Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699984 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Cei care inainte de 89' "faceau rost" cum puteau de ce aveau nevoie sunt tot mai putini si mai batrani. Iar azi, majoritatea dintre cei care afac evaziune aveau cel mult 8-10 ani in 89' si nu au avut timp sa fie contaminati de "viata in comunism".
Cei care azi sint batrini, poate au fost plecati la munca in strainatate lasindu-si copiii in grija bunicilor. Si cum ce-i rau se lipeste de om foarte usor, s-a cultivat tupeismul si nesimtirea (vorbesc laa modul general).

De ce eram nevoiti (practic obligati) sa facem rost (carne, tigari si bautura de contrabanda si orice fel de alimente)? Pentru ca daca aveai nevoie de ceva, nu se putea rezolva decit prin a da spaga (portar, doctor, militian, avocat etc). Toti cereau cind se ajungea la mina lor asa ca erai obligat sa-ti rupi de la gura ta si a copiilor si sa le dai lor, celor  care azi inca ne mai conduc.
« Ultima Modificare: 20.Oct.2016, 05:44:29 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

Toti cereau cind se ajungea la mina lor asa ca erai obligat sa-ti rupi de la gura ta si a copiilor si sa le dai lor,
               Am colegi care s-au operat la coloana, la genunchi, sa vezi acolo ce-ti " rupi de la gura ta si a copiilor si sa le dai lor".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

Ce spuneti voi de "tavarasii" functionari la stat tine de coruptia generalizata din societatea noastra si ....iarasi... nu de putine ori de atitudinea noastra complice si plina de compromisuri. Evident ca sunt si cazuri de forta majora cand chiar nu ai incotro (exemplu in sanatate) si esti fortat sa "dai spaga" ptr ca nu ai de ales ( nu poti sa iti lasi copilul sa moara ptr ca nu este etic sa dai spaga). Eu ma refeream la cazurile, mult mai multe, in care ai de ales, si totusi..... nu o faci !
Ca sa parafrazez un alt coleg care spunea "cand ai 1400 lei salariu si facturi de achitat la curent, incalzire, etc, te bucuri cand poti face economie la 300 lei, si nu-ti mai pasa de perincipii", eu sunt convins ca un astfel de om nu-si permite sa dea bani pe o masina noua si se multumeste cu una sh de 2-3 k euroi. Eu personal cunosc destui care au preferat sa cumpere o masina sh cat mai ieftina tocmai ca sa-si permita apoi sa nu fie nevoiti sa faca compromisuri la principii sa sa incurajeze comertul la negru al unor "baieti destepti " !
Dar... in ziua de azi, intr-o societate asa de pervertita si divizata, cu saracia si bogatia polarizata la maxim, in lipsa unei calse mijlocii reale, este tot mai dificil intre a face distinctie intre ce e corect si ce nu !  :-O
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: Bar

Offline zongor

Eu personal cunosc destui care au preferat sa cumpere o masina sh cat mai ieftina tocmai ca sa-si permita apoi sa nu fie nevoiti sa faca compromisuri la principii sa sa incurajeze comertul la negru al unor "baieti destepti " !

Desigur, este un lucru cunoscut ca masinile sh ieftine se vand prin canale oficiale si sunt renumite pentru faptul ca respecta toate normele in vigoare (noxe, frane lumini, directie).
Si nu in ultimul rand, sunt convins ca toti Saint Just de pe acest forum au masini 100% street legal, nu depasesc niciodata viteza legala si respecta in totalitate codul rutier.

Offline Lerua07

Unde dai si unde crapa !  :-))
 zongor discutia era axata pe cu totul altceva !  #:-S
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Laurentiu

... eu sunt convins ca un astfel de om nu-si permite sa dea bani pe o masina noua si se multumeste cu una sh de 2-3 k euroi.
Mai sint si exceptii. Cind cumperi o masina SH, cumperi si bubele ei iar in scurt timp le vei afla pe fiecare in parte. Cind nu mai esti in stare din cauza sanatatii sa-ti repari singur masina si totusi ai nevoie de ea, faci un efort si-ti cumperi una noua. Iar daca dupa achizitie se mai adauga niste boli ce nu au fost trecute in planificare, atunci Dumnezeu cu mila. Daca la acest sacrificiu se mai adauga si o lista de medicamente, uite ca te mai abati de la principii si incerci sa economisesti cit se poate dar nici sa-ti bati joc de viata ta si a celorlalti ce-i ai sub aripa.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline zongor

Unde dai si unde crapa !  :-))
 zongor discutia era axata pe cu totul altceva !  #:-S
Am vrut doar sa subliniez faptul ca legea trebuie respectata in totalitate, nu doar acolo unde ne convine. Ti se pare ca a circula cu masini nesigure sau a depasi viteza legala este mai putin ilegal decat a lua spaga? Si sunt multe alte exemple de ilegalitati tolerate - si nu numai pe acest forum. Modificari ale suspensiilor. Cauciucuri neomologate. Becuri xenon sau speciale de offroad montate pe masini de strada. Folii. Chiptuning neomologat. Toate sunt ilegalitati. Astept cu interes momentul cand comunitatea il va pune la punct pe cel care declara nonsalant ca a mers cu 150km/h (sau mai mult) pe autostrada. De asemenea, pe primul care si-a inaltat masina si a dus masina la RAR pentru omologare. Sau, daca nu, sa ne arate platforma pe care suie Suzuki-ul modificat ca sa il duca in afara drumurilor publice, asa cum se procedeaza in toate tarile civilizate.

Offline aleksanders

sa nu confundam contraventia cu infractiunea...
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

Mai sint si exceptii. Cind cumperi o masina SH, cumperi si bubele ei iar in scurt timp le vei afla pe fiecare
             Nu stiu cati din ce care cumpara SH-uri constientizeaza realitatea pe care ai mentionat-o tu mai sus !
     N-am nimic impotriva masinilor SH, si eu am avut, dar una e sa ai o masina de 3-4ani si alta e sa ai o masina de 3-4keuro ! La cea din urma te astepti oricand sa ai o problema, iar cand o ai,  incepe sa caute piesa cea mai ieftina, facuta de o firma no name(ca daca se cere, se aduce), o piesa de 2lei pe care cat dai atata face. Iar daca e ciordita si o iei la juma' de pret, si mai bine.
     Acum toti ne acoperim cu lozinca "masina este o necesitate" ! Chiar daca imi pun in cap 5 899 de colegi de forum, imi amintesc cum era si cum ma descurcam cand nu aveam masina ! Sa admitem ca este o necesitate, dar la mine in bloc sunt cate 2-3 "necesitati" de familie ! Pai cum D-ne iarta-ma sa le intreti? Si daca le vinde pe toate 3 nu face nici de o Vitara Cool.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

a circula cu masini nesigure sau a depasi viteza legala este mai putin ilegal decat a lua spaga?
sa nu confundam contraventia cu infractiunea...
Dar contraventia poate duce la infractiune.
  • Suzuki SX4