Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699940 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline saureign

asta cu ultimii 10 ani stricati de Basescu e o gluma, nu? Ultimii 26 ani au fost stricati de Iliescu, Roman, Nastase, Constantinescu, Vadim, Funar, Voiculescu, Basescu, Ponta si ciracii lor. Macar Basescu a dat drumul la justitie - e adevarat, obligat/fortat de partenerii nostri din vest, justitie care-l va ajunge si pe el. Dar ce folos, intr-un final tot avem nevoie de un start curat. Adica, politica facuta cu alti oameni, si alte partide.
Si nu e adevarata sintagma "asta cere publicul". Mass media are (si) functia de educare. Trebuie mai mult discernamant in alegerea si tratarea subiectelor, nu plagiat / compilat sau publicat zvonuri, propaganda si manipulari.
« Ultima Modificare: 29.Mar.2016, 08:19:31 p.m. de saureign »
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015
 

Offline hugbear

De acord cu tine, cu excepția ultimului paragraf. Mass-media nu e decât un canal (comercial!) prin care se transmite informație de la o sursă către public. Dacă publicul preferă fast-food în loc de cuisine, atunci asta le dai! Faptul că fast-food-ul îți asigură un profit mai bun decât bucătăria fină și că folosești tehnici de marketing ca să-l promovezi e una, însă faptul că tehnicile alea chiar au efect și papagalul de consumator e suficient de imbecil ca să pună botu' la prosteala ta, e cu totul altceva.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline saureign

din pacate, n-o zic eu, o zic teoreticienii - vezi aici un referat pe tema celor 5 functii ale mass media:
https://alexandramocan.wordpress.com/2011/01/14/functiile-socio-culturale-ale-mass-mediei/
Din nefericire, functia de divertisment prevaleaza in zilele noastre, mai ales in societatile create si dezvoltate fara repere sociale, culturale si istorice clare, cum este si cazul Romaniei.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015
 

Offline shpeedy

Daca tot invoci starea de bine in care s-a aflat ("epoca basesecu") si in care se afla acum tara, te-as intreba: de ce pleaca tot mai multi si nu se reintorc romanii din pribegie? De ce nu vin sa investeasca, sa munceasca, sa traiasca si sa-si plateasca AICI birurile catre stat? Ori le convine sa fie SCLAVI pe alte meleaguri? De ce au iesit ciobanii si fermierii in strada? Probabil de prea mult bine. De ce se incearca sa se distruga TOT ce ar merge bine?

Raspunsul e unul singur: E mult mai rau ca inainte (de "revolutie"). Am fost vinduti (tocmai ce spunea "artileria grea"). Sintem ca un hoit de care trage fiecare pradator in functie de marime si agresivitate iar daca nu vezi ce se intimpla in tara, da-mi voie sa-ti spun ca esti intr-adevar orb. Bucurestiul nu e ROMANIA. Romanii, din '90 incoace au dorit s-o duca mai bine dar a fost din ce in ce mai rau. De aici incepe sa apara nostalgia si parerea de rau dupa vremurile trecute. Eram STAPINI si nu SCAVI la noi acasa.

Cu tot respectul pe care ti-l port pentru expertiza tehnica de care dai dovada in aceasta comunitate, nu stiu care dintre noi e mai orb...

Cateva remarci la cele declarate de tine:
- ultima oara cand am citit ceva pe aceasta tema, retinusem ca in Dec-1989 au fost ceva evenimente care au dus la schimbarea regimului "de trista amintire", nu in Dec-2004; sa inteleg ca perioada respectiva de 15 ani a fost o perioada de inflorire din perspectiva-ti?!  :-/ Oare daca in 1990, marea majoritate a romanilor deschideau ochii (asa cum o facusera o  mana de oameni la Timisoara sau in Piata Universitatii), am mai fi avut epoca Basescu cu care te tot razboiesti tu - inclin sa cred ca nu; vezi ca totul se reduce la alegeri facute in viata.
- referitor la sclavii ce muncesc pe alte meleaguri, as zice ca e o chestie de perceptie (cum se vad respectivii si cum ii vad ceilalti); dintre cunoscutii plecati p'afara, recunosc ca nu am pe vreunii care sa se considere sclavi p'acolo pe unde au ajuns - unii au plecat pentru un sistem mai functional, altii au plecat pentru oportunitati.
- in ceea ce priveste calitatea de STAPANI inainte de 1989, singurii stapani erau cei putini din Aparat (=Nomenclatura); inclin sa cred ca nu la acest gen de 'stapani'  te refereai atunci cand spui ca 'eram stapani' (altfel, mea culpa si-ti inteleg patosul cu care iti aperi viziunea), ci mai degraba la faptul ca tot ce aveam era in proprietatea noastra, a tuturor (si a nimanui, in consecinta) - personal nu ma incalzeste cu nimic sa stiu in proprietatea cui este ceva, daca nu ma pot bucura cu nimic (direct sau indirect) de pe urma respectivelor bunuri .
- referitor la "am fost vanduti", iarasi consider ca e chestie de perceptie - strainii care au facut achizitii in Ro, n-ar fi avut ce cumpara daca nu se gasea cineva care sa vanda; cine, cu girul cui si in ce conditii s-au facut respectivele vanzari - astea ar trebui sa fie intrebarile de pus.

Ca o concluzie: fara suparare (sper), iti spun ca ai o doza mare de inadaptabilitate in ceea ce priveste vremurile post-decembriste (1989) - de aici si ruptura. Nu stiu daca ai lucrat/avut de-a face cu un mediu de lucru privat si/sau strain - nu toti strainii sunt rai, asa cum nu toti romanii sunt buni. Ca o persoana care a lucrat in mediul privat de aproape 20 ani, iti pot spune ca exista si straini buni, si straini rai, la fel de bine cum pot exista si romani buni, si romani rai. Important mi se pare sa faci diferenta intre unii si altii, sa nu aplici - pe cat posibil - stereo-tipuri si sa iei de la fiecare ceea e bun/corect pentru tine ca individ.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline Laurentiu

fara suparare (sper), iti spun ca ai o doza mare de inadaptabilitate in ceea ce priveste vremurile post-decembriste (1989) - de aici si ruptura. [...] Important mi se pare sa faci diferenta intre unii si altii, sa nu aplici - pe cat posibil - stereo-tipuri si sa iei de la fiecare ceea e bun/corect pentru tine ca individ.
Fara nici o suparare atit timp cit se pastreaza discutia in limita bunului simt.  Cred ca un singur numar (5 milioane - un sfert de tara) de romani plecati la munca in strainatate, spune multe. Citi dintre acestia au plecat de bine si citi au plecat de rau, te las pe tine sa tragi concluzia. Am mai spus-o si o repet: discutia o port la modul general si nu la "cunoscuti". Ar fi interesant totusi un raspuns de la userii forumului plecati daca si cind au de gind sa se reintoarca in tara.

 http://oliverbenson.com/un-sfert-din-romania-emigrat-chiar-si-congo-guyana-vietnam-sau-botswana/#_

P.S. <<"Președintele Klaus Iohannis spune că a constatat cu regret că puțini români din străinătate au planuri de întoarcere în țară, însă consideră că diaspora românească poate fi o oportunitate, motiv pentru care a propus un parteneriat pentru transformarea României într-un stat prosper și puternic. Banii trimiși anual acasă, potrivit președintelui, fac din românii de peste hotare un „adevărat investitor și generează o parte importantă din creșterea economică”.>>

http://ziuastirilor.com/klaus-iohannisdeclaratii-surprinzatoare-despre-romanii-din-strainatate/
« Ultima Modificare: 30.Mar.2016, 04:24:06 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14537
  • Thanked: 3483 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
@Laurentiu, iarasi fara suparare: daca la 30 ani te lasa nea' Nicu sa pleci (nu sa fugi) in Germania si sa lucrezi acolo pe 1000 marci pe luna, cu posibilitatea sa trimiti bani in tara familiei (sau eventual sa-i iei si pe ei acolo), mai ramaneai aici sa construiesti S.S.M.D. pe echivalentul a 150 marci?
« Ultima Modificare: 30.Mar.2016, 04:44:20 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline Laurentiu

Ia trage-un ochi pe lista asta. Ce parere ai despre omul de pozitia a 2-a?
Carol I a fost el strain insa a fost un om cu picioarele pe pamint. A dorit sa faca ceva pt tara care la "adoptat" ca si conducator. Nu s-a gindit numai la buzunarul propriu si sa fure cit se poate.

"Carol I a obținut independența țării, datorită căreia i-a și crescut imens prestigiul, a redresat economia, a dotat România cu o serie de instituții specifice statului modern și a pus bazele unei dinastii. A construit în munții Carpați castelul Peleș, care a rămas și acum una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale țării. După războiul ruso-turc (1877-1878), România a câștigat Dobrogea (dar a pierdut sudul Basarabiei)[3], iar Carol a dispus ridicarea podului peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă, care să lege noua provincie de restul țării."

Lipsa paturii mijlocii, in orice societate duce la miscari de mase, nemultumiri si saracie in rindul maselor largi ale populatiei. O mina de oameni acapareaza intregile bogatii iar restul populatiei e lasata la voia intimplarii. Acelasi lucru se intimpla si azi ca si atunci:

"După suirea pe tron a lui Carol I, situația țărănimii române începe să se degradeze serios[5], pe măsură ce moșierimea, pentru a face față competiției pe piețele externe, ridică continuu nivelul de exploatare al țărănimii.[6] Sistemul injust pentru covârșitoarea majoritate a populației României din acea perioadă era în plus aproape o excepție în regiune[7][8][9], fapt care totuși nu l-a stimulat pe suveran să inițieze un program de reformă agrară, situație care a condus la repetate[10] explozii sociale în mediul rural la finele secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Rezultatul a fost că principalul sector al economiei românești în epocă, în care era antrenată majoritatea covârșitoare a populației, a rămas într-o stare primitivă."

Fiecare a fost bun in felul lui pina la "revolutie" ('89). Dupa '90, in ROMANIA si-a facut aparitia JAFUL si propria prosperitate. Nimeni nu a mai fost interesat sa faca ceva pt tara asta. La conducere au aparut adevaratele hiene.

@Laurentiu [...] daca la 30 ani te lasa nea' Nicu sa pleci (nu sa fugi) in Germania si sa lucrezi acolo pe 1000 marci pe luna...
La 30 de ani aveam deja o casa (cu chirie), o familie, aveam un copil, aveam salarii decente (nu ma plingeam ca dupa plata hangaralelor sa nu mai am ce pune in fata copilului), aveam un serviciu sigur (in afara faptului daca as fi facut vreo prostie), aveam o masina (la mina a doua ce-i drept) cu care sa-mi fac treaba, nu-mi era teama sa merg noaptea pe strada, salariile si pensiile erau esalonate si calculate corect in functie de studii, functii, ani vechime, prin sindicat te-ai fi putut intretine dpdv medical in statiuni timp de 18 zile etc, etc, etc. Azi ce mai ai din toate astea? N I M I C.

De ce as fi plecat in afara faptului de a face o excursie?
« Ultima Modificare: 30.Mar.2016, 05:09:55 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 
The following users thanked this post: gabineg, miaunica

Offline Laurentiu

@Laurentiu [...] daca la 30 ani te lasa nea' Nicu sa pleci (nu sa fugi) in Germania si sa lucrezi acolo pe 1000 marci pe luna...
Aici a mai fost un mesaj isa a disparut. Raspunsul meu e la mesajul de mai sus.
« Ultima Modificare: 30.Mar.2016, 05:11:17 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 
The following users thanked this post: gabineg

Offline rexkrokiDAU

Se pare ca nu toata lumea era la fel de harnica pe acele vremuri.

„N-a murit nimeni de foame pe vremea lui Ceauşescu, toţi se văitau dar dacă îi căutai aveau frigiderele pline. Acum magazinele sunt pline, iar frigiderele oamenilor goale”, ne-a spus doamna Aneta Petcu, o severineancă în vârstă de 65 de ani, pentru care comunismul a însemnat un loc de muncă bine plătit, concedii în staţiuni şi un apartament într-un cartier muncitoresc. „Fată, tot fără minte ai rămas. Cum poţi să spui că trăiam bine pe vremea împuşcatului? Ai uitat cozile interminabile la care stăteam pentru o bară de salam sau de parizer cu soia?”, s-a răstit soţul acesteia, un domn pensionar, care a lucrat toată viaţa în armată.


Sursa:  Amintiri din comunism. Cozile interminabile, pâinea pe cartelă şi frigul din apartamentele severinenilor

Apropo de bunastare, ce denumire avea in popor acceleratul Iasi - Timisoara in acele vremuri?   ;)




Offline Laurentiu

Citat din: rexkrokiDAU link=topic=1096.msg188318#msg188318ar pt a cumpara ceva natural date=1459348857
Ai uitat cozile interminabile la care stăteam pentru o bară de salam sau de parizer cu soia?”, s-a răstit soţul acesteia, un domn pensionar, care a lucrat toată viaţa în armată.

...ce denumire avea in popor acceleratul Iasi - Timisoara in acele vremuri?   ;)
Cei din armata nu prea au cunoscut cozile in vremurile alea. Transport (la si de la serviciu) mincare si imbracaminte aveau de la stat. Ca pensionar, o fi stat la coada da' pt ceva natural si nu pt otravuri aduse din china, turcia si de pe alte coclauri. Citi dintre tineri vor mai apuca pensia?

Ai mers vreodata cu acel tren (acc. Iasi - Timisoara)? Eu am mers de multe ori spre Oradea (baile Felix) si a fost chiar bine (atit vara cit si iarna).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!