Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 667321 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Eram STAPINI si nu SCAVI la noi acasa.

Poata ai fost tu, @Laurentiu. Eu niciodata nu m-am simtit stapan in acea epoca trista si inghetata.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 
The following users thanked this post: shpeedy, mpamfil, IoanCC

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Eu niciodata nu m-am simtit stapan in acea epoca trista si inghetata.

În regulă, încercăm să facem abstracţie de vremurile trecute. Interesant este dacă acum te simţi stăpân în ţara ta.

Ciudat este că percepţia străinilor care vin prima dată în România este că străzile sunt pline de oameni trişti şi îngânduraţi.
În copilăria mea, adulţii erau mult mai calzi, mai deschişi şi mai bine dispuşi decât adulţii printre care fac slalom zi de zi în mileniul 3.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 
The following users thanked this post: Laurentiu

Offline saureign

pentru ca startul a fost gresit in decembrie 1989. Atunci trebuia facuta curatenia - fara securisti si politruci comunisti in viata publica. Dar vechii comunisti au ramas la putere, sub diverse forme: PSD, PNL, PDL, PRM, UNPR s.a., cu "capitalistii" lor de cumetrie: Ilie Alexandru, DI Popescu, SOV, Patriciu, Carabulea, Urdareanu, Nicolae si altii ca ei.
Nu se poate face/construi nimic bun fara un start curat. Dar, ce ne facem, de fiecare data cand putem alege, tot prost alegem.
  • Swift 2019 allgrip
 
The following users thanked this post: sxtelu, Laurentiu

Offline saureign

« Ultima Modificare: 29.Mar.2016, 03:29:35 p.m. de saureign »
  • Swift 2019 allgrip
 
The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline rexkrokiDAU

merci pentru link...  trista dar adevarata concluzie...    Jurnalismul a murit, trăiască „showbiz“-ul!   :( 

Azi putem vorbi în România despre o presă de istericale, care nu mai răspunde în niciun fel principiilor elementare ale deontologiei jurnalistice. În locul ştirilor echilibrate, bazate pe date şi fapte, sau elaborarea conţinuturilor prin documentare temeinică s-a generalizat editorializarea prin sudalmă. Nimeni nu se mai oboseşte să caute şi celalaltă opinie, nimeni nu se deranjează cu nişte tehnici învechite, care susţin importanţa regulii: audiatur et altera pars. „Panseurile lui Gâgă” au luat locul opiniilor raţionale şi bine documentate; atacurile la persoană ţin locul verificării surselor şi a credibilităţii acestora; înjurătura şi primitivismul limbajului substituie expresivitatea verbală şi lexicul corect şi îngrijit; păruiala în direct a luat locul dezbaterilor de idei.
Tot mai mulţi confundă jurnalismul de dezvăluire şi investigaţie cu delaţiunea publică şi chiar injuria şi calomnia în forma cea mai primitivă. Cuplaţi cu interesele politice şi economice ale patronilor din umbră, pseudo-ziariştii s-au transformat în promoteri de interese meschine şi nu reprezentanţi ai intereselor audienţei. Alţii sunt pur şi simplu semănători de panică şi culegători de furtuni din borcane cu apă chioară. Tot felul de creaturi patetice ne prezintă cu ochii bulbucaţi de angoasă prefăcută tot felul de scenarii apocaliptice. Hrănindu-ne cu frică şi cu prostie crasă, aceşti huhurezi ai catastrofelor ne sperie ba că vin imigranţii peste noi, când aceştia ne ocolesc; ba ne ameninţă cu războiul, când de fapt suntem mai protejaţi ca oricând sub scutul NATO; ba ne prezintă scenarii abracadabrante despre cine ştie ce conspiraţii, când noi ducem vieţi banale şi plictisitoare în faţa ecranelor de televizor sau urmărind pseudorealitatea din reţelele sociale.
Acolo, la televizor, e un circ continuu. Prezentatoare de televiziune autoproclamate „moderatoare” zbiară mai tare decât interlocutorii. Lătratul şi guiţatul au luat locul ideilor şi principiilor. Aşa-zişi realizatori de televiziune îşi dau afară de pe platou invitaţii, pentru că nu le place ce spun aceştia. A devenit evident că echilibrul opiniilor este doar o frază sforăitoare, deoarece la noi emisiunile „de dezbatere” sunt simple congregaţii ale propagandiştilor care deversează o mâncare deja digerată.
Uneori totul frizează suprarealismul şi absurdul de proastă calitate, pentru că unele media sunt specializate în titluri incendiare goale de conţinut şi, de preferinţă, scrise cu greşeli de ortografie (uneori chiar în titluri). Limbajul lor conţine doar cuvinte precum „catastrofă”, „cutremurător”, „senzaţional” sau expresii stupide precum „n-o să-ţi vină să crezi”. De cele mai multe ori aceste „ştiri pleznite” (date drept breaking news) sunt platitudini fără margini – din categoria un asteroid se apropie de Pământ. Urmează Apocalipsa?! Apoi aflăm cu stupoare că asteroidul nici nu a ieşit din centura Kuiper şi că nici nu era un asteroid, ba mai mult, că este un obiect cosmic care va ajunge în apropierea Terrei peste 100 de ani.
Însă cel mai întristător este spectacolul dezolant al transformării studiourilor şi redacţiilor de ştiri în bâlciuri ale deşertăciunii, unde minciuna gogonată traficată drept adevăr jurnalistic. Pentru că în România poţi să cumperi un ziarist cu câteva sute de euro - mai ieftin chiar şi decât o damă de companie – au ajuns oameni de presă nişte lupi deghizaţi în blană de oaie. Ziariştii au devenit „oamenii cuiva”, fac jocurile unor servicii sau prestează pentru diverşi moguli. Ei nu mai fac un serviciu public, deci şi-au pierdut dreptul de a se numi jurnalişti. Ei sunt „jurnaliştii la bucată”, folosiţi ca măciuci şi cozi de topor ale unor scopuri abjecte.
O altă categorie sunt jurnaliştii-procurori. Cei care înţeleg jurnalismul de investigaţie ca pe o slujbă secundară, asimilabilă celei de acuzatori publici. Ca nişte asesori stalinişti, fără pregătire juridică, dar cu mult aplomb moralist-cetăţenesc, diverşii încruntaţi ai televizoarelor enunţă condamnări în toate domeniile. Ei ştiu cine sunt vinovaţii din sănătate, dau verdicte în educaţie şi fac ordine în literatură şi cultură. Cei mai siniştri sunt pseudo-reporterii care urmăresc, aidoma unor haite de şacali, concetăţenii condamnaţi şi strigă după aceştia: „De ce aţi furat, domnule X?! Nu vă e ruşine, domnule Y?!”. De parcă încătuşatul ar putea dialoga cu un fals ziarist care este, de fapt, o portavoce, o tobă goală. O astfel de actorie de proastă calitate vedem şi în alte contexte, unde jurnalişti „sub acoperire” se prefac că fac o meserie onestă, dar urmăresc avantaje pecuniare.



Offline hugbear

Jurnalismul e o vocație, mass-media e un business. Ca să parafrazez o vorbă mai veche: nu-i vina celor care vând, e vina celor care cumpără. Lipsa de educație (absolut necesară pentru a face o alegere competentă și informată) nu e circumstanță atenuantă ci agravantă, pentru că toată lumea are un cap pe umeri - dar unii refuză cu obstinație să-l folosească și preferă să înghită „mâncarea predigerată” și râncedă care „se dă pe sticlă”.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline Laurentiu

pentru ca startul a fost gresit in decembrie 1989.
Startul a fost gresit dar se putea corecta pe parcurs daca nu se implementa timp de 10 ani (si inca mai doreste) sistemul totalitar "basescu". S-a bagat uritenia pamintului si a distrus tot.

...@Laurentiu. Eu niciodata nu m-am simtit stapan ...
In schimb acum te poti simti. Pur si simplu "eu"-l asta il vad ca pe un egoism notoriu. E fain ca ACUM te simti stapin si bine cind ai TOATE otravurile frumos ambalate si colorate, cind iti bucurii copiii si nepotii cu tot felul de chimicale vindute de la coltul strazii si pina in marile magazine, ca te bucuri la vederea camioanelor ce-ti cara lemnul si bogatiile din tara iar muntii iti devin golasi pe zi ce trece si multe altele de acest gen.Iti pare normal ca tara asta sa fie condusa (propriu si figurat) de niste straini (Johannis, Ciolosh, Hellving).

Vei deveni STAPIN (eu o vad doar ca pe o iluzie) pe o GOLICIUNE (poate nici chiar pe asta). Asadar, bucura-te in continuare!

P.S. Un articol interesant :)

<<"Etimologia pentru cuvantul… “cioloș”>> http://infobrasov.net/etimologia-pentru-cuvantul-ciolos/
« Ultima Modificare: 29.Mar.2016, 07:26:15 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Scuza-ma, dar nu am zis nimic despre cum ma simt acum. Este doar parerea ta, care nu se bazeaza pe cunosterea realitatii, ci pe niste supozitii nefondate.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline Laurentiu

nu am zis nimic despre cum ma simt acum.
Este adevarat insa lasi sa se inteleaga asta.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Nu te lua dupa aparente. Ele te pot insela, ca si presa la care se facea referire in postarile anterioare. Am scris de mai multe ori pe-aici ca situatia este cu mult mai complexa si este resimtita diferit de fiecare individ in parte iar recurgerea la remarci xenofobe sau lozinci patriotarde este neconstructiva pentru unii oameni dar e o mana cereasca pentru ceilalti.
Ia trage-un ochi pe lista asta. Ce parere ai despre omul de pozitia a 2-a?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 
The following users thanked this post: mpamfil