Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700549 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Mandrie si beton

Nu stiu ce parere aveti voi, dar mie mi se pare trist; din lipsa educatiei si a unui sistem de valori corect si bine conturat, unii oameni risipesc resurse importante (financiare si nu numai)...
« Ultima Modificare: 28.Ian.2014, 11:14:51 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shpeedy

PRIMARUL CEDEAZĂ un monument SIMBOL al Timișoarei în fața CLANULUI CÂRPACI

Ce nu inteleg eu este urmatorul paragraf:

La începutul anilor 2000, prin acte false, casa a devenit proprietatea unuia dintre cei mai bogați romi și oraș, Ionel Stancu. De atunci a început degradarea constantă a imobilului pe locul căruia, membrii clanului Cârpaci plănuiesc să ridice un bloc.

Pai daca se stie ca a fost dobandita prin acte false, de ce se pune problema rascumpararii de catre Primarie ?!?!  :-/

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Toate-s vechi si noua toate...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline djenavar1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Daca am incerca sa nu mai clacsonam, sa nu mai injuram la semafor/trafic, daca nu am mai arunca pe geamul masinii tigara/pachetul gol de tigari,daca nu am mai arunca sticla goala pe jos, cand cosul de gunoi este la 5 metri,daca la trecerea pe rosu nu am mai incerca sa dam"spaga",  daca,daca,daca, am respecta niste minime reguli(7 ani), am convingerea ca o sa traim in alta tara.
De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris si pentru noi,
Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Ma tem ca lucrurile sunt mult mai complicate. Comportamentele negative vin de demult si par ca s-au intiparit in codul genetic al natiei.
  • SX4 by Giugiaro

Offline Laurentiu

...daca,daca,daca, am respecta niste minime reguli(7 ani), am convingerea ca o sa traim in alta tara.
Nu ne-am mai numi "romani".

Cred ca ceri prea mult de la natia asta care se afla deja intr-o crestere in subdezvoltare civica si sociala.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

Daca am incerca sa nu mai clacsonam, sa nu mai injuram la semafor/trafic, daca nu am mai arunca pe geamul masinii tigara/pachetul gol de tigari,daca nu am mai arunca sticla goala pe jos, cand cosul de gunoi este la 5 metri,daca la trecerea pe rosu nu am mai incerca sa dam"spaga",  daca,daca,daca, am respecta niste minime reguli(7 ani), am convingerea ca o sa traim in alta tara.

Multe din cele mentionate de tine sunt reglementate prin lege, care lege nu se aplica... Si nu e vorba de respectat niste reguli minime sau niste reguli maxime, ci de respectat reguli PUNCT - de aici consider eu ca vine problema la natia asta; in stadiul actual in care fiecare face ce vrea, creezi precedente periculoase daca lasi la latitudinea individului aprecierea nivelului de importanta aferent unei reguli...

Cat despre cei 7 ani de acasa, am stat destul de mult - mai ales dupa ce am devenit parinte - sa analizez aceasta expresie si recunosc ca n-am ajuns decat la o intrebare - despre care 7 ani de acasa vorbim ?! Nu stiu cum ati crescut voi, sau cum v-ati crescut voi copii, dar eu de la 3-4 ani am fost dat la gradinita (si la fel am procedat si eu cu copilul meu). Din acest moment, indiferent ce program (scurt/lung) sau ce gradinita ii alegi, nu prea mai ai 100% control asupra educatiei lui. Asta inseamna ca indiferent cat de multe chestii bune ii inoculezi, ce sistem de valori incerci sa-i promovezi, tot timpul exista riscul ca acestea sa fie date peste cap, ca deh acesti primi ani ai copilului sunt si cei in care mintea lui este un buretzel...
Ca o concluzie, cei 7 ani n-ar trebui sa se finalizeze odata cu prima zi de scoala (asa cum zice vorba), ci in momentul in care copilul devine  la randul lui parinte, pus in fata dilemei celor 7 ani de acasa ai propriului copil. Am scris cam mult pe un subiect care tine mai degraba de topicul de copii, scuze...  :pardon:

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Educatia primita in familie conteaza foarte mult. Daca ea este bine infaptuita, copilul poate rezista tentatiilor negative din viata sociala inceputa la gradinita. Totodata, e posibil ca si socializarea sa indrepte anumite lacune pe care educatia familiala le "scapa", fie din lipsa de fundament, fie din lipsa de timp. Totusi, daca tatal sparge seminte in tramvai, nu trebuie sa speram ca fiul sa arunce hartiile sau guma de mestecat la cos. Like father, like son!
Un mare rol in educatie il au bunicii, care, in lipsa parintilor plecati la munca, pot transmite urmasilor traditia familiei si bunele maniere.
« Ultima Modificare: 06.Feb.2014, 05:22:44 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline shpeedy

@gabineg: teoretic, ai perfecta dreptate...