Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 667841 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Pacat ca talentul meu la scris nu este pe masura experientelor traite pe parcursul recensamantului de acum 3  :-?  ani. Fiind recenzor sef peste alti 7 recenzori am avut ocazia sa intru in 50-60 de locuinte din "ruralul" municipiului Z (si la oras treburile nasoale trebuiesc facute de cineva  X-(). Experienta a fost  :-O :-O totul culminand la Statistica unde concluzia a fost ca asa ceva nu exista. Gen .. locuinte constructii cu destinatie de  locuinta cu o camera, fara apa curenta, fara curent electric, fara gaze, fara bucatarie, fara baie etc variatiuni pe aceiasi tema, culmea unde mai erau si angajati, adevarate povesti de viata a la Kusturica.
Nu toate sunt in alb si negru si daca adunam la nivel de tara ...

La nivel de tara, e cam negru...

ce plan de rezerva pentru supravietuire aveti la iesirea la pensie   implinirea varstei de pensionare?

Dupa o simulare de asigurare de viata (cu componenta de pensie privata) care nu prea m-a convins, eu deocamdata ma 'limitez' la economisire. Vedem mai incolo in ce ne bagam...
« Ultima Modificare: 18.Feb.2014, 05:25:44 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline Laurentiu

cei 3-4 mil. de angajati la negru din care daca s-ar scoate "la alb" macar jumatate ar rezolva problema pensiilor cel putin numeric.
De ce nu ia nimeni nici o atitudine impotriva devierii unor fonduri financiare si a evaziunii fiscale "legale" (biserica si tiganimea) ? Ar iesi bani frumosi la lumina daca cele doua "institutii" ar fi impozitate; firmele de asigurari gen ASTRA nu ar mai sponsoriza ziare precum Romania Libera din banii asiguratilor. ASF-ul, daca nu si-ar face si mai ridica salarii de zeci de mii de euro pe luna, s-ar gasi si aici o cale de a ajuta pe cei (agricultorii) care intr-adevar ar putea scoate tara din rahat iar pensionarii ar putea avea si ei un trai decent si nu sa moara pe la rindurile formate la casele de pensii, pe la fisc pt a-si plati datoriile fata de STAT (stat care doreste sa scape cit mai rapid de ei) ori pe la casele de ajutor reciproc.

Hai ca-m deviat:
"c-am"

Nu exista o reteta la intrebarea ta, trebuie sa vezi ce ti se potriveste...
...... sau ce te lasa sanatate sa poti face.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  ...... sau ce te lasa sanatate sa poti face.

Foarte corect ! Pe asta am scapat-o din vedere...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline hugbear

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline Silfax

Profesorii acestia cu "har" imi vor ramane aievea in amintiri. Sunt cei care au facut din curiozitatea umana, un mijloc de invatare. Am tot respectul pentru ei!
  • S-Cross Elegance benzina 4x2
 

Offline hugbear

Partea proasta e ca astia ar trebui sa fie norma si restul - exceptii. Din pacate, e invers... :(
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Un profesor de succes trebuie sa aiba un pronuntat talent actoricesc. Altfel, este doar un bun profesor "convergent". Va aduceti aminte? Adica monoton si marginit.
Pe de alta parte, in invatamantul superior romanesc, partea didactica este de subzistenta. Se puncteaza mai ales articolele in  jurnale cotate ISI cu factor de impact cat mai inalt. Intr-o cercetare subfinantata, visul guvernantilor este un premiu Nobel...

Replicandu-i lui @hugbear din interiorul sistemului, am convingerea ca sunt mult mai multi profesori cu pregatire, charisma si talent decat fara.  Sistemul e cel ce trage indarat...:(

Sent using Tapatalk 2

  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline coby

Daaa sistemul e pe butuci ! In mediu universitar is niste cerinte la  cercetarea stiintifica de innebunesti iar ceea ce se scoate pe banda rulanta sunt aceleasi materiale re-prelucrate in nestire cu alt titlu ... nu ai ce naiba sa mai "inventezi"  :-)) . O masura tembela este doctoratul care in Ro este obligatoriu sa poti preda in mediu universitar - doctorat care ( putini stiu ) ii facut sa fie facut chiar daca nu are legatura cu domeniul  :-)) ( cunosc cazuri o gramada ) ,culmea este ca in vest poti fi profesor asociat chiar si angajat FARA doctorat - or fi romanii mai cu c$$$e decat strainii ?! Suport de curs up-loadat pe net , iar la cursuri nea Prof Doct Honoris Cauza abia leaga 3 cuvinte - doamne fereste sa l intrebi ceva ....
auto si moto
 

Offline Laurentiu

Aceeasi partitura (veche de pe timpul lui Jean Moscopol), alti actori:

ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline miocrl

avem lege dar nu avem r nu avem metodologie de aplicare din partea Finisterului de Finante, si nici deadline pentru a creea metodologia.

Art. 356 din Legea nr.1/2011:

(1) Statul sprijina dreptul la invatare pe tot parcursul vietii prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei si valabil la data platii, fiecarui copil cetatean roman, la nasterea acestuia. Suma este acordata in scop educational in beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

(2) Suma se depune intr-un cont de depozit, denumit in continuare cont pentru educatie permanenta, deschis la Trezoreria Statului pe numele copilului de oricare dintre parintii firesti, de imputernicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de nastere.

(3) Parintii copilului, contribuabili, pot directiona in contul prevazut la alin. (2) un procent de pana la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, in conditiile legii, si pot depune sume in acest cont.

(4) Pentru sumele depuse in contul prevazut la alin. (2) se plateste dobanda anual la o rata a dobanzii stabilita prin ordin al ministrului finantelor publice. Dobanzile aferente conturilor de depozit constituite la Trezoreria Statului se asigura de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Finantelor Publice.

(5) Titularul contului este singura persoana care poate solicita sume din contul pentru educatie permanenta, incepand cu varsta de 16 ani si cu acordul expres, dupa caz, al parintilor, al tutorelui sau al reprezentantului legal. Trezoreria Statului elibereaza vouchere echivalente in valoare cu sumele solicitate. Metodologia prin care se certifica faptul ca sumele au fost cheltuite pentru educatia permanenta se elaboreaza de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

(6) Retragerea sumelor in alte conditii decat cele prevazute la alin. (5) si/sau utilizarea acestora in alt scop decat cel stabilit de prezenta lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an.

(7) Normele privind deschiderea, gestionarea si accesul la contul pentru educatie permanenta se aproba prin hotarare a Guvernului.
(8) Sprijinul de stat pentru exercitarea dreptului la educatie permanenta prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro se acorda tuturor copiilor nascuti dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Masura acordarii a 500 de euro pentru educatia permanenta a fiecarui nou-nascut se aplica incepand din anul 2013.