Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700566 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Adica nu sunt 1.2milioane de angajati in sectorul bugeta, ci 1.183milioane...  :D

Calculul facut de ZF este intr-adevar unul (foarte) simplist, fara a tine seama de multe variabile (una dintre ele fiind productivitatea).

« Ultima Modificare: 12.Dec.2013, 01:15:35 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14538
  • Thanked: 3483 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Si nu tine seama de faptul ca 400000 dintre acestia chiar erau in vacanta (adica educatorii, invatatorii, profesorii, etc.) si nu-i afecteaza zilele libere date de guvern.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline sxtelu

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1590
  • Thanked: 41 times
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Ar mai fi şi categorii de bugetari ce asigură servicii permanente: gărzi în spitale, Smurd + pompieri în ture, vameşi, poliţie de frontieră, etc - pentru care nu există o suspendare a serviciilor de sărbători ...
Dar ... jurnalistul scrie, electoratul trebuie să pună boticul, politicianul are încă un pretext să acuze alt politruc, soborul de preoţi dă cu aghiazmă şi marketurile dududie ca de blecfraidei.

P.S. Mi-am amintit de bancul cu vameşii ce nu se hotărau ce cadou să facă şefului la aniversare dar au conchis că cedarea către cel din urmă a încasărilor pe 3 zile ar fi fost un cadou copleşitor pentru bietul om !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain
 

Offline shpeedy

Pai daca tot e sa simplificam la extrem situatia, aia care nu produc pierderi prin absenta lor inseamna ca nu aduc nici venituri prin prezenta lor ... deci sunt dispensabili...  :D .

Daca e sa fim realisti, intr-adevar in zilele respective nu prea se face nimic a.i. sa se justifice prezenta - nici "la stat", nici "la privat" - dar, in marea majoritate a cazurilor, "la privat" zilele respective (daca alegi sa ti le iei) sunt parte a zilelor de concediu atribuite anual, pe cand "la stat" sunt pe langa acestea... Stand drept si judecand stramb (sau invers), corect ii ?!  :-/
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline edy70

Pai daca tot e sa simplificam la extrem situatia, aia care nu produc pierderi prin absenta lor inseamna ca nu aduc nici venituri prin prezenta lor ... deci sunt dispensabili...  :D .

Daca e sa fim realisti, intr-adevar in zilele respective nu prea se face nimic a.i. sa se justifice prezenta - nici "la stat", nici "la privat" - dar, in marea majoritate a cazurilor, "la privat" zilele respective (daca alegi sa ti le iei) sunt parte a zilelor de concediu atribuite anual, pe cand "la stat" sunt pe langa acestea... Stand drept si judecand stramb (sau invers), corect ii ?!  :-/

Dar pierderea/venitul cum se monetizeaza in serviciul public ?
Oricum zilele respective sunt cu recuperere.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.
 

Offline shpeedy

Dar pierderea/venitul cum se monetizeaza in serviciul public ?

Asa cum orice se poate taxa/impozita, asa se poate si monetiza ... important e sa vrei (un exemplu dintr-o tara poate comparabila cu Romania).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline miaunica

cainii au stapan...pisicile au anturaj
 

Offline LTD

o fi de ria? o fi de plins?

Dacă ești norocos, bisturiul care îți deschide abdomenul are la capăt un medic plătit de statul român cu 700 de euro. Chirurgul cu 30 de ani de experiență, doctor în științe medicale, care și-a petrecut ultimii 40 de ani dînd examene și căruia mii de semeni îi datorează viața, primește lunar jumătate din cravata lui Gigi Becali. Mîna lui, care îți cotrobăie prin torace, ar putea avea acel tremurat pe care ți-l dă călătoria cu tramvaiul și care e amintit, la parastasul bolnavului, cu formula "n-a avut zile". După 20 de ani de gărzi, urgențe și studiu neîntrerupt, rezidentul va ajunge și el medic specialist, plătit lunar cu un sfert din poșeta Robertei Anastase, dar pînă atunci se poate bizui doar pe cei 200 de euro de la stat, adică cu rujul.
În fiecare an, România pierde mii de medici, fără ca pacientul de la Cotroceni sau doctorul din Palatul Victoria să poată trata în mod serios această hemoragie. Din 2007 și pînă în februarie 2013, peste 23.000 de medici și peste 15.000 de asistenți medicali au părăsit țara, cu un vîrf de 16.500 în 2011, cînd președintele Băsescu le-a recomandat o carieră în Occident. Din cei cam 45.000 de medici rămași în țară să se lupte cu biletul de metrou și cu ratele la frigider, 4.670 au peste 60 de ani, 8.716 au între 50 și 60 de ani, 10.718 au între 40 și 50 de ani, iar restul se pregătesc să îmbătrînească în țări unde medicul specialist își permite să conducă aceleași mașini ca Marean Vanghelie. Sînt 223 de medici la suta de mii de locuitori în România, cifră care ne salvează de ultimul loc în UE, dar nu și de penultimul. Toate aceste simptome arată că cea mai răspîndită boală a românului ajuns la putere e durerea în cur.
Ca urmare, Guvernul Ponta a anunțat tăieri la bugetul Sănătății, așa cum anunți că unui ciung îi tai și cealaltă mînă, fiindcă e șchiop și nu te poate ajunge. Sîntem în plină filozofie a filmelor de comando. Misiunea FMI trebuie dusă la capăt, iar populația rănită poate fi abandonată în ghearele studenților mediciniști de la “Titu Maiorescu”. Firește, peste un deceniu, vor mai fi și veterinarii de la “Spiru Haret” o opțiune, dar, în mare, tratamentul medical în România se anunță un fel de 6 din 49, cu șanse ceva mai puține.
Oamenii bogați ai acestei țări n-au însă a se teme. Medicii români îi așteaptă la Viena, la Milano, la Londra, la Paris. Așa cum au făcut-o și pînă acum, președinții, premierii, deputații, primarii și senatorii își vor îngriji bila, șalele sau prostata în clinici unde o zi de spitalizare poate egala comisionul de la Hidroelectrica. Dacă ai furat cum se cuvine, ai acolo acces la cea mai înaltă știință medicală, cea care poate transforma un cadavru în politicianul reînviat și lacom din care provine. Printr-un transplant secret, banii trec din buzunarul amărîtului care plătește taxe în punga hoțului care i-a zîmbit fals și nemuritor din afișele de campanie. Viața are prețul ei. De fapt, Videanu nu conduce un Mercedes, ci se plimbă într-un transplant de ficat. Voiculescu nu locuiește într-un palat, ci într-un tratament de leucemie pentru douăzeci de copii. Cît despre costumul scump al pesedistului Rizea, uitați-vă bine: individul umblă îmbrăcat într-un set complet de analize, la tarifele din Germania.
Fără medici, în țară vor rămîne doar pactul de coabitare și moartea. Întrebarea e: o mai crede Dumnezeul românilor în Înviere? Sau, îngrijorat și el de exodul medicilor, s-o duce să se caute de sănătate la Paris?
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов
 

Offline bogdanb

Sigur ca este de plans fanfaronada si opulenta cu care alesii nostri ne dau prin toate partile imediat ce se cocoata pe un scaun mai confortabil.
Dar si pentru problemele medicilor au cel putin o parte de vina. Sa nu ne prefacem ca nu sesizam mafia condusa si organizata de colegiul medicilor sau mafia medicamentelor.
in primul rand, eroarea este de concept: medicul nu ar trebui sa aiba "salariu" ci "onorariu".  Suntem de acord ca avocatul sau notarul sa traiasca din onorariu. La medic apelam in probleme de sanatate fizica, la avocat pentru probleme de sanatate sociala, ambele la fel de importante. In loc sa fie primii care sa ceara acest lucru, medicilor din romania le convine sa strige ca au salariu mic de la stat, in schimb sa bage in buzunar de 3-4 ori mai mult bani din spaga si alte venituri ilicite.
Daca profesia de medic s-ar liberaliza, nu doar ca edicii buni ar putea castiga mai mult (si legal!), dar s-ar si cerne cei buni de prosti, care in sistem sunt cu gramada.
In plus, acest lucru ar genera o crestere a cererilor de decontare si ar crea pe CASS o presiune care ar obliga guvernul sa deturneze mai putin catre alte domenii sau catre propriile buzunare.
Chiar si acum, inainte de a-i compatimi ce rau o duc, hai sa vedem ponderea de masini germane Premium din parcarea privata a oricarui spital. Va spun eu: aproape toti profesorii au cel putin A6, iar cei doar "doctor", minim un BMW de vreo 5-6 ani. Doar tinerii incepatori cu 2-3 ani vechime si personalul auxiliar conduc poate o masina mai obisnuita, ca si mine dupa 20 de ani de munca, dar nu ca medic.

In al doilea rand, mai e ceva despre care se vorbeste foarte putin: licenta de practica, care la noi este pe viata. In SUA de exemplu, in functie de specialitate licenta se reinnoieste la intervale intre 1 si 3 ani. Iar acolo fara licenta nu poti profesa ca medic chiar daca ai mama titlurilor si experienta 30 de ani. Sigur, SUA nu e Europa, este un alt sistem decat la noi, dar un sistem mult avansat de la care ar trebui sa luam exemplu.
E adevarat ca guvernantii sunt niste hoti cu acte. Dar nici medicii nu fac nimic sa-si imbunatateasca pozitia; avocatii si notarii au reusit sa isi organizeze sistemul, deci nu vad de ce medicilor le-ar fi imposibil, daca ar vrea cu adevarat.
Un "mai bine"cu efecte presupus benefice si asupra bugetului, dar si in serviciile pe care le primim noi ceilalti.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)
 

Offline miaunica

oficial, trebuie sa participe la cursuri, simpozioane etc pt a strange un numar de puncte. fara puncte isi pierd licenta de practica.... teoretic vorbind,  avem numai medici doxa de carte si foarte bine pregatiti...  ;)
cainii au stapan...pisicile au anturaj