@Laurentiu ceva mai frumos si mai emblematic nu cred ca se putea posta astazi !!!
Dar lasand de-o parte sovinismul,extremismul,xenofobia, daca tot imprumutam sarbatori si termeni straini, n-am putea sa luam ca exemplu cea mai veche democratie unde toata lumea vorbeste engleza si se conduce dupa aceleasi legi, indiferent de nationalitate ?
S-au depopulat orasele si satele, iar Bucurestiul nu mai stie nimeni de multi ani, ce populatie are ! Ne intrebam cand vedem masini cu nr. PH, DB, BV, BR, CJ s.a. parcate permanent cu gramada in spatele blocurilor, sau ruleaza haotic pe "scurtaturi" crezundu-se la el pe ulita, ce se intampla? Raspunsul e simplu daca imtri putin in "lumea" lor : a venit la liceu sau facultate in Bucuresti si s-a lipit de oras ca marca de scrisoare. Cineva intreaba : "si ce daca ?" Sunt oameni harnici, de la "tara", cu educatie sanatoasa.... Dar acesti oameni, cu masini cu nr. de provincie, sunt sustinuti din spate de parinti, care nici nu se gandesc sa nu-si faca copilul "un viitor" in capitala, si se "vand" pe nimic !!! Da, asta e problema noastra, ne "vindem" pe putin spre nimic! Atat macro cat si micro !!
N-are studii ,sta pe 6-700lei angajat, ca-l ajuta mamica. Are facultate, se angajeaza pe 1000-1200, "lasa mama ca asa e la-nceput, te-ajutam noi"! Si asa ne trezim pe la radio si tv. cu limba romana stalcita in toate "dialectele" posibile, cu medicul care nu e la spital si nu poate fii chemat ca e plecat "acasa", cu politistul care nu te inghite cand iti vede CI cu adresa loco, si el are 500km pana acasa, si exemplelele pot continua in toate domeniile, unde copii nascuti aici vad lucrurile altfel, iar cei parveniti se gudura, acceptand un post chiar si la juma' de salariu, pt. ca "se descurca el".
Stiu ca sunt rau si dur, dar medici , asistente, agronomi, electronisti, etc., treb. sa fie si la Bacau, si la Barlad si la Sighisoara si la Arad, si la Baia Mare. Au invatat aici, f.bine, dar sa nu-si lase parintii si bunicii singuri prin sate golite de goana dupa bani.
Stiu ca se vor ridica impotriva mea "n" cazuri similare de pe forum, dar asta e realitatea dura !!! Cei mai in varsta sa-si aminteasca cum golise Ceausescu satele cu "industrializarea" dela oras, si cand si-a dat seama de ce prostie a facut, nu mai permitea angajarea in Bucuresti decat daca aveai buletin de capitala,sau "flotant".
Invatati, lucrati aici in capitala, ok, dar pretuiti-va munca, nu acceptati salarii minime, apreciati-va corect, si vom avea o clasa de mijloc puternica, nu doar extreme : saraci si bogati ! O societate puternica are o clasa de mijloc puternica !
No offense !