Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699989 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Eu unul cred ca Beligan - ca artist - a inceput promitator si a avut ce transmite mai departe, totusi ultimii 30 ani n-a mai evoluat, ba chiar dimpotriva.

Ti-am multumit pt ultimul post pt ca asa cum iti ziceam sunt total de acord cu tine, dar intr-un post anterior ziceai de evolutia Domnului Beligan in ultimii 30 ani. Asta inseamna de la varsta de 65 de ani in sus. Eu as spune dupa 89 chiar dar ce anume asteptai? Orice om dupa o anumita varsta nu mai da randament. Asa cum zicea si enicky , sa-l lasam sa se odihneasca! Sa-i fie tarana usoara!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: enicky

Offline Laurentiu

Sa vedem ce a insemnat comunismul pt mine: lectii la lumina lumanarii / lampii cu carbid, si implicit ochii stricati; sculatul de la 4 ca sa m-asez la coada la lapte; pazit camionul cu marfa, sa iau cota lunara de zahar si ulei, mai tarziu si de paine; sculat la 3 in vacanta la tara sa mergem la oras sa stam la coada de la Piata Mare, poate prindem pui congelat; 12 zile consecutive cules bumbac la peste 30 grade, cu sacul legat la bracinari, aplecati si cu degetele sangerande; pregatit 2 saptamani la cercul de mate sa merg la nationala, si in a 15-a zi sa-mi comunice inspectorul judetean ca s-au recorectat lucrarile, si merge altcineva in locul meu (intamplator, fiul unui shtab de la judeteana de partid); bataile de la parterul blocului meu, unde oamenii se incaiereau pentru o punga cu doua capatani si 4 gheare; caratul buteliei in spinare si statul la coada ore intregi; cozo, cozi, nefarsite cozi la orice; ai grija, nu injura ca nu-i caldura, ca te-aude vecinu securist s.a.m.d. Cine spune ca era mai bine atunci, are o mare problema de inadecvare la realitate.
E greu de vazut si simtit realitatea (cu bune si rele) din pelinci prin gura altora.  :-t

„„Pe drumul cel de ţară..Desculţi şi dezbrăcaţi
Ne întreceam la fugă, Cu vântul eram fraţi.
Şi satul era viu, Şi nucii viguroşi,
Părinţi frumoşi aveam, Şi noi eram frumoşi.
Şi toamne cu ploi calde, Şi hore cu avânt,
Când mustul saltă-n spumă.. Ce chiote, ce cânt!
Bunei cu plete albe.. La vorbă pe la porţi…
- Să îi saluţi, copile, - Şi cinstea să le-o porţi!
Aşa îmi zicea mama, Aşa m-a învăţat.
Îmi amintesc povaţa.. Şi-acum când trec prin sat…
Păşesc pe ulicioară, Dar satul parcă nu-i,
Văd case peste case.. Ce par a nimănui.
Nici cânii nu mai latră, E linişte de tot.
Şi rar de vezi la poartă.. Bunică cu nepot.
Prin curţi – bătrâni în cârje, Împovăraţi de ani.
Prin case părăsite – Bătrâni rămaşi orfani.
Bătrâni cu suflet trist.. Şi ochi înlăcrimaţi,
Copii, nepoţi şi rude, Sunt toţi acum plecaţi…
Mă-apropii, bat la poartă, Se-aprinde o lumină,
Un licăr de speranţă, Şi amintiri vin roi:
- Deschideţi, mamă, tată! Eu m-am întors la voi!””
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline saureign

nu e nici o retorica: anume cand a tinut Basescu cu statul de drept? In 2012, cand shleahta USL-PC a inceput atacul pe linie, prima mutare fiind trecerea Monitorului Oficial din subordinea Parlamentului in cea a Guvernului, urmarind o dictatura parlamentara, ceea ce oarecum a ramas pana azi, chiar daca multe din neregulile savarsite acum 4 ani s-au mai reparat (cu DNA, cu interventii straine, cu auto-reglementare s.a.m.d.). Deci, intrebarea nu e retorica: fostul presedinte a fost un sustinator clar al statului de drept, intr-un moment delicat. Ce nereguli a savarsit, sa plateasca pentru ele, la fel ca toti nelegiutii - mare parte sunt prin Parlament, platiti de noi sa ne fure in liniste.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Leutz

Vad ca discutia o ia din nou in directia deja consacrata. Aceeasi de-a lungul zecilor de mii de postari de pe topicul asta.

Propun sa nu mai insistati. Nu asta e scopul forumului Suzuki.

Multumesc.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Lerua07

Cam asa este !  >:)
Mai bine am vorbi despre lucruri actuale care ne afecteaza si.... masinile !  ;)
De exemplu este de evitat drumul de la Oradea spre Deva pe E79. Pe o portiune de cca 100 km este in lucru si este PULBERE !!!  X-(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Cosmin09

Sau despre groapa de gunoi de langa Bucuresti care impute o parte din zona de NV a capitalei si localitatile din imprejurimi si pe care locuitorii din zona incearca, de vreo 3 ani, sa o inchida dar fara succes. Proprietarul acesteia este bine protejat de undeva de sus....
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
De exemplu este de evitat drumul de la Oradea spre Deva pe E79. Pe o portiune de cca 100 km este in lucru si este PULBERE !!!  X-(

007, avem deja un topic dedicat drumurilor din scumpa noastră Patrie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Lerua07

Sorry ! Mea culpa.... am vrut doar sa-i fac pe colegii nostri sa nu-si mai risipeasca energia in discutii sterile despre politrucii nostri de cacao  :-t , fosti sau actuali, ptr ca tot nu vom scapa de ei atata timp cat.... pulimea ii voteaza !  :(   X-(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline BXXENL

Sper sa-i fie de folos celui care mi-a luat bandoul de la aripa si ornamentul de la proiector de pe masina azi-noapte... :popa:

• SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

Românii mei !

Cât aţi crescut copiii mei,. Cât mi-aţi îmbătrânit, părinţi
Amar şi chin am îndurat, am plâns destul şi-am strâns din dinţi
Mi-am luat maşină, am şi-o casă, cu sănătatea bine nu-s
Mi s-a brăzdat chipul şi fruntea, cu fiecare ban în plus.

Când am plecat, săraci eram şi-am vrut un viitor mai bun
Să vă ofer şi nu m-am plâns, că mi-a fost greu…nici cât , nici cum
Cu poza voastră-n mâna stângă şi-un talisman în mâna dreaptă
Am tras din greu şi m-am gândit, că cineva acas m-aşteaptă.

Mai e puţin. Mă-ntorc la voi şi nu mai plec , rămân acasă
Cu nerăbdare de copil, aştept să stăm cu toţi la masă
Poate am devenit străini, dar voi recupera treptat
Tot ce-am pierdut atâţia ani de când de-acasă am plecat.

Un sfat vă dau, la toţi de-acasă: Ispită e străinătatea
Ca mărul interzis te-mbie…plăteşti în timp cu sănătatea
Ca şi un cămătar cu pată, aşa de pricepută pare
Îţi dă c-o mână-ţi ia cu zece. Rămâneţi oameni buni, în ţară.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!