Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700009 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Daca Statul Roman ar face pentru cetatenii lui...
Statul Roman nu poate face nimic pentru ca e abonat la evaziunea fiscala LEGALA.

Primele scoli, spitale, tipografii au fost infiintate de Biserica Ortodoxa Romana pe langa biserici si manastiri.
Cred ca e nevoie de o precizare din partea mea: am facut referire la "biserica" din ziua de azi unde scopul principal il are procurarea banului (pe orice cale inclusiv spaga pentru un loc de munca) si apoi mintuirea sufletului. "ÎPS Teodosie, pe numele său de mirean Teodosie Petrescu, va suporta preț de 60 de zile (cel puțin până la posibila contestare a deciziei) măsura controlului judiciar, fiind acuzat de Direcția Națională Anticorupție Constanța de luare de mită și de folosirea sau prezentarea cu rea-credință a unor documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru a acoperi obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. " http://www.click.ro/news/national/cum-s-bagat-arhiepiscopul-ortodox-al-tomisului-teodosie-sluga-la-doi-stapani

Nu tin partea acelor exceptii, care pateaza imaginea/perceptia Bisericii Ortodoxe Romane, dar trebuie sa se spuna raspicat ca NU institutia este „buba” ci acele „exceptii”.
Aici iti dau dreptate dar cind vezi ca matrapaslicurile sint facute chiar de capii institutiilor, e imposibil sa nu pui in fata "institutia".

Fiind o institutie ce activeaza pe teritoriul Romaniei, nu ar trebui sa se supuna acelorasi legi? Daca "biserica"ce azi se ocupa cu raspindirea locaselor de cult (sint mai multe biserici decit spitale), cu construirea asa zisei catedrale, cu turismul si comertul este stearsa din Codul Fiscal, nu cumva asta reprezinta discriminare fata de cei ce platesc taxe si impozite? Oare de unde au alesii nostri asemena scontari de preturi la o masa de prinz? Cred ca se mai face cheta si din "cutia milei".
 Preţuri studenţeşti la Parlament: Supă - 1,25 lei, File de şalău - 6,45 lei, Prăjituri - 1 leu / https://www.antena3.ro/politica/preturi-studentesti-la-parlament-supa-1-25-lei-file-de-salau-6-45-lei-prajituri-1-leu-56832.html )
PRETURI SPECIALE PENTRU PARLAMENTARI
File de salau cu cartofi natur si lamaie – 6,45 lei
Snitel Gordon Bleau – 5,68 lei
Escalop-ul cu ciuperci – 7,56 lei
Antricot de vita cu sos de vin – 5,61 lei
Mamaliguta cu branza si smantana – 4,07 lei
Supa de pui cu taitei – 1,25 lei
Ciorba de perisoare – 4 lei
Cartofi prajiti (200 g.) – 1,58 lei
Cartofi natur (200 g.) – 1 leu
Salata de varza alba – 1,14 lei
Salata orientala – 2,7 lei
Salata dobrogeana – 3,4 lei
Salata de vara – 2,6 lei
Ecler – 0,91 lei
Amandina – 1,3 lei
Tiramisu – 1,3 lei
 http://www.bzv.ro/cinste-lor-la-cantina-parlamentului-un-desert-costa-mai-putin-de-un-leu-in-timp-ce-vasluienii-se-gandesc-cu-groaza-la-ziua-de-maine-iata-la-ce-preturi-mananca-parlamentarii-bucate-dintre-cele-mai-alese-15237
La asemenea preturi, si oamenii strazii ar duce-o decent cu hrana zilnica.
« Ultima Modificare: 23.Oct.2016, 05:16:07 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Lerua07

la asemenea preturi si calitate a meniului eu as servi masa numai la cantina cu... toata familia si toti prietenii !  :D
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ariciul

Iar va luati de parlamentari? Pai astia sunt cei mai saraci, nu vedeti ca-si maresc salariile si pensiile in fiecare an? Saracii de ei au cheltuieli mari! Pai nu e de mirare ca li se da mancare aproape gratis. Ma mir doar ca li se mai cere si suma aia modica! Sau poate dau pe carnetel pe datorie! (care evident nu se plateste niciodata dar se sterge periodic). Pariez ca aia de dau mancarea  au avantaje marete in alte parti si alte afaceri , pentru ca la preturile astea nu au cum sa scoata profit!

Of, e greu sa fii parlamentar!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Online Catalln

Statul Roman nu poate face nimic pentru ca e abonat la evaziunea fiscala LEGALA.
Asta nu este o scuză, este un pretext sub care, nu statul este abonat ci mai degraba anumite personaje/gasti.

Cred ca e nevoie de o precizare din partea mea: am facut referire la "biserica" din ziua de azi unde scopul principal il are procurarea banului (pe orice cale inclusiv spaga pentru un loc de munca) si apoi mintuirea sufletului.
Nu, scopul Bisericii a rămas acelasi, mai cu seama anumite personaje care se folosesc de Biserica, au astfel de indeletniciri.

Fiind o institutie ce activeaza pe teritoriul Romaniei, nu ar trebui sa se supuna acelorasi legi? Daca "biserica"ce azi se ocupa cu raspindirea locaselor de cult (sint mai multe biserici decit spitale), cu construirea asa zisei catedrale, cu turismul si comertul este stearsa din Codul Fiscal, nu cumva asta reprezinta discriminare fata de cei ce platesc taxe si impozite? Oare de unde au alesii nostri asemena scontari de preturi la o masa de prinz? Cred ca se mai face cheta si din "cutia milei"
Cum am mai spus statul la inceputurile sale, cand a facut secularizarea, s-a angajat in sustinerea Bisericii Ortodoxe Romane (parte din salarii, scutire de taxe etc.) pe termen nelimitat, sustinere de care beneficiaza acum nu numai BOR ci si celelalte culte recunoscute, unde nu vad aceiasi incisivitate.
Daca la spital te duci rar sau foarte rar, in schimb la Biserica mergi regulat, cel putin o data pe saptamana, astfel e logic sa fie mai multe Biserici decat spitale.
Insa, multe dintre aceste biserici, pe langa hrana sufleteasca, sustine si material, fara sa isi faca reclama, multe cauze (de la familii nevoiase din parohie, camine de batrani, case de copii chiar si mini spitale/cabinete medicale, sau chiar alte parohii mult mai sarace, pana la ajutor umanitar sub diverse forme), ma repet fara reclama sau alte interese, aceste lucruri nu le stiu decat enoriasii care frecventeaza Biserica.
Ar fi culmea sa se puna taxe, impozite pe actele de caritate, binefacere.
Nu inteteg care e legatura meniului de la parlament cu Biserica Ortodoxa Romana, sunt simple speculatii, aruncate cu rea intentie, parerea mea.

Nu vreau sa intru in polemici, respect punctul de vedere al fiecaruia, dar a arunca cu nori, intr-o institutie precum este, in cazul de fata, Biserica Ortodoxa Romana, invocand anumite derapaje ale unor personaje, fara a fi obiectiv si mergand dupa spiritul de turma, ca asa da bine, nu este corect si nici moral.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

Nu vreau sa intru in polemici, respect punctul de vedere al fiecaruia,..... nu este corect si nici moral.
              Idem conform citatului ! Dar, din pacate, din minimum de informatii care "scapa" din sanul bisericii, fara sa vrem, cred ca ptr. BOR se aplica vechiul proverb romanesc : "sa faci ce zice popa, nu ce face popa".
    Eu chiar mi-as dori sa fie mediatizate actiunile de caritate ale bisericii. Credinciosii ar avea mai multa incredere in BOR. Asta o spun si prin prisma faptului ca eu am fost un "client" constant al bisericii avand in familie toate tipurile  de evenimente posibile in care era implicata si biserica. Implicare care a fost binenteles remunerata.
    In acest moment Arhiepiscopul Tomisului e la spovedanie la ...DNA. O pata urata pe fata bisericii. Pacat !!
    Dar asta nu ma impiedica pe mine sa fiu credincios in continuare !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Daniel42

Nimeni nu are ce sa reproseze institutiei bisericesti in sinea ei . Numai ca , institutia este constituita din niste indivizi care nu au nimic in comun cu credinta o parte dintre ei  , ci mai degraba o recomanda celor nevoiasi , slabi de gindire , persoanelor aflate in impas emotional si altora multi care nu gindesc si care sunt extrem de usor de manipulat in  anumite directii . Privesti la televizor si te minunezi cita lume apare pe la aceste moaste ale sfintilor , cita lume amarita este si totusi stau in frig si ploaie crezind in ceva ce niciodata nu a fost  probat , ci numai recomandat spre credinta pe baza unor chestiuni aflate din vechime si aprobate de nu se stie cine . Si acum sa trecem la lucruri concrete : Domeniile bisericii constituite din paduri , helesteie de peste , stupine de albine , fabrici de prelucrare ceara , ateliere de pictura ,crame de vinuri , cabane si vile in munti ( vezi zona Sambata din Fagaras si Moldova )biserici si manastiri , cladiri importante prin toate orasele , sa nu spuna cineva ca au fost facute din munca preafericitilor sau a preotilor si ordinului calugaresc .Ca sa nu mai vorbim de parcul auto cu care se afiseaza varfurile bisericii dar si destui de multi preoti care la biserica merg cu o veche Dacia 1300 si in concediu unde nu este cunoscut schimba spre ceva de putere si scumpete . Sa nu uitam flota de S-uri care tot apare pe la TV cu fete bisericesti . Si drept dovada problema de la Constanta . Credinta este pentru fiecare in sinea lui si nu trebuie invatata de la cei care nu fac cinste acestei insitutii si sunt destui din acestia . Exista intradevar si anumite zone care sunt ajutate de institutia bisericii dar , asa cum se intreba toti de ce nu este mediatizat aceast aspect ca sa cunosca tot poporul de unde vine ajutorul si mai ales in ce consta acesta . Oare inseamna ceva referitor la fonduri ? :-? Apoi sa fim seriosi donatiile catre biserica din vechime au fost facute cu sudoarea celor multi de pe campuri . :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

The following users thanked this post: Laurentiu

Online Catalln

Eu chiar mi-as dori sa fie mediatizate actiunile de caritate ale bisericii. Credinciosii ar avea mai multa incredere in BOR.
Acest lucru este mediatizat foarte putin din mai multe motive:
- Biserica Ortodoxa nu isi va mediatiza aceste actiuni, deoarece este contrar smereniei, parte din invatatura pe care o propovaduieste;
- iar mass-media nu face audienta din asa ceva, deci ... ;
Credinciosii care frecventeaza Biserica in mod regulat, au incredere si nu au creierele spalate, cum se crede.

Asta o spun si prin prisma faptului ca eu am fost un "client" constant al bisericii avand in familie toate tipurile  de evenimente posibile in care era implicata si biserica. Implicare care a fost binenteles remunerata.
Cum am mai spus statul nu acopera decat parte din salariul unui cleric, mai precis jumatate din salariul minim pe economie, respectiv deducerile de taxe si impozite, restul cheltuielilor (intretinerea curenta: energie electrica, caldura, apa curenta, canal, reparatiile curente) salariile personalului auxiliar (palimar, dascal) etc. nu sunt acoperite de catre stat, astfel, aceste cheltuieli trebuie sa fie acoperite de undeva.
In principiu enoriasii unei parohii contribuie benevol, pentru aceste cheltuieli sub diverse forme si cand au nevoie de serviciile Bisericii, nu trebuie sa achite taxa de ... dar cei care trec pe la Biserica ocazional la botez, cununie si inmormantare vor achita acea "vestita" taxa.

Stiu o sa sara destui cu acuze si noroi, eu pun o intrebare simpla, cati / cate bresle vitale societatii (profesori, medici, politisti etc.) si nu numai, ar fi dispuse ca in masa sa faca munca voluntara zi de zi, indiferent de cine le este "client".

... ci mai degraba o recomanda celor nevoiasi , slabi de gindire , persoanelor aflate in impas emotional si altora multi care nu gindesc si care sunt extrem de usor de manipulat in  anumite directii . Privesti la televizor si te minunezi cita lume apare pe la aceste moaste ale sfintilor , cita lume amarita este si totusi stau in frig si ploaie crezind in ceva ce niciodata nu a fost  probat , ci numai recomandat spre credinta pe baza unor chestiuni aflate din vechime si aprobate de nu se stie cine .
Sunteti sigur? Aiti stat de vorba cu cei care merg acolo? nu ma refer la cei care se lasa ademeniti de reporteri pentru a face o mega stire.
Aveti idee cate minuni se petrec acolo? Sau vorbiti din auzite, de la TV?
Recomand sa se vorbeasca in cunostinta de cauza, credinta ortodoxa se traieste, se simte nu se povesteste.
Eu ma retrag, nu vreau sa smintesc. Sa imi fie cu iertare daca am suparat pe cineva.

PS; nu sunt cleric, sunt un simplu miren.
« Ultima Modificare: 23.Oct.2016, 08:50:45 p.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Daniel42

Nu ai suparat pe nimeni . Acesta nu este un subiect de suparare . Credinta este pentru toti , atat cei ce cred mai mult cit si cei mai putin credinciosi care au suspiciuni . La final toti mergem la locul nostru , fara sa ne mai gindim la ceva . :( Dar sunt foarte multe lucruri care nu sunt intelese de multe persoane si nici nu se vrea a fi intelese si explicate . Sa ne luminam toti si sa devenim intradevar credinciosi intr-un adevar explicat logic si inteles fara parti care ne scapa .  :) Apoi si eu vreau sa ma retrag si sa fiu iertat , pentru ca si eu sunt credincios in sinea mea .
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline enicky

@Catalin dupa cum ai observat, sper, nu am nimic impotriva bisericii ! Si nu cunosc asa de mult ordinea lor interioara, cine si din ce fonduri e platit. E adevarat ce spui tu, pt. ca am avut "evenimente" la care am dat eu cat am vrut, si altele la care era o taxa fixa. Inteleg si  aprob partea cu smerenia legata de actiunile caritabile.      Dar in viziunea mea, preotii n-ar trebui sa aiba pacate, sau cel putin nu vizibile de catre noi. Si contrar asteptarilor mele, ici-colo mai apare cate o situatie regretabila care nu face cinste Bisericii . Asta am vrut sa spun. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip