Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 666478 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Subscriu la ce spune Laurentiu, se fura si inainte de 90 evident, dar desi toata lumea fura (ieseau pe poarta sau peste gard cu produse) era o masura si in asta , se fura ca sa mai compensezi din lipsurile de zi cu zi, nu ca sa te-mbogatesti, nici nu se putea altfel ca cine indraznea mai mult nu ajungea unde trebuie ca sa zic asa. In schimb dupa 90 in afara de faptul ca s-a distrus in mod voit tot ce aveam mai bun, furtul de anvergura a luat proportii si a evoluat exponential. Mafia care s-a format de atunci e foarte greu de distrus in pofida faptului ca vedem acum DNA-ul ca lucreaza. In acesti 25 de ani s-a creat o societate care nu se mai poate corecta cu una cu doua. Eu cel putin nu mai sper de mult sa vad minunile pe care le asteptam atunci la asa zisa revolutie. Suntem inacceptabil de corupti si pana nu corectam asta nu o sa evoluam in mod semnificativ. In plus evolutia unei societati este data si de sistemul (sistemele) de educatie. Ori daca ne uitam si la asta o sa vedem ca ne cam ducem in jos. In acelasi timp nu neg ca exista si progrese dar mi se par mici si fragile in comparatie cu ce ar trebui sa fie de fapt. Acum in legatura cu ce a fost si cu nostalgia trecutului o sa spun ca oricum nu ne mai putem intoarce vreodata la cea fost, nu e nici normal si nici nu trebuie sa privim inapoi. Dar da au fost si lucruri bune, insa nu aveai libertatea de a lege acele lucruri, ele ti se impuneau. Azi avem libertatea dar paradoxal nu stim ce sa facem cu ea! Asta cel putin la nivel national. Ar fi multe de spus insa cel mai important dupa mine ar fi sa invatam din greselile trecutului si sa urmarim mai atenti prezentul.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 

Offline aleksanders

@laurentiu -  ce masina conduci azi?
- presupun ca ceva tari straine ai vizitat?!!
- vad ca te poti exprima liber pe net fara sa iti fie teama?
... si cu toate astea este resemnat si iti doresti sistemul trecut doar ca avea industrie (care la drept vorbind era putin depasita), defapt ce regreti tu?!! - inainte era greu si nu aveai alternative, acuma cand resimti greutatile te poti indrepta spre alta  tara fara sa te conditioneze cineva
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea
 

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Ieri a fost o zi specială. Întrucât nu a mai atacat nimeni asistenta de salon, domnul doctor ne-a dat dezlegare la TV. Ocazie cu care am urmărit un intelectual rasat (cam ca mine, doar că avea mai mult păr şi mai puţine kilograme) monologând cu un chipeş moderator, referindu-se printre altele la tehnocraţii din proprietatea generosului colecţionar de imobile prin manevre dolosive, la cca. un an de la  momentul în care acesta a dăruit o tabletă. Gratis mamă soacră, contra publicitate moka în toată media.
Urmărindu-l, optimismul meu s-a învârtoşat în sensul că pe timpul limitatului mandat, tehnocraţii vor rezolva găurile negre din economia naţională (Roşia Montană, gazele de şist) la fel cum predecesorii lor au scăpat economia naţională de cancerul numit
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14410
  • Thanked: 3401 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Și presupun ca v-a tăiat curentul de n-ai terminat fraza...


Trimis cu Tapatalk

  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
la fel cum predecesorii lor au scăpat economia naţională de cancerul numit

Sidex, care în primul an post privatizare a declarat un profit mai mare decât preţul de achiziţie. Cu nostalgie pomenim de Comtim, Aro, Tractorul, Siderca, Electrica, etc.

Și presupun ca v-a tăiat curentul de n-ai terminat fraza...
Internetul, nu riscă să ne lase pe întuneric.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline enicky



            Si  in tara unde "aginturili strainii" ne-au luat TOT dar ne-au lasat libertatea sa plecam unde vrem, si  ne-au dat net si banci , in aceasta tara unde avem si munti si campii, dar si delta si Mare, in aceasta tara frumoasa cu oameni frumosi (dar incrancenati!) va doresc un CRACIUN FERICIT ! (p-asta nu poate sa ni-l ia !! :good: )
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline Laurentiu

@laurentiu
1-  ce masina conduci azi?
2- presupun ca ceva tari straine ai vizitat?!!
3 - vad ca te poti exprima liber pe net fara sa iti fie teama?
4 ... si cu toate astea este resemnat si iti doresti sistemul trecut doar ca avea industrie (care la drept vorbind era putin depasita), defapt ce regreti tu?!! 
a raspundem punctual:
1. Suzuki SX4 dar puteam foarte bine sa conduc si o masina autohtona mai veche daca inca se mai produceau piese de schimb. Cu piese SH ar fi trebuit sa stau mereu pe sub ea ceea ce starea de sanatate nu-mi mai permite. Rezulta ca tot sistemul m-a obligat pe undeva sa-mi iau ceva strain pt a ma putea misca acolo unde am nevoie.

2. Nu am trecut granita nici macar la Podu' de flori" peste Prut.

3. Din fericire pt mine, mereu am avut gura sloboda. Mereu am spus ce gindesc; nu am cautat sub nici o forma sa pup curul sefilor pt a le intra sub piele. Ori am avut noroc ori am fost considerat nebun insa nu am ajuns niciodata sa am de a face cu securitatea statului ori cu militia.

4. Aici voi raspunde pe scurt ca altfel m-as putea intinde pe pagini intregi. Nu am spus ca regret regimul trecut ci faptul ca nu pot avea o pensie si o viata decenta dupa 35 de ani de munca cotizati si 41 de ani de munca vechime, ca nu ma pot bucura sa-mi am copilul linga mine acum la batrinete, ca vad zi de zi cum ce s-a construit in tara asta, acum a ajuns la nivel ZERO si multa altele. In concluzie, Romania din stadiul de dezvoltare in care a fost lasata in '89 a fost adusa la stadiul de tara CONSUMATOARE. S-a urmarit eliminarea concurentei din estul continentului. Am avut o zona industriala destul de mare in Iasi (Combinatul de Utilaj Greu, Tesatura, Nicolina, Mase Plastice, IMAMUS, Fabrica de Ulei, Metalurgica, Electrica, Tehnoton etc); veniti azi si vedeti ce a mai ramas din toate astea. Hai sa-ti dau un singur exemplu: Nicolina s-a transformat in Kaufland. Ce-ti spune asta?
Ma opresc aici. Nu vreau sa mai continui discutia asta pe care am mai avut-o acum citva timp si mi-au sarit multi in spinare cum ca as fi nomenclaturist.


... in aceasta tara unde avem si munti si campii, dar si delta si Mare...
Am avut. Mai sint romanii stapini pe ceva din toate astea? Munti golasi si parcuri intregi "impadurite" cu betoane, cimpii cultivate cu culturi schimbate genetic (romanii sint cobaii Europei), delta care in scurt timp va fi adusa si ea in rind cu celelalte "obiective" iar malul marii (Navodari) transformat in groapa de gunoi a Italiei (deocamdata).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline enicky

          Turismul e bun, da sa stii sa-l faci ! ca daca vrei sa te imbogatesti peste noapte.... numai turism nu e  !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline newah

Citind mesajul lui @laurentiu mi-am amintit un reportaj in care reporterul il intreaba pe un batran de aproape 70 de ani de ce regreta vremurile raposatului argumentand ca acum este liber, are mult mai multe oportunitati, nu lipseste nimic din magazine. Raspunsul batranului a fost genial "Da domnule, dar atunci eram tanar!"
Oare nu asta regretam toti?
Tot inainte ca inainte era mai bine :)
 

Offline Laurentiu

Tot inainte
Cei mai in virsta cred ca isi mai aduc aminte ca asta era deviza si salutul pionierilor. Ei or fi fost tot nomenclaturisti?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!