Referitor la Grecia, cine e de vina că au 300 miliarde euro datorii? Le-a băgat UE cu japca pe gât sau de bine ce s-au autogestionat au rămas fără bani?
Păi eu văd 2 explicații : Ori bonitatea Greciei era uluitoare, ori i-au ajutat să se înglodeze în datorii cu un obiectiv pe care nu l-au putut îndeplini. De aceea sunt supărați - bani pot tipări oricând !
Să-l cităm pe Al Pacino (Pact cu diavolul): ”Haha ! Money ? That's the easy part !”
Nu cred că e cineva atât de naiv încât să creadă că băncile nu știu cui dau banii cu împrumut. Mai ales când e vorba de țări, guverne. Grecia este unul din foarte puținele cazuri în care banca a împărțit riscul cu clientul și poate unicul în care banca a pierdut, aparent / pentru moment - ceva firfirei. Nu va păți nimic, mai contractează vreun președinte / premier o ”centură de siguranță” și ajută biata banca. Apropos, am înțeles că 2015 este vârful de sarcina pentru ”centura de siguranță” contractată de dl. basescu.
Probabil de aceea se fac propuneri „originale” pentru alimentare bugetului de stat.