Acum m-am intors de la plimbare in parc cu bebe.
Pe podul de la uzina de apa care face parte din "centura" Timisoarei era oprit un opel corsa si un microbuz de politie. Soferul corsei atarnache la geamul microbuzului. Sotia cu o prietena in erau bine urma mea si al lui bebe ce era in carut. Ca nesimtit ce sunt m-am oprit si ma uitam la cei 3(2 politisti in microbuz si soferul corsa atarnache).
Ma uitam ce fac
. La un moment dat soferul ma intreba:
- Va pot ajuta cu ceva?
eu:
- Nu.
soferul:
- Asteptati pe cineva?
eu:
- Da. (si ma uitam in urma la orizont. intre timp Gabi trecuse de mine,o luase inainte dar eu inca asteptam)
politistul:
- tocmai aici asteptati?
eu: da. ar fi o problema?
politistul: nu. dar de ce va uitati la noi?
eu: pai ma uit ca incurcati circulatia (drumul cu 2 benzi pe sens, de facuse coada in spatele masiniii de poitie) chiar pe pod ati oprit( tot invartea PV-ul dar nu scrisese nimic pe el inca)
politistul: dumneavoastra aveti carnet? (in acest timp soferul urca in masina si pleca)
eu: da
politistul: si daca politia v-ar opri nu ati opri pe pod? (ei sunt legea
pot opri pe oricine oriunde da nu s-au gandit ca poate incurca circulatia chiar pe pod).
eu: ba da, dar in mod normal nu cred ca ar fi nevoie sa ma opreasca chiar pe pod unde legea spune ca nu ai voie sa opresti.(intre timp soferul ajunsese dupa pod si oprise pe prima strada la dreapta, actelel lui erau inca la politisti).
politistul: de ce nu scoateti telefonul sa ne faceti o poza?
eu: din pacate nu il am la mine
politistul: o seara placuta
eu: o seara placuta (au plecat ei dupa pod si eu mai departe spre casa)
politia lua spaga demult.. de ce sa aduca bani sa buget ca oricum de acolo banii dispar in buzunarele mai-marilor nostrii. mai alesa cum cand salariile vor fi cu 25% mai mici