Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700038 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miaunica

@ enicky, ia povesteste-mi si mie cum ti-a dat inapoi, dar putin cu calcule matematice, te rog,  ca mie 25% din 100% (cat a fost "taierea")nu-mi da 25% adaugat la salariul de baza (cat a fost dat inapoi)...
Daaaa, pana una-alta, mie PSD-ul mi-a dat salariul inapoi(si multora ca mine, doctori,pompieri, politisti functionari)
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
25 % a fost luat de guvernul Basescu/Boc, dar minunatul guvern PSD nu a dat banii de buna voie, ci in urma unor procese pierdute cu organizatiile sindicale din care respectivii bugetari faceau parte. Acum, cand PSD-ALDE sunt in "opozitie" guvernamentala dar la "putere" parlamentara, fac pomeni electorale care vor ingreuna vizibil activitatea noului guvern, din care au toate sansele sa faca parte unii dintre ei. Imunitatea parlamentara este un miraj la care nu pot rezista, (nici cei de dreapta, nici cei de stanga), iar pentru asta sunt capabili de orice...  >:)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

25 % a fost luat de guvernul Basescu/Boc,
             @shpeedy n-a fost 15%, si la fel ca si tine ma feresc de aceasta discutie bugetari versus privati, din simplul motiv ca nu se "inteleg" unul pe celalalt !
             @miaunica ai dreptate, parca socotind iesea ca ne-a dat inapoi vreo 23%.(din cate imi amintesc eu)
             Iar guvernul condus de cei 2prim-ministri mentionati  de @gabineg s-a trezit cu o gramada procese prin care oamenii isi cereau drepturile, repectiv salariile compensatorii, situatie in care s-a gandit el(guvernul) sa mai dea o lege ca acele venituri obtinute sa se returneze esalonat in 5(cinci)ani.
           Si sa nu fim carcotasi, ca Ponta a dat imediat ordonanta de guv.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

@shpeedy n-a fost 15%, si la fel ca si tine ma feresc de aceasta discutie bugetari versus privati, din simplul motiv ca nu se "inteleg" unul pe celalalt !

Nu cred ca are importanta prea mare cat a fost (desi mi se pare si mai grav daca a fost 25%), atata vreme cat respectiva hotarare nu a determinat migrarea de la respectivele locuri de munca spre altceva - la modul simplist, ma gandesc ca oamenii nu stateau numai pentru salariu, ci si pentru alte beneficii care s-au dovedit mai importante decat salariul... Dar sa ramai sa te plangi si sa astepti sa ti se dea inapoi, recunosc ca eu nu inteleg...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline aleksanders

nu oricine poate pleca cat ai zice peste - sa nu uitam ca printre bugetarii aia era si oameni aproape de varsta pensionarii, cu sanze aproape de 0 sa se angajeze in alta parte.... taierea a fost facuta inclusiv persoanelor care incasau somaj in acea perioada - buba mai mare nu este faptul ca au fost niste taieri si o perioada grea, ci faptul ca acei bani din taieri s-au dus pe apa sambetei si astfel toata nebunia respectiva a fost inutila...
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: sxtelu, Laurentiu, enicky

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
25 % a fost luat de guvernul Basescu/Boc, dar minunatul guvern PSD nu a dat banii de buna voie, ci in urma unor procese pierdute cu organizatiile sindicale din care respectivii bugetari faceau parte.

Guvernul PSD+PNL a redat mare parte din banii care anterior au marit baza de furat pentru base & a(l)coolitii mai degraba din ratiuni electorale, in opinia mea. Multe procese erau inca pe rol, in diferite stadii procesuale.
Iar despre procese ... guvernul boc cerea liste din institutiile de stat cu persoanele care au initiat actiuni in justitie ( exercitandu-si astfel un drept constitutional) pentru recuperarea drepturilor salariale si stadiul procesual pentru fiecare actiune. Iar asta transforma FURTUL in TALHARIE.
Curat constitutional, coane Fanica !

Nu cred ca are importanta prea mare cat a fost (desi mi se pare si mai grav daca a fost 25%), atata vreme cat respectiva hotarare nu a determinat migrarea de la respectivele locuri de munca spre altceva ...

Un STAT are si un aparat propriu, alcatuit din bugetari. Nu toata lumea poate migra de la stat la firme private.

la modul simplist, ma gandesc ca oamenii nu stateau numai pentru salariu, ci si pentru alte beneficii care s-au dovedit mai importante decat salariul...

Nu toti bugetarii iau spaga. Unii nici nu sunt intr-o pozitie care sa le "dea sansa" acestor extra-beneficii.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

The following users thanked this post: enicky

Offline rexkrokiDAU

buba mai mare nu este faptul ca au fost niste taieri si o perioada grea, ci faptul ca acei bani din taieri s-au dus pe apa sambetei si astfel toata nebunia respectiva a fost inutila...

Nu s-au dus nicaieri, pentru ca nu existau.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Nu s-au dus nicaieri, pentru ca nu existau.

O parte existau, pare-se ... :good:
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline shpeedy

nu oricine poate pleca cat ai zice peste - sa nu uitam ca printre bugetarii aia era si oameni aproape de varsta pensionarii, cu sanze aproape de 0 sa se angajeze in alta parte.... taierea a fost facuta inclusiv persoanelor care incasau somaj in acea perioada - buba mai mare nu este faptul ca au fost niste taieri si o perioada grea, ci faptul ca acei bani din taieri s-au dus pe apa sambetei si astfel toata nebunia respectiva a fost inutila...

Daca citesti cu atentie ce am spus, o sa vezi ca nici nu am sustinut ca e usor de luat decizia sa pleci dintr-un loc de munca, dar daca iti cunosti valoarea si stii ce vrei sa faci in viata, nu vad nici ca pe ceva insurmontabil.

In ceea ce priveste gasirea unui nou loc de munca, intr-adevar este dificil - chiar si pentru cei bine-pregatiti profesional - necesitand si o doza mai mica/mai mare de sansa, dar nu imposibil daca ai setat un obiectiv. Taica-meu - ing. constructor bun profesionist - in urma diferentelor de opinie cu patronul firmei de constructii unde lucra a ales sa plece cu un an si ceva inainte de pensionare (deci la +60 de ani) de la respectiva companie. Intreband in stanga si-n dreapta si depunand CV-uri dupa CV-uri, si-a gasit in mai putin de o luna la o alta firma pe acelasi profil de activitate. Pe de alta parte, tot in Bucuresti, un cunoscut - pana-n 40 ani, bun profesionist in marketing/comunicare - a cautat cateva luni anul trecut sa-si gaseasca un job bun si nu a reusit, pana la urma alegand calea freelancing-ului/antreprenoriatului. Deci e si chestie de sansa...

Nu o sa intru in polemica a ce s-a facut cu banii respectivi - las justitia sa-si spuna cuvantul in aceasta problema. Ce incercam sa evidentiez este continua raportare la trecut (si ce mi se pare mai rau - o raportare selectiva: nu stim cum am ajuns in situatia de fata si in mod cert n-are legatura cu alegerile facute de acest popor in ultimii 27 de ani  :-? )

Un STAT are si un aparat propriu, alcatuit din bugetari. Nu toata lumea poate migra de la stat la firme private.

Nu am negat aceasta necesitate. Doar am comentat pe marginea marimii acestuia si a utilitatii sale in conditiile astea in folosul societatii.

Nu inteleg de ce nu poate migra toata lumea de la stat la privat si vice-versa. Exceptand job-urile ultra-specializate si/sau cu clauza de exclusivitate in contractul de munca, cam orice este posibil (invatatori/profesori care sa faca meditatii sau ore la after-school complementare activitatii la catedra, doctori/personal medical care sa se imparta intre spitalele de stat si cabinetele/spitalele private).

Nu toti bugetarii iau spaga. Unii nici nu sunt intr-o pozitie care sa le "dea sansa" acestor extra-beneficii.

Nici nu am spus asa ceva - daca ar fi asa ceva, macar ar fi bunastarea acestora si nu am avea nici un motiv sa le plangem de mila. Plus ca intr-un an-doi de pus ceva deoparte din spaga, poate se gasesc unii dispusi sa se retraga de la stat si sa-si incropeasca ceva pe cont propriu. Ce sustin este ca nici macar oamenii buni/corecti din sistem nu fac/nu au puterea sa faca ceva pentru a schimba - in bine - ceva in jurul lor.

Parerea mea...
« Ultima Modificare: 02.Nov.2016, 01:33:37 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: sxtelu

Offline Laurentiu

Inca o dovada ca PSD este mostenitorul si continuatorul fostului PCR - si inainte de 89' exista o structura asemanatoare denumita "Garzile patriotice" !
In caz de nevoie, cine sa apere taraasta ? Citi dintre cei de aici au habar sa minuiasca si sa intretina o arma de razboi, sa-si faca un adapost individual, sa foloseasca o masca de gaze ori un complet chimic? Armata era considerata "o golanie" dar in timpul pierdut, macar mai invatai si cite ceva util. Ori poate e mai bine sa  nu mai avem nimic, sa-i slugarim si sa-i pupam pe toti in DOS dupa care sa dansam asa cum ne cinta fiecare - de la vest la estul Europei si ceva de peste ocean.

1. Nu cred ca suporta comparatie situatia cu SUA - vorbim de o organizare cu totul diferita a unei tarii (republica federala) ...
Nu va mai dura mult si vom fi si noi o tara (republica) federala daca nu se va imparti Romania intre statele europene.

Multi au strigat (si vad ca mai striga) ca s-au redus salariile cu 15% de catre PDL&Co, fara a se gandi ca - poate fara respectiva masura - salariile ne-reduse s-ar fi oprit a mai fi date peste cateva luni. Romania nu a fost Polonia sa aiba o tranzitie usoara la economia de piata in tulburii ani '90 (nu o sa insist asupra cauzelor - oare alegerile cui au dus la aceasta stare de fapt?) si sa aiba deja o fundatie solida in 2008-2010, pentru a-i permite sa faca fata crizei economice globale din respectiva perioada (deh, deschiderea tarii catre lume a venit si cu bune, si cu rele).
A dracului masura. O tara intreaga a saracit fiind furata (de bani si paminturi) iar unui grup de "oameni" le-au cerscut averile de si-au luat (construit) case cu nemiluita, cu "port" la lac, hectare intregi de pamint, masini ca nu le mai stiu numarul etc. Pe de-o parte spuneau sa fim SOLIDARI si pe alta le cresteu burtile ca-si schimbat la doua saptamini costumele. "Sa fim solidari, sa facem front comun sa putem trece criza" - basescu. SOLIDARITATEA era doar pentru prostime si asa a ramas pina in ziua de azi.

Pensionarii au fost furati de la ochi si obraz de legea CAPREI Anastase (PDL). Au mai vazut ceva pensionarii de atunci. DA, au vazut-o din 3 pe cea mai lunga. Nimeni nu mai are nevoie de ei decit pentru un amarit de vot din 4 in 4 ani; in rest D-zeu cu mila. Multi oameni dupa 35-40 de ani de munca au fost FURATI "legal" prin calculul pensiilor. si cind se uita in portofel, doar fundul lui il mai observa.

Taica-meu - ing. constructor bun profesionist - in urma diferentelor de opinie cu patronul firmei de constructii unde lucra a ales sa plece cu un an si ceva inainte de pensionare (deci la +60 de ani) de la respectiva companie. Intreband in stanga si-n dreapta si depunand CV-uri dupa CV-uri, si-a gasit in mai putin de o luna la o alta firma pe acelasi profil de activitate. Pe de alta parte, tot in Bucuresti, un cunoscut - pana-n 40 ani, bun profesionist in marketing/comunicare - a cautat cateva luni anul trecut sa-si gaseasca un job bun si nu a reusit, pana la urma alegand calea freelancing-ului/antreprenoriatului. Deci e si chestie de sansa...
Asta cind ai o meserie "universala" dar cind esti mecanic de locomotiva, te poti angaja la RATB ca vatman? Cind esti constructor de cai ferate, unde mai ai sansa sa te angajezi?

Dupa 27 de ani de "democratie", o singura concluzie se poate trage: intreaga clasa politica = CRIMINALI si HOTI.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!