Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700564 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline edy70

:clap: :clap: ca bine zici @bogdanb !
 Te uiti la prof. doc. Astarastoaie   :-(( si asculti discursul ( pe colegiul medicilor ) si-ti dai seama de dimensiunea dezastrului !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline shpeedy

Dar nici medicii nu fac nimic sa-si imbunatateasca pozitia; avocatii si notarii au reusit sa isi organizeze sistemul, deci nu vad de ce medicilor le-ar fi imposibil, daca ar vrea cu adevarat.

Nu e chiar acelasi lucru... avocatii si notarii din asta isi castiga painea - din a disputa/interpreta/negocia legea in folosul clientului (sau propriu, in cazul mentionat de tine), pe cand doctorii au alta pregatire, alte cunostinte, alte experiente, pur si simplu alta gandire. Nu cred ca poti sa pui egal.

In fine, ca o parere personala desprinsa din experientele cu sistemul de sanatate de stat, doctorii buni isi obtin venituri indiferent de sistemul de remunerare in functiune, pe cand cei slabi, cel mult mediocri, conditioneaza actul medical de obtinerea spagii - acestia din urma sunt o problema in sistem, problema care s-ar rezolva prin aplicarea legii - dar se pare ca ideea de Justitie independenta si egala pentru toti nu este o idee dorita de multi dintre noi...

« Ultima Modificare: 16.Dec.2013, 04:02:13 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline coby

Toti medicii din Romania trebuie anual sa si reinoiasca certificatele de libera practica ( nu am auzit pana acuma certificat de practica ... ) si tot in fiecare an se face si asigurarea de malpraxis ....
auto si moto

Offline edy70

"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/in-romania-autostopul-va-fi-interzis-prin-lege-189986.html

Foarte tare ! Aş fi curios dacă autostopul este interzis în vreo ţară ... Aşteptăm veşti din Coreea de Nord.
Am fost autostopist, probabil voi mai fi, se întâmplă să iau autostopişti în maşină. Duc copii zgribuliţi dintr-un sat în altul, nu se pune problema să le iau bani. Mă deranjează că uneori mai lasă prin maşină vreun ambalaj de Eugenia. De câte ori trec printr-o intersecţie dintre Cotnari şi Hârlău îmi aduc aminte de privirea unui copil necăjit ce stătea acolo pe o vreme câinoasă iar eu l-am observat târziu şi aveam  viteză mare şi nu am oprit.

Mă mai întreb cum se va aplica legea asta. De exemplu o duc pe soacră-mea la exorcizare la nu ştiu ce mânăstire din Neamţ iar dumneaei îşi mai ia 3 babe să o ţină de mânuri când începe să-şi facă efectul fumul de tămâie. Ce spun organului, cum demonstrez că fac muncă voluntară pentru soacră ??? Cum demonstrez că e soacră ? Eventual după dulceaţa din privirile acesteia - să zicem. Sau cum demonstrez că nu i-am luat bani ?
A mai fost o iniţiativă tembelă cu ceva ani în urmă pentru combaterea taximetriei ilicite se zicea, trebuia să ai actele copilului şi rezultatele testului de paternitate când îl duceai la şcoală. Probabil iniţiatorul de atunci era patron de firmă de taxi ...
Printre părinţii actualului proiect de lege ar putea fi patroni de aşa ceva aflaţi în astfel de  poziţii

Pitorească ţară ...

« Ultima Modificare: 17.Dec.2013, 03:22:15 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Suzuki SX4 Navi
eu cred ca legea asta vrea sa fie un cadru legal prin care sa fie sanctionati persoanele care fac transport ilegal de persoane. Sunt genul de persoane care stau cu masina la marginea unui oras marae si fac naveta la o localitate limitrofa. Ei percep un anume tarif pe persoana pt calatorie si nu pleaca pana nu se umple masina.
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro

Offline edy70

Teoretic, da. Practic, se poate aplica si la autostopisti.

Proiect de ordonanta:
3. cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei:
................................................................
"h) aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art. 7. "

"ART. 7
    Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi."

Haioasa este si motivarea necesitatii acestei ordonante.
Sa nu mai spun ca a proba astfel de contraventie .....
« Ultima Modificare: 17.Dec.2013, 03:59:19 p.m. de edy70 »

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Suzuki SX4 Navi
Pai cel mai probabil o sa-i prinda in flagrant, si cand o sa ia pasagerii la intrebari nu o sa stie nici cum il cheama pe sofer nici pe ceilalti pasageri si o sa spuna ce suma au platit pentru transport.
Ce-i drept e ca se pot face abuzuri ca la orice lege dar ramane de vazut
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro

Offline rexkrokiDAU

De exemplu o duc pe soacră-mea la exorcizare la nu ştiu ce mânăstire din Neamţ iar dumneaei îşi mai ia 3 babe să o ţină de mânuri când începe să-şi facă efectul fumul de tămâie.

Pitorească ţară ...   

daca soacra si prietenele ei arata ca in poza urmatoare...  ma ofer eu sa te ajut   

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
daca soacra si prietenele ei arata ca in poza urmatoare...  ma ofer eu sa te ajut

Pioșenia cu care și-a împreunat mâinile această blândă făptură mă duce cu gândul la Gioconda ...  ;-)

N-am băut niciodată suficient de mult încât soacră-mea să semene cu ea ... Dar ... mai e zile !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain