Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700268 ori)

0 Membri şi 14 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

De telespectatori nu vor duce lipsa niciodată, vin tare din urma generațiile facebook. :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Sau generatiile Pro Stii si castigi...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Recunosc, am o adevărată slăbiciune pentru cei ce respectă a doua poruncă ;-)
Pe ”de altă mână” mă amuză graba cu care alți enoriași ai celui mai iubit dintre vaporeni, care i-a transformați din chelneri în miniștri ori le-a conectat firmulițele la bugetul statului, s-au lepădat de dumnezeul lor la primul cântat al dlui cocoș ori cotcodăcit al dnei bica.

Un admirator al postacului @sxtelu

P.S.
Sau generatiile Pro ! Știi si castigi ...

Un mare economist al cărui nume nu l-am reținut spunea să ne îngrijim de generațiile tinere deoarece ei sunt cei ce ne vor plăti datoriile. Noroc că de pensii nici nu mai poate fi vorba ...
« Ultima Modificare: 31.Mar.2015, 10:24:30 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline shpeedy

Dosare penale pentru mai TOŢI membrii familiei Băsescu:

Antena 3 e INCA aici!  :D  http://www.antena3.ro/politica/dosare-penale-pentru-mai-toti-membrii-familiei-basescu-288948.html

Laurentiu, daca asta te face pe tine fericit...  :-))

Fara nici o legatura (aparenta) cu cele postate de curand, pun un scurt extras dintr-un articol de pe net:

Nu mai știu cine spunea că noi construim clădirile vreme de cîteva luni sau cîțiva ani și apoi, odată ce sînt gata, ele ne construiesc pe noi pentru secolele care urmează. În centrul Bucureștilor se află Casa Poporului. Azi, îi zice Palatul Parlamentului. Este cea mai mare clădire din oraș. Și, zic unii, cea mai reprezentativă. De altfel, nu măreția ei frapează. Dimensiunile edificiului pot doar jena. Ceea ce mă tulbură, însă, este reprezentativitatea ei.

Îmi amintesc că, la începutul anilor 90, cînd monstrul a fost cît de cît terminat (complet finalizat nu este nici astăzi), un bizar sentiment de mîndrie cuprinsese pe mulți bucureșteni. Faptul că edificiul era ”șozifierea” delirului absolut al unui dictator incult, rău și bolnav, faptul că prețul plătit pentru această clădire era inestimabil nu doar în bani, ci direct în vieți omenești (două vechi cartiere bucureștene au fost rase pur și simplu de pe fața pămîntului și sute de familii au fost forțate să își abandoneze locuințele, uneori în 48 de ore), faptul că este o orare arhitecturală nu contau. Bucureșteanul simplu admira pur și simplu Casa Poporului. I se părea o mare realizare românească! Atunci, mă enervam. Acum, ceva mai bătrîn, înțeleg. Anii 90 au pus în fața românilor o problemă fundamentală, aceea a sensului muncii/sacrificiilor lor. Românii puteau înțelege că au trăit într-o dictatură, dar nu puteau accepta că și-au irosit viețile degeaba. Revolta care cuprindea pe orice om obișnuit cînd îi spuneai că întreprinderea la care a lucrat o viață este absurdă economic și că trebuie închisă era perfect explicabilă. ”Cum așa? Făceam cele mai lungi bare de oțel din lume! Pînă și americanii se mirau și vii tu acum să-mi spui că mîndrețea mea de fabrică trebuie închisă?” Da, trebuia închisă fie pentru că nimeni nu avea nevoie de cele mai lungi bare de oțel din lume, fie pentru că se făceau cu un cost necompetitiv, fie pentru că, deși erau cele mai lungi din lume, erau de cea mai proastă calitate. Dar omul acela muncise o viață poate chiar conștiincios, poate chiar cu prețul sănătății lui, poate chiar cu transpirație și răspundere în fața forjei care făcea acele bare. Cum să accepte el că a muncit o viață degeaba?  În cazul Casei Poporului a funcționat același gen de reacție.  Într-un fel sau altul, tot Bucureștiul a suferit ca să se înalțe monstrul. Cum să accepte oamenii că suferința lor a fost degeaba? Sau, mai grav, că pe suferința lor s-a clădit ceva fundamental rău?

P.S.
Un mare economist al cărui nume nu l-am reținut spunea să ne îngrijim de generațiile tinere deoarece ei sunt cei ce ne vor plăti datoriile. Noroc că de pensii nici nu mai poate fi vorba ...

Acuma iertata-mi fie, va rog, indrazneala, dar poate nici pentru "generatiile tinere" lucrurile nu se prezinta chiar atat de optimist - oportunitatile de a pune ceva pe picioare nu sunt cum erau la nivelul anilor '90-2000, trebuie mai multa cumpatare/chibzuinta/curaj la intemeierea unei familii, toate astea in conditiile in care la "actual-planificata" varsta de pensionare de 65 de ani (ce poate creste pana atunci, dupa modelul tarilor nordice), pensia de la stat va fi in cel mai bun caz doar un sfert din nivelul uneia de azi. Zic si eu...
« Ultima Modificare: 31.Mar.2015, 11:06:37 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

Deocamdata.
Deocamdata e cam singurul "sef de stat" roman (analfabet - scrie precum fiica-sa a' mica vorbeste) cu o intreaga FAMILIE PENALA. Ma mir cum il mai suporta nevasta-sa.

Laurentiu, daca asta te face pe tine fericit...  :-))
Fericit (pe plan intern) ma face faptul ca a inceput sa iasa la iveala (si asta la insistentele prea hulitei Antena 3) toata mizeria si furturile din ultimii 25 de ani. Sper sa ramina in libertate cit mai putini hoti cu "diplome".

În cazul Casei Poporului a funcționat același gen de reacție.  Într-un fel sau altul, tot Bucureștiul a suferit ca să se înalțe monstrul. Cum să accepte oamenii că suferința lor a fost degeaba? Sau, mai grav, că pe suferința lor s-a clădit ceva fundamental rău?[/i]
Sa nu uitam ca intreaga tara a contribuit (cu bani si forta de munca) la constructia asta. Nu numai bucurestenii au fost calare pe schele.
« Ultima Modificare: 01.Apr.2015, 09:42:01 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sxtelu

• Hero Member
Ma mir cum il mai suporta nevasta-sa.

"Am un sâmţ di presâmţ"* că şi-a epuizat rezerva de răbdare biata femeie ... Şi nu cred că o poate condamna cineva pentru asta !

* Citat din Divertis.

Mark Twain

Offline sxtelu

• Hero Member
Acuma iertata-mi fie, va rog, indrazneala, dar poate nici pentru "generatiile tinere" lucrurile nu se prezinta chiar atat de optimist - oportunitatile de a pune ceva pe picioare nu sunt cum erau la nivelul anilor '90-2000, trebuie mai multa cumpatare/chibzuinta/curaj la intemeierea unei familii, toate astea in conditiile in care la "actual-planificata" varsta de pensionare de 65 de ani (ce poate creste pana atunci, dupa modelul tarilor nordice), pensia de la stat va fi in cel mai bun caz doar un sfert din nivelul uneia de azi. Zic si eu...

Din păcate lăsăm copiilor noştri ţara într-o situaţie mult mai proastă faţă de cum ne-au "predat-o" (fără contract de custodie) părinţii şi bunicii noştri...
Adolescenţi fiind, sătui de gerontocraţie, de incompetenţa şi reaua-credinţă a multora ce ne conduceau destinele la acea vreme, ne juram poştind un chiştoc de ţigară că nu vom proceda ca ei, în niciun caz ! Astăzi  "admir" seninătatea şi naturaleţea cu care unii din vechea gaşcă s-au dedulcit la caşcaval, capabili să doneze casa părintească dacă licuriciul le zâmbeşte...

Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Sper sa ramina in libertate cit mai putini hoti cu "diplome".

Desigur, la "dottore" te-ai gandit !  ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

=))

Din păcate lăsăm copiilor noştri ţara într-o situaţie mult mai proastă faţă de cum ne-au "predat-o" (fără contract de custodie) părinţii şi bunicii noştri...

Zici tu ?! :-/  Cred ca depinde destul de mult la ce ne uitam:
- pe cifre, cica stam mai bine ca-nainte de '89;
- pe valori (=sistem de valori), ma gandesc ca daca valorile transmise de dinainte de '89 ar fi fost preponderente la un nivel pozitiv ridicat, nu ne aflam unde suntem acum (si implicit aceste discutii nu ar fi avut loc ;)).

Fericit (pe plan intern) ma face faptul ca a inceput sa iasa la iveala (si asta la insistentele prea hulitei Antena 3) toata mizeria si furturile din ultimii 25 de ani. Sper sa ramina in libertate cit mai putini hoti cu "diplome".

Asta e din ciclul "Hotul striga <Hotii!>:D
Desigur ca - raportandu-ne la incapacitatea Romaniei de a-si recupera investitiile facute prin tari straine, la care facea referire colegul sxtelu in paginile anterioare - l-am putea privi pe dom' profesor Voiculescu ca fiind un mare patriot, intrucat el nu a lasat de izbeliste contravaloarea exporturilor facute de statul roman in ultimele luni ale lui 1989, ci a recuperat-o cu varf si-ndesat. Partea proasta e ca a uitat s-o inapoieze statului roman, ci a folosit-o discretionar la construirea - in regim privat - ba a cate unui trust media, ba a cate unui conglomerat de firme ce se-nghesuie la contracte cu statul sau diferite ONG-uri...

Sa nu uitam ca intreaga tara a contribuit (cu bani si forta de munca) la constructia asta. Nu numai bucurestenii au fost calare pe schele.

Ma bucur ca s-a retinut 'esentialul'...  :-))
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

Busola se roteste 360 de grade. Nu sint eu vinovat ca tu si shpeedy PUTETI privi doar intr-o singura directie.

Ma bucur ca s-a retinut 'esentialu'...
Mereu v-ati arogat si ceea ce nu meritati. Ca s-au realizat si lucruri mari insa folosite in scopuri obscure si nefolositoare, nu e vina celor "mici". Dupa WW II si pina azi, Romania a avut parte numai de conducatori schizofrenici iar in ultimii 10 ani si de unul nesimtit, tupeist si fara scrupule.

Batrinii ramin cu "mindria" Casei Poporului iat tinerii cu Catedrala Neamului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!