0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Fara nici o suparare atit timp cit se pastreaza discutia in limita bunului simt. Cred ca un singur numar (5 milioane - un sfert de tara) de romani plecati la munca in strainatate, spune multe. Citi dintre acestia au plecat de bine si citi au plecat de rau, te las pe tine sa tragi concluzia. Am mai spus-o si o repet: discutia o port la modul general si nu la "cunoscuti". Ar fi interesant totusi un raspuns de la userii forumului plecati daca si cind au de gind sa se reintoarca in tara. http://oliverbenson.com/un-sfert-din-romania-emigrat-chiar-si-congo-guyana-vietnam-sau-botswana/#_
Am lecturat postarile voastre, si nu stiu daca v-ati dat seama, dar, intr-o mare masura, aveti amandoi dreptate !! Imi dau seama ca sunteti de varste diferite, cu o diferenta destul de mare intre voi, unul are amintiri inca vii din epoca comunista, celalalt explica facilitatile sistemului actual. Eu n-as fi asa de dur cu @Laurentiu (era sa scriu dom' profesor ), pt. ca nu cred ca are "o doza mare de inadaptabilitate", mai degraba are o frustrare ca ceea ce ne-am dorit noi sa obtinem 1989 nu s-a realizat, decat intr-o mica masura, asteptarile noastre fiind inselate de toate guvernele formate din ex-comunisti si ex-ofiteri de securitate, care au avut o singura preocupare : inavutirea personala obtinuta prin "privatizari", "vanzari" si multe alte tipuri de "tunuri" si "tepe" trase chiar la "locul de munca", adica Statului Roman. Personal cred ca sunt apropiat de varsta(doar) de @Laurentiu intru-cat cunosc f.bine ce spune el. Eu am fost si angajat(pana in '89) si angajator (dupa), acum sunt in "sistem", si facand comparatie intre perioadele istorice prin care am trecut pot spune ca tinerilor le este muuult mai greu acum, pe de-o parte, iar pe de alta parte, foarte multe "lucruri" bune, sanatoase pe vremea comunistilor au fost pur si simplu distruse. Asa ca discutia poate continua......
...... Posibilitatea ca aceste lucruri sa nu se intample, ar fi fost un start corect - cu respectarea Proclamatiei de la Timisoara - in 1990; sincer sa fiu, posibil ca numai o mana forte pentru cativa ani de zile ne-ar fi dezbarat - ca natie - de proastele obiceiuri invatate in comunism...
Eu nu vad legatura intre inainte si dupa 89 in citatul de mai sus.
Iar votul inainte de 89 nu avea nici un sens.
Jur ca-n Cuba as merge!