Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700013 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Ce observ eu : pareri pro si contra finantarii bisericii ! Afara de implicarea in momentele cruciale ale vietii(inclusiv mortii) BOR nu vrea sau nu te cunoaste . Totusi ar fii bine sa nu amestecam pe "popa din sat" cu IPS de la varf.
    Dupa cum nu putem amesteca pe ciolos (scuzati, treb cu litera mare !) cu dorinta romanilor de a avea un guvern "curat" ! sa-l vad pe d-l tehnocrat traind cu 800lei+bonuri, si apoi fara bonuri. Si poate vine apoi mister prezident si ne anunta ca "are nevoie" de 25% din salariile noastre ca sa micsoreze deficitul !!! Ei, parca se apropie !!?
     Hai bre ca tocmai s-a razgindit mister ciolos (iar am uitat) si IPS va sprijini tehnocratia ! Ne-am linistit !! Se vor finaliza si "mastodontii" bisericii,.... doar nu voiati sa auziti ceva de noi autostrazi ! Da-le ...."necuratului",  la ce ne trebuie ?
« Ultima Modificare: 07.Dec.2015, 01:04:20 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

"Ar trebui să vă cuprindă teama"

de Viorel Boldiş

Ar trebui să vă cuprindă teama
Burtoşi cu cefe groase, parveniţi,
Până la urma poporu-şi va da seama
De unde pi**a mamii voastre proveniţi.

Aţi terfelit o-ntreagă naţiune,
Orgoliul unui întreg popor
S-a prăpădit, de nu ne mai rămâne
Decât să punem iarăşi mâna pe topor.

Aţi cumpărat şi aţi vândut de toate,
Până şi sufletul ni l-aţi vândut pe bani,
E timpul să strigăm: nu se mai poate,
Noi nu suntem o ţară de ţigani!

V-aţi bătut joc de lege şi de datini,
De şcoli s-a ales praful, vai de noi!
Popor român, periculos te clatini,
Declară parveniţilor război!

Nu mai avem nici fabrici, nici uzine,
De cât ne-aţi mai privatizat minţind,
A voastre buzunare gem de pline,
Românii gem de foame, suferind.

Pământurile toate-s de ocară,
Acum vreţi să le vindeţi la străini,
S-ajungem naţiune fără ţară?
Blestem pe capul vostru de haini!

Ascultaţi bine, vă spun pe româneşte:
Ar trebui să vă cuprindă teama!
Nu mai e mult, poporul se trezeşte,
Voi l-aţi belit, el vă va face seama.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

^ pueril...  parerea mea...

Offline Laurentiu

^ pueril... 
Pt  straini, poate asa pare un simplu adevar.
  • Suzuki SX4

Offline aleksanders

eu unul nu as vrea sa imi cresc copii asa cum s-au chinuit ai mei cu mine - pentru oricine regreta timpul de atunci il invit sa caute o coada....poate ca nu o sa o gaseasca, dar sa faca un exercitiu de imaginatie si sa stea 3-4 ore in fata unei vitrine si cand da sa cumpere ceva, sa plece cu gandul ca acel ceva s-a terminat in fata lui...
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Laurentiu

...sa faca un exercitiu de imaginatie si sa stea 3-4 ore in fata unei vitrine si cand da sa cumpere ceva, sa plece cu gandul ca acel ceva s-a terminat in fata lui...
E mai bun reversul (de a sta in fata unei vitrine si sa nu ai cu ce sa-ti cumperi cele necesare)? Nu mai vorbesc de cele ce iti doresti.
  • Suzuki SX4

Offline ASZ

Nu curge nici acum lapte si miere pt. toata lumea ... asa cum nu curgea nici atunci.
Insa ma mira cum unii oameni care s-au chinuit zi de zi in acea epoca, pot sa fie nostalgici dupa o oranduire care omora tot ce tinea de inteligenta/demnitate/trai decent etc.
Da, se putea face rost de ceva mancare, de un covor, de o masina de spalat (tare greu), poate si de un TV (era marfa serioasa cu multe cereri depuse pe la tovarasii care se "sedintau" mereu) insa NU .. nu puteai discuta liber, citi ceva decent, vedea lumea sau un film si multe altele, decat daca aveai pile/relatii/cunostinte. Multe cozi erau formate de genul: am auzit ca se baga ceva .... multe haine ... de fapt majoritatea fie erau pe sub mana ... fie erau niste jafuri ramase ... si atat de multe lucruri neplacute erau ... ca nici nu-mi vine sa ma gandesc. Sincer, cine se straduieste acum, poate munci si trai decent (adica are ce cumpara ... are un cuvant de spus ... are posibilitatea sa citeasca selectiv).
Da, avem multe reziduri menajere (de tot felul) ... si multe nu sunt la locul lor (din pacate pana si soferii reprezinta o categorie destul de mare a celora care sa nu zic altfel sunt nepasatori la unde si cum parcheaza sau conduc) ... insa sa gandesti ca atunci era mai bine cred ca poate insemna unul din 2 lucruri: ori amintirile se estompeaza odata cu trecerea timpului, ori a fost nomenclaturist (si atunci portocala nu reprezenta o culoare, ca pt. marea majoritate a maselor muncitoare/proprietare .. ci un fruct)
EU NU AS DORI O ASTFEL DE COPILARIE PT. COPILUL MEU (iar faptul ca ne jucam afara mult, nu se datora regimului ci mai degraba tehnologiei din acea perioada; sunt convins ca daca era net si tableta si in perioada copilariei mele ... pierdeam cu totii ceva timp in fata lor)

Online Catalln

Greutăţile au inceput prin anii '80, deci vreo 10-12 ani, anii '60 si '70 au fost destul de ok, pentru toata lumea nu doar pentru nomenclatura.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Laurentiu

...sa gandesti ca atunci era mai bine cred ca poate insemna unul din 2 lucruri: ori amintirile se estompeaza odata cu trecerea timpului, ori a fost nomenclaturist...
A spus cineva asa ceva?
Acum intreb si eu: ce mai avem in tara? Industrie, ZERO; agricultura, ZERO (hai sa nu fiu rau si sa-i zic "infima" din gospodariile individuale); Constitutia nu mai este respectata; justitia lasa mult de dorit; "glasul norodului" nu-l mai asculta nimeni si se face auzit numai cind se iese cu parul in strada etc. Ar fi multe de discutat si amintit asupra argumentelor pro si contra.

P.S. Dupa 26 de ani de la schimbarea regimului am ajuns sa-i dau dreptate lui Nicu Ceausescu: nu veti reusi voi sa varuiti cit a construit tata. Ca s-au facut sacrificii, nu contesta nimeni. S-au facut dar a ramas ceva in schimb pe cind in ziua de azi, platim datoriile facute de hotii de la conducerea tarii ca sa poata trai regeste pe domenii de zeci si sute de hectare in tara luate in proprietate cu japca si in vile de lux pe "plaiuri" exotice.
  • Suzuki SX4