Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700176 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Pe langa alimentatia rationala se prevad si doua noi locatii turistice all-inclusive
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
PM-ul primeste un sprijin din partea ...  cui nu spera
  • SX4 by Giugiaro

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
In aceasta logica, ce alternative ar avea onor Presedintele? Eu le vad pe urmatoarele:
1. Sa refuze sa promulge, mergand pe ideea ca nu intelege care e treaba cu Codu' asta Fiscal si nu vrea sa se complice cu responsabilitatea promulgarii lui.
2. Sa promulge Codul, bazandu-se exclusiv pe cei care i l-au inaintat spre promulgare ("Las' ca stiu ei ce au bagat in Codu' ala) - e si asta o posibilitate dar ar fi impotriva Constitutiei, in care prerogativele Presedintelui nu sunt de decor/de fatada (desi in situatia actuala nu suntem departe de acest statut).

Alternativa la logica de mai sus, alternativa care sa garanteze functionarea in bune conditiuni a Institutiilor Statului ar fi ca in jurul Presedintelui sa fie o 'armata' de consilieri de incredere pentru fiecare domeniu in parte, consilieri capabili sa-i explice pe intelesul lui ce reprezinta si care sunt implicatiile fiecarei situatii in care este implicata Institutia Prezidentiala.

Parerea mea...

Ideal ar fi ca aceşi consilieri să fie competenţi, nu rude, prieteni ori foşti colaboratori cum s-a mai întâmplat.
Variantele sunt cele definite de tine, constituţionale dar să nu uităm contextul:
- Proiectul a fost supus dezbaterii publice luni de zile;
- A trecut prin Parlament cu cvasiunanimitate de voturi;
- Opinia majoritară este favorabilă noii legi;
- Onor preşedintele nu promulgă în aceste condiţii Codul fiscal. Retrimite textul la Parlament cu nişte observaţii generale din galeria drobului de sare. Procedural, observaţiile trebuie să fie punctuale şi doar aceste observaţii trebuiesc rediscutate în Parlament iar nu tot textul de lege;
- Surprinzător  ;-) membrii noului pnl care iniţial au votat codul descoperă că s-au înşelat. Precum tăticul lor care reevalua la 1800 de la o zi la alta;
- Şi mai surprinzător ( ori ba! ) Herr preşedinte promulgă Codul de procedură fiscală, adică un text de lege subsecvent, în cea mai simplă logică juridică, acelui Cod fiscal anterior nepromulgat !
Curat constituţional dar ilogic. De aceea eu sper să nu am vreun accident, mâine îmi cumpăr calciu+D3 şi ceva vitamine şi aştept să văd cine şi-a aplicat o teslă între ... gânduri cu această ocazie.

P.S. Cu siguranţă noul Cod fiscal este imperfect dar chiar aşa stând lucrurile, poate avea un afect benefic mediului economic.
« Ultima Modificare: 20.Iul.2015, 11:00:15 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Oameni putin priceputi la macroeconomie si politica, cum ne declaram noi pe-aici, pot decela samburi de adevar si in opinia minoritatii care se opune adoptarii noului cod fiscal in forma actuala.
  • SX4 by Giugiaro

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Oameni putin priceputi la macroeconomie si politica, cum ne declaram noi pe-aici, pot decela samburi de adevar si in opinia minoritatii care se opune adoptarii noului cod fiscal in forma actuala.

P.S. Cu siguranţă noul Cod fiscal este imperfect dar chiar aşa stând lucrurile, poate avea un afect benefic mediului economic.

Articolul dlui Tapalagă ar fi fost interesant dacă ar fi fost publicat anterior adoptării Codului în Parlament, acum ... trebuie privit în altă lumină.
La momentul introducerii TVA, au fost înfiinţate compartimente cu acest nume la administraţiile financiare iar angajaţii acestora şi-au bătut capul luni în şir cu modul de aplicare a acestei taxe. Se ajunsese la o interpretare relativ uniformă a legii la nivelul unui judeţ dar aveau surprize de proporţii la consfătuirile periodice cu colegii din alte judeţe care aveau alt mod de interpretare / aplicare în anumite speţe. La fel de dificil va fi la orice modificare majoră în legislaţia fiscală. Doar că aceasta trebuie să se producă, batem pasul pe loc şi criticăm pe cei care îşi asumă un risc cu tâmpenii gen antieuropenism, fără a oferi alternative. Eu mă sufoc în sânul unei naţii care stă cu coatele pe gard, ascunşi sub bolta de vie spionând curtea vecinului pentru a avea ce să bârfească. În loc să pună mâna pe coasă şi să-şi facă ordine în ograda proprie plină de bălării. Sunt dintre oamenii care fac să se întâmple lucruri, nu sunt dintre cei ce aşteaptă ca acestea să aibă loc, eventual  pentru a le critica şi atât.
Pe de altă parte nu mă regăsesc ca tipologie psihocomportamentală în modelul baciului moldovean.Nu cunosc niciun bancher  ori politician care să aibă insomnii cauzate de propăşirea naţiei mele ori a mea personală dar promit să fiu mai activ pe FB. Şi admir realizările poporului argentinian ulterioare divorţului de FMI.
În viaţă multe decizii sunt luate pe alte considerente decât raţionamente pure. Uneori trebuie să depui un bilet la loto doar pentru a da creatorului şansa să-şi edifice opera - îmi place bancul cu evreul care îşi implora Dumnezeul să-l desemneze câştigător la loto până ce acesta, exasperat, i s-a arătat spunându-i că rezolvă cererea dar să depună un singur bilet !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Mie imi place bancul in care evreul se ruga:
-Da Doamne sa nu ma-nsele nevasta, iar daca ma-nseala sa nu stiu, iar daca stiu sa nu-mi pese...
  • SX4 by Giugiaro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Am anticipat ieri acest mesaj
  • SX4 by Giugiaro

Offline rexkrokiDAU

Cu dedicație pentru CNADNR, un "superb" răsărit de soare într-una din parcările de pe A1 intre Deva și Sebeș. Bineînțeles, ușile toaletelor erau încuiate.

Offline sfichiu

''Aici sunt banii d-stra!".........asa ii gestioneaza CNADNR-ul!! :pardon:
  • VITARA S ,Matiz

Offline rexkrokiDAU

Ai dreptate, haz de necaz.
E incredibil câta delăsare și lipsă de interes exista la nivel decizional în țara asta de care suntem asa de mândrii că-i aparținem.
Strict punctual, nu cred ca nu sunt în zona parcărilor de pe autostrăzi mici firme care s-ar bucura de un contract de întreținere și curățenie din care ar avea de câștigat toți, dar dacă nu exista o cât de mica intenție în acest sens din partea celor ce au în gestiune aceste autostrazi rămâne doar să ne mirăm ca de ce în alte locuri se poate și la noi nu.