Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699963 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
sxtelu: daca nu exista trustul Intact, trebuia construit?

Probabil nu ai citit tot textul, nu pot presupune că ai citit şi nu ai înţeles.
Trist.

Încercăm altfel: dă-mi un exemplu de post TV / publicaţie neaservită politic. Ori care nu a practicat
manipulari impanate cu semiadevaruri si fara linsaje mediatice? =cred că e cea mai simplă definiţie a reclamelor TV  :D

De ce să aplicăm dubla măsură ?
De ce nu putem accepta un punct de vedere diferit şi libertatea de a-l exprima ?
Cine sau ce te obligă să priveşti /asculţi / citeşti ceva ce consideri că nu-ţi face bine ?
Eu am renunţat la abonamentul la cablu TV de vreun an şi jumătate deoarece pe cele 2 canale care mă interesau s-au înmulţit acele filmuleţe cu recuperatori (aceştia comiţând ilegalităţi în cascadă dar ei au voie, sunt băieţii buni) şi cu licitaţii de containere. Dar nu am cerut să fie închise respectivele televiziuni ori să fie băgaţi la beci angajaţii. E atât de simplu ...

« Ultima Modificare: 24.Feb.2016, 11:00:48 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline saureign

Nu sunt fan Basescu, dar inteleg de ce i-au sarit toti conservatorii (cei interesati de perpetuarea starii de fapt) in cap: pentru ca a dat liber la justitie - pericol maxim pentru toti furaciosii, indiferent din ce tabara provin.
Se confunda libertatea de exprimare cu libertatea de varsa laturi. Asta vine din neducerea la capat a revolutiei de la 1989, pentru ca acolo a fost si o revolutie, dincolo de lovitura de stat orchestrata de URSS-ul in descompunere. Romanii nu mai au repere morale: nu mai pricep ce e rau si ce ebine. Lucrul lasat neterminat - adica lustratie + aplicarea art. 8 al proclamatiei de la Timisoara - a dus la perpetuarea aceleliasi stari de fapt. Libertatea a fost prost inteleasa; facem orice, ca e liber. Nu, nu facem orice, facem tot ce se poate cu toata responsabilitatea: libertatea ta se termina acolo unde incepi sa atentezi la libertatea mea. De aceea, a fost usor pentru securisti si esaloanele 2-3 PCR sa conserve puterea pana in zilele noastre, mai ales sub forma FSN/PDSR/PSD si aliatii lor: lumea era obisnuita cu descurcareala de pe vremea epocii de aur, lasa ca merge si asa. De aceea arata tara cum arata, fiecare isi urmareste interesele sale integrat in haita. Nimic pentru comunitate si dezvoltarea societatii, ci pentru noi si ai nostri.
Cat despre "numeste instantele media alea libere", va las placerea de a explora, in loc de a folosi tertipul gen Intact, mura-n gura, sau "nu mai ganditi voi, ca va dam noi gata mestecat, ce vrem sa va dam, si in ce directie vrem sa va indreptati". Aveti libertatea de a cauta si altceva, nu doar un singur punct de vedere.
Mai zic o data, si ultima: nu confundati libertatea de exprimare cu libertatea de a face orice, inclusiv de a face rau constient.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Laurentiu

...Basescu ... a dat liber la justitie ...
Se confunda libertatea de exprimare cu libertatea de varsa laturi.
...nu confundati libertatea de exprimare cu libertatea de a face orice....
  :-j  =))

Minciuna e mina in mina cu hotia. Presedintele "ales" insa demis de 7,4 milioane de alegatori; cel care-si da demisia dupa 5 minute si cel care nu doreste sa cistige la "masa verde". Sint doar vorbe rostite de un parvenit, de un escroc ce nu a dorit niciodata binele acestei natii. Daca negi (negati) si ceea ce ciripeste pasarea cu limba ei, da-mi voie sa-ti spun si eu: "Continuati-va delirul."

« Ultima Modificare: 25.Feb.2016, 10:07:29 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: sanduraveica, enicky

Offline saureign

consider cheia intelegerii realitatii ca fiind trecerea de punctual, catre contextual. A ne limita la un eveniment / persoana nu face decat sa nu mai vedem ansamblul. Exista o vorba: nu vezi padurea de copaci. Si eu as putea sa gasesc 'jde filme/texte despre situatii/persoane anume care se contrazic, si ce daca. Ceea ce conteaza este viziunea de ansamblul, principiile in actiune. Cine nu vede asta (si se limiteaza la un singur punct de vedere) continua in delir. Si cu asta, basta.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline edy70

"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline Laurentiu

... Băsescu este vinovat, se știe !
<< Ministrul Muncii, Claudia Costea a făcut o declarație [...] “În Romania, în zonele defavorizate există o apetență scăzută pentru muncă”, susține doamna." [...]Ce vrea să spună doamna Ministru? [...] ceea ce a spus Traian Băsescu atunci când și-a justificat măsurile anti-sociale – că săracii sunt  săraci pentru că nu vor să muncească. [...] săracii trebuie [...] să pună mâna să muncească.

Replica cea mai bună [...] i-a fost deja dată. “Răspunsul nu este că acești oameni vor să rămână săraci,  ci că guvernul nu vrea sa joace rolul care ii revine pentru a-i scoate din sărăcie . (…) Mi s-a spus de multe ori că sărăcia este o alegere. Este, într-adevăr, dar alegerea este făcută prea adesea la nivel de politici guvernamentale”, a afirmat raportorul  ONU pentru România, Philip Alston, în noiembrie 2015, luna în care doamna Costea prelua fotoliul de Ministru al Muncii. Lipsa de apetență a guvernelor României de a eradica sărăcia este elefantul din cameră, pe care cei responsabili se prefac că nu îl văd, căutând țapi ispășitori în figura săracului și vorbind despre lipsa de apetență pentru muncă a celor care sunt, de fapt, victimele nepăsării lor. >>
http://www.contributors.ro/administratie/despre-apeten%C8%9Ba-scazuta-pentru-munca-a-saracilor-%E2%80%93-pe-marginea-unei-declara%C8%9Bii-a-doamnei-ministru-claudia-costea/

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
@Laurențiu,  sărăcia nu are culoare politica și este o maladie la nivel global. Unii duntre săraci nu știu,  nu pot sau nu vor sa se imbogateasca. Alții găsesc soluția și devin milionari. Este principiul evoluției speciilor, cei mai adaptați evoluează. Evident ca guvernele (de la extrema dreapta pana la extrema stanga) au responsabilitatea îmbunătățirii condițiilor de trai. Cum la noi în tara au fost multiple schimbări la guvernare, vina le revine tuturor. Eu de exemplu,  am trăit cel mai rău pe vremea guvernarii Iliescu-Vacaroiu-Nastase,  când aveam salariul de 60 $ pe luna iar inflația era de 300 %. Eram sărac și incult în ale economiei de piață și încă nu mi-am revenit (prost sa fii, dar sa-ți revii).  Prietenul tău,  domnul Voiculescu,  un om deștept și abil, atunci a făcut avere. Cum o fi procedat? Tu știi?
Domnul Președinte m-a sunat și mi-a zis ca e încântat de reclama făcută pe forum. Totodată ma roaga sa-i dau drumul la OUȚE  ca sa meargă pe la televiziuni. Cum am o înțelegere cu tine, nu pot face asta pana nu-mi zici cate oua are domnul de la Cornu. Sau ce avere are.
M-am saturat de câte chelii am văzut pe topicul ăsta.  Pune si tu o poza de pe brevetul de marinar sau diploma de absolvire. Vorba brigăzii artistice din facultate: ăsta este adevărul,  nu la toți ne cade parul. Nici mie, nici ție. Hai sa mai trăim și sa ne îmbogățim!  Fara atacuri la persoana, dacă se  poate... :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: edy70, ariciul

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
  domnul Voiculescu,  un om deștept și abil, atunci a făcut avere. Cum o fi procedat? Tu știi?
Ştiu eu ! A comercializat graţieri. Şi este într-adevăr singurul care s-a îmbogăţit în acele vremuri. Ori e singurul care n-a vrut să achite taxa de şmeker ? Serviciile ştie mai bine ...

Am citit pe FB că sărăcia globală nu este o maladie ci o stare de fapt rezultată din eforturile conjugate şi coordonate ale unor organizaţii, clanuri, corporaţii de a-şi menţine şi extinde dominaţia şi interesele în scopul multiplicării propriilor averi.
Din interesantul articol la care face trimitere colegul @edy70, rezonez cu această idee: "doamna ministru Costea omite, se pare, din vedere faptul că  munca, în România,  nu te salvează de sărăcie".
Iar logica îmi spune că nu se pot îmbogăţi toţi pământenii, trăim totuşi într-un univers material închis, cu resurse limitate. Altfel spus, atât resursele materiale cât şi cantitatea de inteligenţă existente pe Terra la un moment dat sunt constante, dăcât  populaţia este în creştere.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
În totalitate de acord cu domnia ta, mai puțin cea referitoare la comerțul cu grațieri,  despre care nu știu nimic. Am aflat în schimb ca domnul în cauza, la venerabila lui vârstă,  continua sa muncească,  uneori chiar 16 ore pe zi.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

@Laurențiu[...]
1. Prietenul tău,  domnul Voiculescu,  un om deștept și abil, atunci a făcut avere. Cum o fi procedat? Tu știi?
2. ... nu pot face asta pana nu-mi zici cate oua are domnul de la Cornu.
3. Pune si tu o poza de pe brevetul de marinar sau diploma de absolvire.
1. De unde ai tras concluzia ca Voiculescu e prietenul meu? Am afirmat asta undeva? Daca detii raspunsul la intrebare, te rog sa-mi demonstrezi.
Cum o fi procedat? Nu stiu insa nu cred sa se fi coborit la nivelul lui Popeye si Olive care, in timp ce tara era intr-o criza totala,  si-au marit bugetul cuparindu-si sute de ha. la Nana.

2. Din moment ce i le tii palmate, tu esti singurul in masura sa stii ce si cite tii in mina.

3. Si ca sa astupam chelia ...
« Ultima Modificare: 25.Feb.2016, 08:19:38 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4

The following users thanked this post: gabineg