Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 665836 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Nenea @Laurentiu,  Codul Fiscal a fost adoptat de Parlament, nu  de Guvern.
Mai are vreo importanta cine l-a adoptat sau cine l-a aprobat? Corb la corb niciodata nu-si vor scoate ochii. Tot dintre "neajutoratii" din fruntea tarii fac parte pt care traiul de zi cu zi nu reprezinta absolut nici o problema.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline NicNic

[...]
Din păcate pentru cateva exemple negative se stigmatizează o intreaga breasla si de cele mai multe ori nu vedem barna din proprii ochii dar vedem aschia din ochii celorlalti.

Nu discut de exemple negative. Nici macar nu am pretentia ca as cunoaste sistemul. Prezint doar parerea unui om, mult mai in varsta ca mine, care a facut ceva scoli bisericesti, inainte de perioada comunista, si care a devenit ateu, sau, mai corect spus, "antibisericescist" actual.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14406
  • Thanked: 3401 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Ca orice intelectual am idee despre romanul la care faci referire însă nu-l voi lectura deoarece nu am încredere în autor.
Plagiază și ăsta?  Noi am testat anul asta la o ocazie  referinta pe care-ai amintit-o (cea cu dop mic de pluta, nu cu dop metalic cu filet) și ni s-a părut foarte onorabila. Lectura plăcută iți doresc, ție și apropiaților!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline Catalln

@NicNic sa inteleg ca este detinatorul adevarului absolut pt simplul fapt ca este mai in varsta si ca a facut ceva "scoli bisericesti".
Recomandare nu te mai lua dupa gura targului, stai stramb si judeca drept la rece.
Contra exemple pot fi cu destule, de la ateii convinsi, adepti chiar "slujitori" ai diverselor culte, cu pregatire din cele mai diverse domenii bancar / economic, inginerie, filosofie etc. cu masterate / doctorate (pe bune), din pozitii sociale destul de inalte, dupa drumuri prin viata cu multe urcusuri si coborasuri au găsit in ORTODOXIE "o gura de oxigen", sa fiu mai plastic.
A nu se uita ca Biserica nu este doar clericul ci fiecare enoriaș, la fel cum Romania nu este doar clasa politica sau sistemul ticăloșit ci fiecare cetatean roman indiferent de etnie si daca se vrea ca arca, Romania/Biserica, sa mearga mai departe trebuie fiecare dintre noi sa vâslim in aceiasi directie astfel vom avea de castigat toti sau nici unul.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la
 

Offline hugbear

Cătălin, dacă asta e părerea ta, nu cred că ți-a interzis nimeni să donezi bisericii cât vrei tu de mult, din banii TĂI. E dreptul tău. La fel cum e dreptul meu să nu vreau să dau bani acestei clici de cerșetori. Iar la buget sunt și banii mei, și ai celorlalți ca mine.

Ca un corolar, dacă popii ar trăi strict din donațiile enoriașilor pun pariu că mulți dintre ei ar deveni brusc mult mai umili și mai plini de „har”! Pe când așa, cu pomeni bugetare, n-au nici o apăsare să sfideze fraierii rupți în c*r dar spălați pe creier.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline NicNic

@Catalln: Inca nu cunosc pe nimeni care sa cunoasca adevarul absolut. Dar pot sa apreciez opiniile unei persoane, sau nu.
Respectiva persoana pe care am mentionat-o, a trecut prin viata instruindu-se ulterior, in domenii economice, dupa care s-a instruit in domeniul filologiei, ajungand pana la titlul de doctor, aici. Totusi, la final, a ajuns tot in lumea bisericii: adica este ingropat intr-un cimitir.
Oricum, parerea mea nu se bazeaza doar pe ce spune o singura persoana. Cu siguranta ca analizez si apreciez inclusiv opinii de pe acest forum, chiar si pe cele contrare.

Ca sa fiu mai usor inteles si sa inchei o discutie fara final, reiterez ce am mai spus:
[...], daca, la alesii politici mai avem un vot de exprimat, la clerici trebui sa "inghitim"  ce ni se ofera.

Oare ce o fi mai usor de acceptat?

  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Offline Catalln

@hugbear daca nu s-ar fi "naționalizat" proprietatile Bisericii pe timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, si nu s-ar fi angajat statul sa sustina BISERICA, nimeni nu ar fi cerut nimic.
 Si asa zisul salar al clericilor este pe jumătate asigurat de stat,  da jumătate din salariul minim pe economie, restul trebuie sa si-l asigure singur.
Nu va obliga nimeni sa ajutati din buzunarul propriu, este la latitudinea fiecaruia.
Nici pe mine nu ma intreaba daca vreau sa platesc, TVA la accizele statului, sau taxa/timbru de mediu, sau alte dari/biruri mai aberante unele ca altele, dar trebui sa le platesc.
Nimeni nu ma intreaba daca vreau ca darile din salariul meu sa le platesc in localitatea unde are sediul multinationala si nu in localitatea in care trăiesc, nimeni nu ma intreaba de nimic vin doar la un interval de timp si cersesc votul.
Asta este Tara in care nu mai vreau sa traiesc, dar pentru asta trebuie sa lupt cu sistemul, cu mentalitățile conaționalilor mei cu mine insumi de multe ori, pentru a nu intra in discutii inutile.
Pana la urma urmei conteaza sa fii OM, o calitatea tot mai greu de gasit in ziua de azi.
Imi cer scuze celor care nu sunt in asentiment dar sunt obisnuit sa fiu "altfel", sa spun verde in fata ce gandesc, simt chiar daca pe moment am de pierdut.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la
 

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
1. Foarte scurt : secularizarea averilor mânăstireşti era o cerinţă socială exprimată încă de la Revoluţia din 1848, de aceea în societate  NU A EXISTAT O REACŢIE DE OPOZIŢIE la momentul legiferării acesteia.
2. La acea dată nu exista BOR, călugării erau în majoritate greci, mânăstirilor deţineau şi exploatau un sfert din suprafaţa agricolă a ţării. Veniturile luau calea străinătăţii ŞI NU SE PLĂTEAU DĂRI LA STAT ! În activitatea de preluare a gestiunilor mânăstirilor au fost constatate numeroase nereguli în documente / activitate.
3. S-a oferit "o dreaptă şi prealabilă despăgubire" refuzată însă de patriarhul Constantinopolului.
4. Grosso modo, eu aş aprecia că măsura a fost în sprijinul bisericii naţionale. Aceasta s-ar putea plânge doar că la preluarea "activelor" nu au beneficiat şi de toate "privilegiile" grecoteilor, cum ar fi neplata datoriilor către stat deşi după 1989 au reuşit să alunge duhurile rele ale fiscului şi să coabiteze paşnic şi reciproc avantajos cu sufletele candide şi altruiste de politician.

Câteva informaţii aici.

Sunt ortodox şi cred că biserica ar trebui să redevină sufletul comunităţii, fapt ce ar îmbunătăţi moravurile şi viaţa socială. Pentru aceasta ar trebui ca toţi clericii să respecte canoanele şi modul de viaţă pe care îl propăvăduiesc - din păcate consider că în ultimii ani s-a tot mărit distanţa faţă de Cuvântul Domnului.
Părere personală ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline Laurentiu

...dacă popii ar trăi strict din donațiile enoriașilor pun pariu că mulți dintre ei ar deveni brusc mult mai umili și mai plini de „har”! Pe când așa, cu pomeni bugetare, n-au nici o apăsare să sfideze fraierii rupți în c*r dar spălați pe creier.
Nu stiu daca ce e scris mai sus sta in doua picioare sau intr-unul singur dupa ce afirma aici prea zimbaretul, prea fericitul, prea inaltul, prea latul si alte multe "prea" Daniel:
Citat
Suntem de acord nu numai să impoziteze veniturile, ci să și renunțăm la salarii de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv ne-a luat statul ca proprietăți. Noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să dea înapoi ceea ce a luat și cu tot echilibrul acesta nu mai avem nevoie de salarii de la stat și altele.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Guvernul+nu+mai+da+bani+pentru+biserici


Ar trebui totusi sa facem o diferenta intre ceea ce ne invata religia crestina si ceea ce face omul din spatele sutanei.
« Ultima Modificare: 06.Dec.2015, 07:06:20 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline ecodrive

Biserica este indreptatita conform legii sa ceara Restitituirea averilor manastiresti. Si cu siguranta nu mai ai nevoie de finantare de la stat atunci când detii un sfert din avutia nationala.

"Restitutio in integrum" presupune restituirea a cca. 25% din Romania. Nu cred ca exista azi acea vointa politica care sa faca asta vreodata si nici acel Guvern Tehnocrat intreg la minte care sa taie complet finantarea de la buget.

DIn pacate sau din fericire (decideti voi), va trebui sa accepte toata lumea ca BOR va trebui sa fie in continuare finantata si astfel controlata de stat si nu re-improprietarita si astfel sa devina principalul "proprietar" din Romania si deci sa preia practic controlul statulului roman. Varianta cu taierea finantarii fara restituire dovedeste doar prostie si incompetenta.

Cuza a pus bazele statului modern roman prin confiscarea averilor manastiresti. Cine va incerca sa faca "dreptate" si sa faca restituirea nu va face decat sa intorca Romania cu 150 de ani in urma iar cine va taia finantarea bisericii va intoarce Romania in epoca stalinista si chiar mai rau.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic