0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Daca Statul Roman ar face pentru cetatenii lui...
Primele scoli, spitale, tipografii au fost infiintate de Biserica Ortodoxa Romana pe langa biserici si manastiri.
Nu tin partea acelor exceptii, care pateaza imaginea/perceptia Bisericii Ortodoxe Romane, dar trebuie sa se spuna raspicat ca NU institutia este „buba” ci acele „exceptii”.
Statul Roman nu poate face nimic pentru ca e abonat la evaziunea fiscala LEGALA.
Cred ca e nevoie de o precizare din partea mea: am facut referire la "biserica" din ziua de azi unde scopul principal il are procurarea banului (pe orice cale inclusiv spaga pentru un loc de munca) si apoi mintuirea sufletului.
Fiind o institutie ce activeaza pe teritoriul Romaniei, nu ar trebui sa se supuna acelorasi legi? Daca "biserica"ce azi se ocupa cu raspindirea locaselor de cult (sint mai multe biserici decit spitale), cu construirea asa zisei catedrale, cu turismul si comertul este stearsa din Codul Fiscal, nu cumva asta reprezinta discriminare fata de cei ce platesc taxe si impozite? Oare de unde au alesii nostri asemena scontari de preturi la o masa de prinz? Cred ca se mai face cheta si din "cutia milei"
Nu vreau sa intru in polemici, respect punctul de vedere al fiecaruia,..... nu este corect si nici moral.
Eu chiar mi-as dori sa fie mediatizate actiunile de caritate ale bisericii. Credinciosii ar avea mai multa incredere in BOR.
Asta o spun si prin prisma faptului ca eu am fost un "client" constant al bisericii avand in familie toate tipurile de evenimente posibile in care era implicata si biserica. Implicare care a fost binenteles remunerata.
... ci mai degraba o recomanda celor nevoiasi , slabi de gindire , persoanelor aflate in impas emotional si altora multi care nu gindesc si care sunt extrem de usor de manipulat in anumite directii . Privesti la televizor si te minunezi cita lume apare pe la aceste moaste ale sfintilor , cita lume amarita este si totusi stau in frig si ploaie crezind in ceva ce niciodata nu a fost probat , ci numai recomandat spre credinta pe baza unor chestiuni aflate din vechime si aprobate de nu se stie cine .