Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700633 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

...ceea ce face ca statistica reala sa fie mult mai trista: 50% pensionari, 20% asistati pe diverse criterii si 30% persoane apte efectiv de munca ...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Silfax

"30% persoane apte efectiv de munca ..." din care 50% vor lucra la negru. Rezulta ca 15% apti de munca vor trebui sa sustina 85% asistati+pensionari. No comment.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Laurentiu

"30% ... Rezulta ca 15% apti de munca vor trebui sa sustina 85% asistati+pensionari.
Opriti medicamentele si sigur veti scapa de pensionari. Vor ramine doar asistatii care sint mai usor de "intretinut".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Ultima Modificare: 09.Iul.2013, 09:21:01 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline fireburn

Rezulta ca 15% apti de munca vor trebui sa sustina 85% asistati+pensionari. No comment.

Esti optimist.

Offline bogdanb

Apropo de BAC-ul asta:
BACALAUREAT 2013. Cum se îngroapă o anchetă de corupţie în patru zile.
versus:
Economia mai pierde un miliard de euro odată cu noile rezultate de la bacalaureat. Pe termen lung, efectele vor fi dezastruoase

Cred ca ar trebui sa ne hotaram - sau cel putin presa ar trebui sa o faca - ce vrem: profesori incoruptibili si examene dure cu promovabilitate minima? Sau bani la buget? Se pare ca momentan cele doua sunt incompatibile.

Stiu ca o sa-mi aduc o gramada de critici, dar afirm ca oricum BAC este de o inutilitate absoluta, cel putin in formula actuala. Dupa cum pe acelasi principiu, inscrierea in liceu fara examen, doar pe baza notelor din generala, mi se pare o imbecilitate monstruoasa.
Din pacate nu sunt singurele lucruri care au dus de rapa invatamantul nostru de 20 de ani incoace...

Offline shpeedy

Ca sa-l citez pe adrian_r5, desi vorbesti pe-nteles, eu nu te pot pricepe...   :)

Cred ca ar trebui sa ne hotaram - sau cel putin presa ar trebui sa o faca - ce vrem: profesori incoruptibili si examene dure cu promovabilitate minima? Sau bani la buget? Se pare ca momentan cele doua sunt incompatibile.

In primul rand, care ar fi legatura ? Si in al doilea rand, de ce sa fie compatibile/incompatibile ?

Stiu ca o sa-mi aduc o gramada de critici, dar afirm ca oricum BAC este de o inutilitate absoluta, cel putin in formula actuala. Dupa cum pe acelasi principiu, inscrierea in liceu fara examen, doar pe baza notelor din generala, mi se pare o imbecilitate monstruoasa.
Din pacate nu sunt singurele lucruri care au dus de rapa invatamantul nostru de 20 de ani incoace...

Recunosc ca iar nu inteleg de ce - ca idee/premisa - BAC-ul este inutil ... El ar trebui sa incheie un ciclu de invatamant si nu ar trebui sa fie prea usor, ci mai degraba adaptat intelectului/pregatirii generatiei ce-l trece. Intr-o tara normala, cu sisteme functionale, promovarea liceului arata ca respectivul individ are macar un bagaj de cultura generala si o specializare.

Iar invatamantul nostru indraznesc sa spun ca a fost dus de rapa in primul rand de lipsa de modele adevarate/reale in societate, si in al doilea rand din cauza profesorilor si al materialelor de curs/manualelor alternative prea multe/prea diverse si insuficient verificate, dar totusi aprobate pentru a fi bagate in scoli.

Poate detaliezi problematica...

Offline bogdanb

Poate detaliezi problematica...

:-)) Doar nu te astepti sa pierd timpul explicand ceva ce am exprimat foarte clar, nu?
Fara suparare, am lucruri mai importante de facut decat sa despic firul in patru.

Asta doar ca sa nu te las fara raspuns.  :P

Offline shpeedy

Ok, scuze, credeam ca vii si cu argumente in sprijinul celor declarate.
Mea culpa...

Sent from my LG-P760 using Tapatalk 2

Offline djenavar1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Gen: Bărbat
Am citit cateva din postari si ma intreb daca este vorbaraie curata sau mai exista si altceva, dc ma intreb, pentru ca tot vad oameni care vb de Romania o tara de +++++++ si tot asa, in timp ce vb de oras murdar, primaria care nu face curat, ei deschid geamul si arunca mucul de tigara pe jos, pachetul de tigari, folia de la shawerma, cand cosul este la 2-3 metri, vb de coruptie de spaga dar cand ne opreste politia ca am incalcat regulile, incepem sa ne smiorcaim si sa incercam celebra "spaga" am observat si cv interesant, cat mai"dur" pare omul care le incalaca, cu atat se smiorcaie mai mult si are lacrimi de care in ochi,  spun astea pentru ca, cred ca toate incep cu noi si se termina cu noi, cum sa-l obligi sa invete pe un "amarat" de copil cand acasa el vede doar "dusmani' platina si argint, numer one, viata mea". >:)
De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris si pentru noi,
Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi.