Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700616 ori)

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

[...] cum sa-l obligi sa invete pe un "amarat" de copil cand acasa el vede doar "dusmani' platina si argint, numer one, viata mea". >:)

Pai asta nu ne duce la lipsa de modele reale/adevarate in societate ???
Tu, in calitate de parinte, poti fi un model pentru copilul tau, dar ce se-ntampla cand iese din casa, cand nu mai esti prin preajma ???
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline djenavar1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Gen: Bărbat
Nu stiu ce model o sa fiu dar mai stiu ca atunci cand eram mic, stiam ca daca fac ceva necorespunzator pedeapsa va urma si va fi severa. >:)
De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris si pentru noi,
Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi.

Offline bisti

Pentru ca mi-am pierdut 2 zile sa ii schimb cardul nevestei, am decis sa public numele celor care m-au "ajutat" sa razbesc sistemul

Povestea incepe in iulie 2010, cand sotiei (pe atunci nu eram casatoriti), in urma unei plati cu cardul la un magazin de haine, i-a fost spart cardul (spart - fizic). S-a decis atunci sa si-l schimbe pentru ca exista posibilitatea sa ramana blocat in bancomat. Am depus cardul + cererea si s-a schimbat in 7 zile

In august 2010 ne-am casatorit si automat si-a schimbat si numele de fata. Dupa ce am schimbat TOATE actele, cei de la banca au spus ca nu are rost sa isi schimbe si cardul pentru ca oricum ea poate sa scoata bani de la ghiseu DOAR cu buletinul (nefiind nevoie de plastic) pe baza CNPului atasat la contul de card.
Tot atunci si-a ACTUALIZAT datele in sistem, contul aferent fiind trecut pe numele de dupa casatorie. S-a prezentat in acest scop CI + certificat casatorie.
In august 2012 s-a nascut si copilul nostru, iar indemnizatia de crestere a copilului + alocatia aferenta se virau TOT pe contul de card de la BCR, fiind nevoie IAR de ACTUALIZAREA datelor din sistem (aveam copil in intretinere). S-a prezentat in acest scop CI + certificat nastere copil.
Anul acesta, in martie 2013 am reusit sa ne mutam la casa noastra si am refacut IAR toate actele aferente. In aprilie 2013 am fost iar la banca sa REACTUALIZAM datele din sistem (CI + ceritificat casatorie + certificat nastere copil). Intrebam de card, ne spune de la ghiseu ca oricum expira in iulie 2013, deci nu are rost sa modificam datele acum.

In luna iulie 2013, surpriza, cardul emis in 2010, a expirat. Sotia primeste SMS pe telefon, precum ca noul card a fost emis. SMSul incepe cu "Doamna xxx, va anuntam ca noul card a fost emis. Va asteptam la BCR sector 2 sa va ridicati cardul" - unde xxx este numele de DUPA casatorie.

ZIUA 1 : Mergem miercuri la sucursala sector 2 - str. Popa Lazar nr.8, langa Mecanica Fina, si intrebam la "Consilieri persoane fizice" de unde putem sa ridicam un card reinnoit. Ni se spune : de la ghiseu, de la casiera.

Ne asezam la rand (cam 5-6 persoane cu diverse plati, inclusiv facturi ENEL sau Romtelecom pentru tot blocul). Dupa 20 minute de stat la coada, ne vine randul si prezentam CI + vechiul card (care avea scris pe el numele ANTERIOR casatoriei - numele de fata). Cea de la ghiseu (Ecaterina Constantinescu - sau ceva asemenea) ne spune, "aaaa, nu pot sa va dau cardul, numele de pe card nu corespunde cu cel de pe buletin". Degeaba ii explic doamnei ca CNPul de pe buletin e cel care conteaza si sa verifice in sistem DUPA CNP sa vada ca este ACEEASI PERSOANA. Degeaba i-am spus ca am reactualizat datele inclusiv in aprilie 2013, ea o tinea una si buna - "EU vreau sa vad certificatul de casatorie, nu ma intereseaza ce ati facut in alta parte", precum si "Numele de pe card nu e in aceeasi baza de date cu contul de la BCR" (care cont este contul de card). Plecam buimaci si ferm convinsi ca NOI gresim.

Ajungem acasa, ne revenim un pic si ne dam seama ca noi am mai actualizat datele din sistem de 3 ori in ultimii 3 ani si gasim extrase de cont din 2011 si 2012 in care figureaza atasat contului numele de DUPA casatorie.
Dam un telefon la numarul de pe spatele cardului si persoana de la capatul firului ne spune ca NOUL card are inscris pe el TOT numele vechi, cel dinainte de casatorie. WTF, atunci de ce am tot carat acte la BCR ?
Facem pachet actele (inclusiv certificatul de casatorie si cel de nastere al copilului) si ne decidem sa mergem a doua zi.

Ziua 2 : Joi, pe la ora 15.30, ne ducem iar la BCR sector 2 si "fortam" un pic mana casierei (care se pare ca nu mai sunt doar casiere, le-au mai marit atributiile de cand au concediat 1500 angajati in martie 2013). Ii prezentam aceleasi acte ca si in ziua precedenta (CI + card vechi). "aaaa, pai v-am spus si ieri, nu pot sa va dau cardul, ca nu coincid numele". Scot teancul de acte si ii dau 2 extrase de cont din 2011 si 2012. Ne spune "nu sunt bune, ne trebuie certificat de casatorie in ORIGINAL". Ii explic doamnei Ecaterina Constantinescu - sau ceva asemenea, ca am reactualizat datele de 3 ori din 2010 si ca, atata timp cat pe extrasele de cont cu stampila bancii, apare numele NOU, de DUPA casatorie, nu am de ce sa ii prezint certificatul de casatorie. Ridica tonul si spune "Nu intelegeti ca noi actualizam datele doar pentru CONT, pe card nu e treaba noastra, e a "CENTRALEI"." O intreb "Cardul e emis de BCR ?". Da din cap ca "da". "Pai si atunci cum nu e treaba voastra, a BCRului ?". "Nu intelegeti ca e treaba CENTRALEI ?" . "Pai si centrala nu e a BCRului?". La asemenea intrebare cred ca nu se astepta (probabil a presupus ca m-a incuiat cand a zis treaba cu CENTRALA). A dat din umeri si a repetat papagaliceste treaba cu centrala.
Atunci, sotia a renuntat sa mai discute cu respectiva si am cerut un MANAGER.
Ni s-a indicat o persoana din spate, de la birouri.
Mergem in spate, asteptam cam 5 minute (doamna MANAGER Eftene Elena era ocupata cu 2 doamne in varsta). Intre timp, se apropie de noi un domn Consilier Persoane Fizice (auzise discutia de la ghiseu) si ne asculta povestea, PRICEPE CE DORIM si ne intreaba "doriti sa va re-emitem cardul pe numele nou sau il lasam asa". Ii explicam ca e ok si asa, numai sa il primim FARA sa mai aducem alte acte inafara de CI + card vechi. Ca sa ne aduca noul card a avut nevoie de acceptul doamnei MANAGER, care a refuzat acest lucru, asa ca am mai stat cam 5 minute sa ajungem la biroul ei.
Ne asezam la birou si incepem sa ii spunem povestea iar. Ne intrerupe si ne spune ca stie, ca a "auzit" discutia de la ghiseu. Ii cerem atunci sa ne dea cardul NOU (card pe care STIM ca este TOT numele vechi trecut pe el). Ne spune pe un ton raspicat :
- Nu pricepeti ca NUMELE de pe card nu e treaba noastra, noi actualizam datele din sistem si altii emit cardul ?.
- Atunci la ce bun tot venim cu acte, daca in 3 ani nu s-a schimbat numele de pe card ?
- Pai numele de pe card se schimba cand il predati.
- Pai il predam acum, ca a expirat, dati-ne cardul NOU cu numele NOU pe el.
- Nu pricepeti, ca sa va schimb numele de pe card, reactualizam datele si va re-emitem cardul in 5 zile lucratoare".
- Bine, bine, dar la cardul emis LUNA ASTA de ce nu figureaza numele nou, daca noi am REACTUALIZAT DATELE DE 3 ori in ultimii 3 ani ?
- Nu pricepeti ca e doar un nume pe plastic, nu conteaza.
- Bine, daca nu conteaza, vreau sa scrie pe el "mickey mouse".
- Nu se poate, trebuie sa fie numele corect, din buletin".
- Pai si de ce nu e ?
- Nu pricepeti ca nu noi scriem numele pe plastic? Noi decat actualizam datele contului, pentru numele de pe plastic trebuie sa predati cardul vechi"
- Pai si acum ce am facut, am predat cardul vechi.
- Nu pricepeti ca noi actualizam datele contului, nu numele de pe card.
- Pai bine doamna, eu am UN SINGUR CONT, cel de card, de ce in computer e un nume si pe card altul ?
- Nu pricepeti ....

Dupa 5 minute de debitat ineptii, renunt sa ma mai lupt cu "sistemul" si ii dau o copie de certificat de casatorie. Il ia, ia si buletinul si vechiul card si se duce in "spate" sa ia NOUL card.

Cand vine cu el in plic, SURPRIZA ! Pe plic era scris VECHIUL NUME (cel din 2010) si adresa din 2013 (cea care figura in sistem la ultima reactualizare). Atunci sotia nu mai rezista si spune "ce e prostia asta, va bateti joc de noi, cum poate figura o persoana cu un nume SCHIMBAT in 2010, la o adresa NOUA din 2013 ?
- Nu pricepeti ca noi reactualizam datele in computer, numele de pe plastic il scrie centrala ?
- Nu pricep doamna, ca nu e scris pe PLASTIC, e pe plic. Ce e porcaria asta ?
- Nu pricepeti ....

Am renuntat sa mai ascultam ineptiile doamnei MANAGER Eftene Elena si am luat cardul NOU cu numele VECHI si am plecat.

Morala "Cu prostia te poţi lupta, dar ea întotdeauna învinge!” - I.L.Cargiale sau mai bine
"Nu te pune cu prostul, ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta sa!"

Keywords : Ecaterina Constantinescu, Eftene Elena, BCR sector 2, card, prostie, ineptii

Offline ASZ

Datorita unor astfel de situatii, am renuntat de ~ 15 ani sa mai lucrez cu sistemul acela, plin de dinozauri si reguli una mai stupida ca alta.

Offline VAXXi

Sistem de-astea de reguli absurde gasesti peste tot, problema e ca in momentul in care ajungi "menejer" se presupune ca te dai mort-copt doar ca sa fie multumit clientul. Din pacate, multi "menejeri" romani au ramas intepeniti mental in vremurile comuniste si-ar trebui reeducati trimitandu-i in "gulagul" de-afara ca sa-nvete, mai ales domeniul hospitality.

Un text interesant: http://posmotrel.eu/2013/02/asa-erau-timpurile/
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Poate sunt de moda veche si chiar daca stiu si ca datele mele deja fac parte din j'de mii de baze de date traficate, nu pot sa nu ma mir cum cu nonsalanta azi esti intrebat "daca nu te superi, pot sa arunc un ochi la viata matale privata?" ...
... Si sunt convins ca in curand vom fi pusi in situatia de a scoate notiunea de "viata privata" in afara legii.

Ieri îi făcui lui Junior pașaport, ocazie cu care i s-au luat impresiunile digitale... Unui minor ... De atunci îl numesc SUSPECTUL pentru că în dictatura în care am copilărit, doar unor suspecți în anumite infracțiuni li se luau amprentele, dar pe banii statului, nu pe banii lui tac-su.
Mie îmi place și cinismul acestei democrații în care cu cât dai mai mulți bani pe telefonul mobil - spre o pildă -  cu atât acesta furnizează mai multe informații despre viața ta ... privată.  =))

Să-mi trăiască smartphonele și să-i dea acumulatorul putere să mă protejeze de bătrânelul din peștera fără de termopane ...
« Ultima Modificare: 03.Aug.2013, 04:53:44 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

... în dictatura în care am copilărit, doar unor suspecți în anumite infracțiuni li se luau amprentele...
Parca si la eliberarea de cazier trebuia sa-ti ia amprentele daca nu ma inseala memoria.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Să-mi trăiască smartphonele și să-i dea acumulatorul putere să mă protejeze de bătrânelul din peștera fără de termopane ...

Nu vrei termopane,
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Parca si la eliberarea de cazier trebuia sa-ti ia amprentele daca nu ma inseala memoria.

Sunt leat cu Gică Petrescu, am avut nevoie de acel certificat de cazier judiciar de mai multe ori, inclusiv pentru examenul de permis de conducere dar nu am cântat la pian până acum ...
Și nu mă poate convinge nimeni că este necesară amprentarea unui minor pentru un concediu în afara țării ...  :notlst:
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

sunt curios in baza carei legi se cere aceasta luare de amprente  :-?