Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700037 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

• Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline shpeedy

Initial am crezut ca e o gluma... Se pare ca nu, nu este... :(
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Lerua07

Bag sama ca ati cam luat-o pe aratura cu... OZN-urile.  =))
Sau poate ca NU , .... probabil parlamentarii nostrii au poposit in Ro cu ozn-uri, iar noi.... muritorii de rand, nu suntem suficient de evoluati ca sa putem intelege.... scopurile lor "nobile"  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline hugbear

Citat
înființarea Gărzii Naționale a României "ar asigura cadrul organizatoric al pregătirii premilitare a tinerilor pe bază de voluntariat"

La prima lectură citisem „paramilitare”...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

Cred ca n-am fi primii cu Garda Nationala.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Statul la coada la unii romani... :-t
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Lerua07

Inca o dovada ca PSD este mostenitorul si continuatorul fostului PCR - si inainte de 89' exista o structura asemanatoare denumita "Garzile patriotice" !  X-(
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21390184-eugen-nicolicea-vrea-infiintarea-unei-garzi-nationale-romaniei-aflate-subordinea-parlamentului.htm

Offline enicky

Inca o dovada ca PSD este mostenitorul si continuatorul fostului PCR
              Daaaa, pana una-alta, mie PSD-ul mi-a dat salariul inapoi(si multora ca mine, doctori,pompieri, politisti functionari),, furat de capitalistii din PDL, PNL in frunte cu un chior care ne-a furat si el 10ani, el nefiind comunist nici macar "5 minute". 
     Noi si comunistii de americani cu Garzi Nationale !
     Bine, de unde o mai lua fonduri si pt. asta , nu stiu !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline Lerua07

la chiorul asta te referi ?  >:)

Offline shpeedy

Inca o dovada ca PSD este mostenitorul si continuatorul fostului PCR - si inainte de 89' exista o structura asemanatoare denumita "Garzile patriotice" !  X-(
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21390184-eugen-nicolicea-vrea-infiintarea-unei-garzi-nationale-romaniei-aflate-subordinea-parlamentului.htm

Intr-adevar Garzile Patriotice au fost una dintre formele de exploatare a nationalismului romanesc de catre comunisti. Oricum la ce grad de inzestrare si de pregatire avea armata in anii '80, ma gandesc ca Garzile Patriotice erau si mai prastie - nu pot sa nu ma intreb oare cat discernamant au avut membrii Garzilor Patriotice ce au apucat sa puna mana pe arme la evenimentele din '89 si cate victime au avut la activ in respectivele momente...

Referitor la propunerea actuala cu Garda Nationala,  personal consider ca atata vreme cat nici macar Armata permanenta nu este la niste standarde acceptabile pentru o tara de dimensiunile Romaniei, infiintarea unei a doua armate ar fi pur-si-simplu o risipa de fonduri. Nu mai zic de subordonarea acesteia Presedintelui Senatului (aka Parlamentului) care mi se pare nu numai lipsita de logica, ci si periculoasa pentru o tara ne-educata dpdv politic ca noi - nu avem noi cojones ca natie pentru o asemenea situatie, dar oare daca ar intra in conflict Presedintele Romaniei (ales prin vot asa-zis democratic) cu Presedintele Senatului (pus pe post in urma unui joc de culise), oare cum s-ar transa situatia in-extremis?!  :-/   

Noi si comunistii de americani cu Garzi Nationale !

Nu cred ca suporta comparatie situatia cu SUA - vorbim de o organizare cu totul diferita a unei tarii (republica federala) ce mai are si rolul de politist al lumii (era necesara o impartire a Armatei intr-una destinata exteriorului si una destinata interiorului).

Daaaa, pana una-alta, mie PSD-ul mi-a dat salariul inapoi(si multora ca mine, doctori,pompieri, politisti functionari),, furat de capitalistii din PDL, PNL in frunte cu un chior care ne-a furat si el 10ani, el nefiind comunist nici macar "5 minute".

Si?! Cum ai reactionat? Te-ai gandit vreun moment sa parasesti sistemul? Banuiesc ca nu de vreme ce ai din nou salariul intregit...

Evit de multe ori sa ma bag in discutiile astea bugetari vs privati, pentru ca in general nu duc la nimica constructiv, fiind manate mai mult de sentimente/subiectivism in detrimentul logicii...

Dar chestia asta cu 'furatul' cand se face referire la reducerea cu 15% a salariilor bugetarilor mi se pare atata de gaunoasa de fiecare data cand o aud, un adevarat show-stopper pentru progres, pentru depasirea limitelor samd... Oare cati dintre cei afectati de respectiva hotarare si-au folosit 'liberul arbitru' si au luat decizia sa se mute in privat, daca intr-adevar nivelul veniturilor le-a devenit insuficient? Nu cred ca au fost multi... Cei ramasi, inclin sa cred ca au ramas pentru alte argumente pe langa salariu, argumente ce poate ar fi dificil de gasit in mediul privat sau nu ar fi la fel de mari/permisive sau ar trebui sa te zbati mai mult pentru ele.

Personal, consider (cu mici exceptii) aparatul de stat mult prea mare pentru necesitatile reale ale statului roman si - ce-i mai grav - fara intentii serioase de a se reforma, de a aduce plus-valoare, de a deveni de ajutor societatii, nu de a-i face in ciuda...

Multi au strigat (si vad ca mai striga) ca s-au redus salariile cu 15% de catre PDL&Co, fara a se gandi ca - poate fara respectiva masura - salariile ne-reduse s-ar fi oprit a mai fi date peste cateva luni. Romania nu a fost Polonia sa aiba o tranzitie usoara la economia de piata in tulburii ani '90 (nu o sa insist asupra cauzelor - oare alegerile cui au dus la aceasta stare de fapt?) si sa aiba deja o fundatie solida in 2008-2010, pentru a-i permite sa faca fata crizei economice globale din respectiva perioada (deh, deschiderea tarii catre lume a venit si cu bune, si cu rele).

Oare cati din ce striga se gandesc ca asemenea situatii volatile/nesigure se intalnesc cu duiumul si in mediul privat si nimeni nu se plange atata, in conditiile in care nu este nimeni acolo sus care sa dea inapoi ce s-a luat, totul reducandu-se la nivel de individ - personal am derulat acum cativa ani intr-o companie un proiect de externalizare a unei activitati, proiect ce s-a soldat cu re-organizarea si reducerea personalului cu cateva zeci de pozitii de lucru (da, nu a fost un proiect usor din perspectiva umana, dar a trebuit facut). Peste ani, in alta companie la fel de mare am trecut eu printr-un proces de re-organizare cu desfiintare de pozitie, unica oferta facuta fiind cu o diminuare a salariului nu cu 15, ci cu 20%, in conditiile pastrarii a 80% din task-urile vechii pozitii. Pentru ca ... costuri lunare (rate, facturi, copil mic etc), nu am avut altceva de facut decat sa accept respectiva oferta si sa ma pregatesc pentru plecare la mai bine (facut analiza SWOT cu privire la ce am facut bine/rau, unde trebuie sa lucrez pentru imbunatatire, ce cursuri/certificari sa-mi fac samd).

Cum spune francezu' - shit happens... Dar depinde de fiecare dintre noi sa aleaga cum merge mai departe - ancorandu-ne in trecutul ce nu-l mai putem schimba sau dezvoltandu-ne in continuare ca indivizi pregatiti pentru o multitudine de situatii...

Si nu, varsta nu ar trebui un impediment pentru te forma/dezvolta permanent pentru a reusi sa faci fata la schimbarile mai mici sau mari ce pot surveni in viata fiecaruia...
« Ultima Modificare: 02.Nov.2016, 09:23:50 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, saureign