Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 666609 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Râsul la mormânt de Mircea Cărtărescu

Dreptul la lene de ”Profesor de fericire”
« Ultima Modificare: 16.Mai.2010, 12:58:07 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Să revenim și la lucruri mărunte care ne pot strica ziua...
Se dă una alee îngustă în spatele magazinului BILLA din Iași cu mașini parcate pe ambele laturi dar nu pe întreaga lungime a aleii, astfel încât se putea găsi lejer loc de parcare.
 Spațiul rămas liber în zona cu mașini parcate pe ambele laturi permite cu greu trecerea a două autoturisme unul pe lângă celălalt. Taman într-o astfel de zonă staționa un Opel Astra înmatriculat în NT. Fiind cu Megane-ul fratelui meu în drum spre târgul de mașini (nu cu vreun IMS ;-) ori Oltcit :D să-i pot șlefui tigaia) încep anevoios să mă strecor. În tigaie, 2 flăcăi și o pițipoancă fumau. Cobor geamul, la care mucea de la volan sare de cur în sus: "ce vrei , am oprit să vorbesc și eu cu cineva!" 
"Trebuie doar să depăşeşti 3 maşini apoi ai liber la bordură să parchezi 4 - 5 mașini!"
Nu este un păcat să fii tânăr, dimpotrivă !
Dar să fii prost și să nu încerci să ieși din respectiva stare, e mare păcat ! :baston:
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline hugbear

Dar să fii prost și să nu încerci să ieși din respectiva stare, e mare păcat ! :baston:
E rau sa fii prost, dar mai rau e sa nu-ti dai seama. Multe specimene nici nu realizeaza propria stare, deci de unde sa stie saracii ca tre' sa iasa din ea?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline Valy-SSS

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 166
  • Gen: Bărbat
Azi am dat o fuga mica la Buzau . Dupa ce am trecut de Ploiesti spre Valea Calugareasca(acolo fiind 2 benzi pe sens) un 'cocalar de trafic din Prahova' venind cu mare viteza din spate,flash-uri, claxoane... de.. 'cocalaru' era deranjat de faptul ca mi-am permis sa merg regulamentar. Bineinteles ca nu i-am facut loc si a inceput micul circ. S-a bagat in fata,frane semne sa trag pe dreapta :) Se credea in vestul salbatic. Am incetinit si am pus mana pe telefon si am  sunat la 112. Cand m-a vazut 'cocalaru' ca sun a calcat-o rau de tot,disparand in cateva secunde(in localitate cred ca peste 160km/h). Politia s-a alertat imediat,erau 2 echipaje in zona, dar se pare ca a iesit de pe drumul principal. Stia bine zona mai mult ca sigur. In fine , totul s-a terminat cu bine,sau mai bine zis nu s-a terminat, ca dobitocii si handicapatii astia mintal inca circula liberi pe drumurile publice. 
Eu inca traiesc cu speranta ca la un moment dat, in tara asta ,se va face curatenie de la mic la mare. Pana atunci ...bafta, ..si nu va lasati intimidati de astfel de specimene ;) !!
 

Offline deconectat

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
România are aproximativ 5,5 milioane de pensionari si 4,6 milioane salariati, dintre care 1,4 milioane de salariati in sectorul bugetar. Ceea ce înseamnă că 3,2 milioane de angajati în mediul privat trebuie să susțină, pe lângă pensia celor 5,5 milioane de pensionari si pe cei 1,4 milioane de bugetari.

http://danpatrascu.eu/2010/05/13/criza-economica-si-masurile-lui-basescu/
http://hymerion.ro/2010/05/07/curbele-de-sacrificiu-ce-efecte-au-in-economie-si-ce-le-spunea-iorga-bugetarilor-nemultumiti.html

Cum dracu' dintr-o tara de 21 de milioane de oameni, doar 3 milioane produc efectiv? Adica eu din salariul meu tin in spate inca 6 romani???
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/
 

Offline rexkrokiDAU

 
Eu inca traiesc cu speranta ca la un moment dat, in tara asta ,se va face curatenie de la mic la mare.

Eu nu, am renuntat de mult sa sper la lucrul asta. Sper ca la iarna sa va urez sarbatori fericite de pe alt IP, mult mai vestic.    :dream:

Post Merge: 17.Mai.2010, 04:07:24 a.m.
România are aproximativ 5,5 milioane de pensionari si 4,6 milioane salariati, dintre care 1,4 milioane de salariati in sectorul bugetar. Ceea ce înseamnă că 3,2 milioane de angajati în mediul privat trebuie să susțină, pe lângă pensia celor 5,5 milioane de pensionari si pe cei 1,4 milioane de bugetari.

Partial adevarat, si salariatii la stat platesc contributii la asigurarile sociale de sanatate, la cele de somaj, la impozit pe salar etc
« Ultima Modificare: 17.Mai.2010, 04:07:24 a.m. de rexkroki »
 

Offline vimp

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
  • Gen: Bărbat
Ma bag si eu aici desi (deocamdata :) ) nu sunt in club.
Problemele tarii cred ca, in oarecare masura, pleaca si de jos. Noi romanii nu prea stim sa respectam - nu ne respectam intre noi, nu ne respectam pe noi, nu stim sa luam atitudine. Gradul de cultura si civilizatie, constientizare sunt mult sub nivelul occidentului. Pot sa va dau exemple, chiar daca prezenta mea in "lumea civilizata" a fost sporadica, in timpul unor excursii:
- am fost in Italia in excursii fara o tinta precisa si fara sa stau in zone turistice. Am facut ceva plimbari, la un moment, prin niste sate la cativa zeci de Km in nordul Veronei. Am fost uimit sa vad in niste sate destul de mici pancarde pe trotuare in care erau trecute activitatile culturale : recitale pian, seri de poezie, etc.
- in metrourile, garile, statiile de autobuz din mai multe tari (Belgia, Spania, Italia, Luxembourg, Anglia-Londra) gasesti toate informatiile necesare unui turist. Efectiv, te duci acolo nepregatit si te descurci. Nu spun ca am vrut sa imi duc copilul in Bucuresti sa vada si el cate ceva si in toata zona Piata Victoria nu am gasit NIMIC.
- meseriasii de la ei (instalatori, zidari, etc- 2-3 cu care am stat de vorba) au acasa magazii de documentatie si mostre de materiale. Sa va spun ca meseriasii nostri nu au macar bunul simt sa citeasca ce scrie pe sacii de materiale.
- am vazut zeci de cazuri de "stranieri" care veniti in concediu in tara aruncau ambalajele din mers pe sosea sau isi scuturau scrumierele la intersectii in oras. Se pare ca dupa ani de stat in afara nu s-a prins nimic de ei.
Apoi legat de "educarea atitudinii", aici suntem zero. Occidentalii stiu sa protesteze atunci cand li se incalca drepturile. Ba, mai mult, se si solidarizeaza si se sustin reciproc in multe situatii. La noi se practica vorbitul la o tigara, mitinguri sporadice fara tinta precisa, etc.
Despre serviciile medicale, educatie (si aici nu ma refer strict numai la invatamant) situatia o stiti si voi. Am doi copii si am de-a face des cu aceste lucruri. Pe de alta parte am trei rude care s-au operat in strainatate (una fiind mama care a suferit o operatie destul de dificile pe cord). Oamenii astia nu numai ca nu au dat un banut din buzunar pentru treaba asta, dar modul in care au fost tratate de catre personalul medical depasteste bunul simt (in sens pozitiv). Ca fapt divers, o matusa operata acolo zice ca si dupa ce moare o sa spuna pe lumea ailalta de treaba asta.
Si exemplele pot continua, multi dintre voi le stiti poate mai bine ca mine.
Consider, ca in situatia actuala, o revolta populara (o "noua revolutie" :) ) nu ar schimba cu nimic situatia tarii.
Cum spuneam, am doi copii, si incerc din tot sufletul meu sa le dau o educatie aleasa, atat din punct de vedere civic/social cat si din orice alt punct de vedere. Din pacate, desi iubesc tara asta din multe puncte de vedere si sunt legat de aceste locuri imi directionez copii sa aiba orizontul deschis... Daca eu, poate am pierdut ocazia, macar ei sa poata sa plece daca vor vrea.
« Ultima Modificare: 17.Mai.2010, 09:11:52 a.m. de vimp »
 

Offline edy70

"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.
 

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Nu pt ca sunt bugetar incerc sa emit o parere !
Tehnica basescului este intotdeauna de a intemeia (minimum) doua tabere care apoi sa se paruiasca, timp in care el isi savureaza paharul de whisky planuind urmatorul "tun".
Reteta ii reuseste pt. ca multi dintre noi ne lasam manipulati spre disputele idioate de dânsul inventate.
Probleme sunt atât în sectorul bugetar (supradimensionat pe anumite segmente, pile, incompetenta) dar și în cel privat.
Nu rezolvăm lucrurile spărgându-ne țestele !
Nu sunt de acord nici cu cei ce spun că nu se poate face ordine în țara asta decât cu mitraliera. Spre o pildă, o problemă care mi-a scos peri albi a fost invazia de petarde care ajunsese să-mi provoace sila de sărbătorile de iarnă și teama de a ieși cu copiii pe stradă. Toți descreierații aruncau nu numai cu petarde ci chiar cu artificii care în mod normal se lansează vertical dintr-o zonă oarecum asigurată, de către persoane capabile să se țină pe picioare.
Fără a-i face reclamă lui Tăriceanu, consider că e una din realizările guvernării sale, a stopat în câteva săptămâni o anomalie ce devenise deja tradiție. Cu fermitate se pot pune lucrurile la punct dar durează și ce este într-adevăr tragic pt cei ce ne conduc, ORDINEA NU PRODUCE PROFIT, rapid și eficient cum se întâmplă în vremuri tulburi - ori dinadins tulburate !

"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline miocrl

toti banii castigati de la bietii pensionari si restul lumii se vor scurge imediat printre degetele lor :( asta e marele pacat.
ca ne vom sacrifica tot pentru tunurile lor.

trebuie sa ne unim, sa alcatuim mai multe trupe de oameni din popor si sa facem liniste in tara asta.
eu as fi voluntar intr-o trupa de asta, in care alaturi de 1 politist care sa ne apere curu, sa ma ocup de bunastarea mersului lucrurilor:
- inspectii legate de ce si cum se cheltuie banii publici