bre.... !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: sxtelu

Offline rexkrokiDAU

. Si nu suntem chiar atat de .............ni   sa punem botul la vrajeala cu "nu mai sunt bani de salarii" dar avem bani pentru parcuri facute in capul satului si terenuri de sport in panta . Haide bre.... !

pai si pe astea cine le-a "gandit"?   :mester: cineva din mediul privat?  :-))

Crezi oare ca CFR-ul pe o usa disponibilizeaza si pe alta angajeaza?

nu ma gandeam la CFR ci la firmele ce lucreaza efectiv pe teren pentru implementarea proiectelor...

Offline Laurentiu

... in viziunea celor din privat e un idiot (bugetaru') ...
Si reversul e valabil dar cu efect ceva mai intirziat. Privatul lucreaza la patron pe salariul minim pe economie (trecut in "cartea de munca"  - contract) dar mai primeste in plus si niscaiva bani negri de care ACUM se bucura insa la pensie va deveni muritor de foame cind ii va calcula puntul de pensie in care intra venitul OFICIAL.

nu ma gandeam la CFR ci la firmele ce lucreaza efectiv pe teren pentru implementarea proiectelor...
Sint companii straine. Nu ajungi la ele decit cu PILE (spaga MARE).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dan_wolf

...la 45-55 de ani cine te mai angajeaza, poti sa ai si 2 facultati...

Pai intrebarea ar fi de ce nu au schimbat job-ul pana acum, de ce au asteptat sa ajunga la 45-55? Situatia in care se afla nu a aparut instant, acesti 45-55 acum vreo 10-15 ani erau 35-45 nu? Dar, mai comod este "statul" la stat, la "patron" se munceste.
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline bogdanzarnescu

Imi er scuze ca intervin, dar...

Sa incerci sa "de-psd-izezi" un psd-ist este ca atunci cand ii povestesc eu cainelui meu diverse lucruri. Inafara de cea mai mare bucurie a lui, "recompensa", se bucura enorm cand imi aude vocea, chiar daca nu intelege nimic din ce-i spun, dar da din coada si se uita fericit spre castronul cu biscuiti de pe cuptorul cu microunde.

Ignorati-ma

• Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

pai si pe astea cine le-a "gandit"?   :mester: cineva din mediul privat?  :-))
             Pai tu cine crezi? fraierul ala de la ghiseu/birou sau ministrul, care azi este si maine nu,  si cat e pe functie trebuie "sa traga tare"(primar, presed de cons.judetean) ? Pe cine numeste guvernul : ministrul si secretarul de stat. Ceilalti sunt executantii care fac greva(daca nu le e frica),   care mai au si ei o rata la banca, mai au si copii, functionari care n-au nico legatura cu partidul care le-a numit seful, si nu-si permit sa schimbe una-doua serviciul. Ei, sunt multe de discutat aici, ne-apuca uichendu' si nu terminam ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: sxtelu

Offline Cosmin09

Ati vazut ce soare si frumos e in Bucuresti?  :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: enicky

Offline dan_wolf

La Iasi nu este soare, dar bine ca nu bate vantul  :D
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip