0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Eu unul cred ca Beligan - ca artist - a inceput promitator si a avut ce transmite mai departe, totusi ultimii 30 ani n-a mai evoluat, ba chiar dimpotriva.
Sa vedem ce a insemnat comunismul pt mine: lectii la lumina lumanarii / lampii cu carbid, si implicit ochii stricati; sculatul de la 4 ca sa m-asez la coada la lapte; pazit camionul cu marfa, sa iau cota lunara de zahar si ulei, mai tarziu si de paine; sculat la 3 in vacanta la tara sa mergem la oras sa stam la coada de la Piata Mare, poate prindem pui congelat; 12 zile consecutive cules bumbac la peste 30 grade, cu sacul legat la bracinari, aplecati si cu degetele sangerande; pregatit 2 saptamani la cercul de mate sa merg la nationala, si in a 15-a zi sa-mi comunice inspectorul judetean ca s-au recorectat lucrarile, si merge altcineva in locul meu (intamplator, fiul unui shtab de la judeteana de partid); bataile de la parterul blocului meu, unde oamenii se incaiereau pentru o punga cu doua capatani si 4 gheare; caratul buteliei in spinare si statul la coada ore intregi; cozo, cozi, nefarsite cozi la orice; ai grija, nu injura ca nu-i caldura, ca te-aude vecinu securist s.a.m.d. Cine spune ca era mai bine atunci, are o mare problema de inadecvare la realitate.
De exemplu este de evitat drumul de la Oradea spre Deva pe E79. Pe o portiune de cca 100 km este in lucru si este PULBERE !!!